Artiklar & Reportage
Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
Det är den tiden på året då många funderar på sitt medlemskap i Svenska kyrkan. Till dig som funderar vill vi berätta om vad du är med och gör möjligt.
Coronapandemin vände upp och ner på allt. Det blev tydligt hur dåliga vi är på att hantera frågor som inte har ett tydligt svar, allt som inte kan mätas och säkerställas. Filosofen Jonna Bornemark vet hur vi bäst lever i en oviss värld - och att kriser alltid föder kreativitet
Kerstin Jeding, psykolog, delar med sig av sin kunskap om hur vi påverkas av att leva i ovisshet länge och vad hon ser att vi kan göra för att klara av en så här svår och ovan situation som pandemin är.
Var och en av oss har livsberättelser med sorg och förluster Har du varit med om en förlust och därmed sorg nyligen eller tidigare? Det kan handla om att ha förlorat sin hälsa, sitt arbete, sina barn, sin älskade, vänner och släkt och arbetskollegor. Kyrkoherde Anette Westergren Järnkrantz skriver om sorgens många ansikten.
När det mesta av ”det vanliga” är annorlunda – vad kan man göra då? – Vi behöver alltid varandra, säger Esbjörn Hagberg.
Idag på morgonen den 14 januari fick flera Farstabor en varm överraskning när de väntade på bussen eller tågen. I flera busskurer och tågstationer låg handstickade halsdukar med en uppmaning att ta med den hem. Bakom initiativet låg en mängd församlingar i Svenska kyrkan i Stockholm, bl a Farsta församling.
Vi frågade Torgerd Riben och Mattias Ekström Koij, kyrkomusiker i församlingen, om vad det är som har gjort att vi tagit till oss vissa julpsalmer och inte andra? Vad är ”unikt” med dem? Dessutom fick de frågan om det skrivs några nya psalmer och om någon av dessa i så fall skulle kunna bli en klassiker?
Här kommer lite tips i jultider som kanske kan vara något att testa. Tipsen utgår från Naturskyddsföreningens guide till Ett hållbart liv – 365 råd. Med fokus på att det ska vara lätt att göra rätt.
Ung i den Världsvida kyrkan är ett utbytesprogram där unga (18-30 år) under tre månader får möjlighet att lära känna en systerkyrka i världen och får inblick i kultur, församlingsliv och levnadssätt.
1927 påbörjades arbetet med att bygga Stora Sköndals kyrka. Kyrkan invigdes på Tacksägelsedagen två år senare, 1929. Annika Löfgren är diakon och distriktsledare i Stora Sköndals kyrka. Annika Schlegel Åberg har träffat henne för ett samtal inför 90-årsfirandet.
Camilla Hellberg berättar om kursen Stärk din själsliga ryggrad som vill sporra deltagaren att utforska och använda den skapande kraft som människan fått i gåva
5 enkla tips som du kan göra för att minska klimatspår och hjälpa planeten
Vandringsleder i Stockholm, Lappland, Gotland och Skåne
Som 30-åring kom Mandy Rich ut som transsexuell. Nu vill hon berätta om sin livsresa genom musik. Att leva sant och inte i lögn är viktigt och därför berör hennes texter alla oavsett om man har funderingar kring HBTQ eller inte.
Charity Resian bestämnde sig vid 12 års ålder för att hon inte ville bli könsstympad. Sedan dess har hon arbetat för kvinnors rätt till sin egen kropp. Läs hela artikeln här.