Om Farsta församling

Kyrkan finns för din och världens skull, tillsammans går vi genom livet. Kyrkan vill väcka ansvar och ge kraft åt oss alla att leva i världen tillsammans.

Liv och händelser i Farsta

Farsta församling en av de större församlingarna i Stockholms stift. Livsviktigt och Hoppfullt är ledorden och vi arbetar för att göra en positiv skillnad för alla som bor och verkar i Farsta stadsdelsområde. Församlingen ingår i Enskede kontrakt tillsammans med församlingarna Enskede-Årsta, Vantör och Skarpnäck.

Farsta församling är indelad i tre geografiska distrikt; Söderled, Farsta och Sköndal samt mötesplatsen Kornet och ett centralt kansli.  Totalt har församlingen ett 50-tal anställda.

I nuläget bor det drygt 56 000 personer i Farsta varav ca 50% är medlemmar och befolkningen ökar stadigt. Församlingen erbjuder ett myller av mötesplatser för alla åldrar.

Kika gärna runt på vår webbplats och upptäck vad som berör just dig. Varmt välkommen att vara en del av gemenskapen!

Kanske är kyrkan en helt ny värld för dig? Kanske har den funnits en gång för dig, men försvann på vägen? Här finns plats för dig som är nyfiken på och söker en tro.

Om kristen tro

Vad är en församling?

Församlingar finns över hela landet och alla som lever i Sverige bor i en församling.

Vem gör vad?

Det finns många olika yrkesgrupper inom Svenska kyrkan. Kanske tänker man först på prästyrket, som har en lång tradition i kyrkan, men här kan du även läsa mer om kyrkans många andra yrkesgrupper.

Medlemskap

Att vara medlem i Svenska kyrkan och tillhöra en lokal församling. Vad innebär medlemskapet? All info hittar du här.

Församlingsinstruktion & Verksamhetsberättelse

Mål & Vision

Övergripande mål för Farsta församling 2016-2020.

Så styrs församlingen

Internationellt arbete

Här kan du vara med och bevaka globala frågor, engagera, inspirera, informera, påverka och samla in pengar.

Svenska kyrkan i utlandet

Farsta församling är diplomerade i Svenska kyrkans miljödiplomering fas 2! Vi arbetar medvetet för ett hållbart förhållningssätt till miljön, lokalt och globalt.

Miljödiplomerad församling

Press

Är du journalist eller representant från medierna och behöver information från oss i Svenska kyrkan i Farsta är du välkommen att höra av dig till vår presskontakt.

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har

Så behandlar vi dina personuppgifter

Kanske är kyrkan en helt ny för dig? Kanske har den funnits en gång för dig, men försvann på vägen? I Svenska kyrkan finns plats för dig som är nyfiken på och söker en tro.