Om Farsta församling

Kyrkan finns för din och världens skull, tillsammans går vi genom livet. Kyrkan vill väcka ansvar och ge kraft åt oss alla att leva i världen tillsammans.

Viktig information om Coronaviruset!

Farsta församling har beslutat att under några veckor stänga grupper och verksamheter. Beslutet gäller tills vidare. Vi som församling vill inte bidra till alarmism eller panik men samtidigt ta risken för smitta på allvar och den oro som också följer med situationen just nu. Observera att info, datum och tider kring verksamheter, kurser och grupper kan vara inaktuella. För senaste info och uppdateringar kring verksamheter och grupper kan du alltid besöka den här sidan. Vi uppdaterar löpande kring förändringar.

OM FARSTA FÖRSAMLING

Farsta är en stadsdel i Stockholms kommun där det bor drygt 58 000 personer varav ca 45% tillhör Svenska kyrkan. Farsta församling en av de större församlingarna i Stockholms stift. Församlingen ingår i Enskede kontrakt tillsammans med församlingarna Enskede-Årsta, Vantör och Skarpnäck.

Farsta församling är indelad i tre geografiska distrikt; Söderled, Farsta och Sköndal samt mötesplatsen Kornet och ett centralt kansli. Totalt har församlingen ett 50-tal anställda. Farsta församling samarbetar bl a med Stiftelsen Stora Sköndal och Centrumkyrkans församling (ekumenisk frikyrka ansluten till Equmeniakyrkan)

Församlingens ledord är Livsviktigt och hoppfullt och vi arbetar för att göra skillnad för alla som bor och verkar i Farsta stadsdelsområde.

Kika gärna runt på vår webbplats och upptäck vad som berör just dig. Varmt välkommen att vara en del av gemenskapen!

Kanske är kyrkan en helt ny värld för dig? Kanske har den funnits en gång för dig, men försvann på vägen? Här finns plats för dig som är nyfiken på och söker en tro.

Om kristen tro

Att vara medlem i Svenska kyrkan och tillhöra en lokal församling. Vad innebär medlemskapet? All info hittar du här.

Medlemskap

Vad är en församling?

Församlingar finns över hela landet och alla som lever i Sverige bor i en församling.

Vem gör vad?

Det finns många olika yrkesgrupper inom Svenska kyrkan. Kanske tänker man först på prästyrket, som har en lång tradition i kyrkan, men här kan du även läsa mer om kyrkans många andra yrkesgrupper.

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har

Så behandlar vi dina personuppgifter

Farsta församling är diplomerade i Svenska kyrkans miljödiplomering fas 2! Vi arbetar medvetet för ett hållbart förhållningssätt till miljön, lokalt och globalt.

Miljödiplomerad församling

Kanske är kyrkan en helt ny för dig? Kanske har den funnits en gång för dig, men försvann på vägen? I Svenska kyrkan finns plats för dig som är nyfiken på och söker en tro.