Artiklar & Reportage

Idag på morgonen den 14 januari fick flera Farstabor en varm överraskning när de väntade på bussen eller tågen. I flera busskurer och tågstationer låg handstickade halsdukar med en uppmaning att ta med den hem. Bakom initiativet låg en mängd församlingar i Svenska kyrkan i Stockholm, bl a Farsta församling.

Handgjorda halsdukar delades ut för ett varmare samhälle

Vi frågade Torgerd Riben och Mattias Ekström Koij, kyrkomusiker i församlingen, om vad det är som har gjort att vi tagit till oss vissa julpsalmer och inte andra? Vad är ”unikt” med dem? Dessutom fick de frågan om det skrivs några nya psalmer och om någon av dessa i så fall skulle kunna bli en klassiker?

Älskade julpsalmer

Här kommer lite tips i jultider som kanske kan vara något att testa. Tipsen utgår från Naturskyddsföreningens guide till Ett hållbart liv – 365 råd. Med fokus på att det ska vara lätt att göra rätt.

Det ska vara lätt att göra rätt - julspecial!

Ung i den Världsvida kyrkan är ett utbytesprogram där unga (18-30 år) under tre månader får möjlighet att lära känna en systerkyrka i världen och får inblick i kultur, församlingsliv och levnadssätt.

Ung i den världsvida kyrkan

1927 påbörjades arbetet med att bygga Stora Sköndals kyrka. Kyrkan invigdes på Tacksägelsedagen två år senare, 1929. Annika Löfgren är diakon och distriktsledare i Stora Sköndals kyrka. Annika Schlegel Åberg har träffat henne för ett samtal inför 90-årsfirandet.

Stora Sköndals kyrka 90 år

Camilla Hellberg berättar om kursen Stärk din själsliga ryggrad som vill sporra deltagaren att utforska och använda den skapande kraft som människan fått i gåva

Stärk din själsliga Ryggrad

5 enkla tips som du kan göra för att minska klimatspår och hjälpa planeten

Det ska vara lätt att göra rätt

5 enkla tips som du kan göra för att minska klimatspår och hjälpa planeten

Vandringsleder i Stockholm, Lappland, Gotland och Skåne

Vandringsleder i Sverige

Vandringsleder i Stockholm, Lappland, Gotland och Skåne

Som 30-åring kom Mandy Rich ut som transsexuell. Nu vill hon berätta om sin livsresa genom musik. Att leva sant och inte i lögn är viktigt och därför berör hennes texter alla oavsett om man har funderingar kring HBTQ eller inte.

Rapparen Mandy Rich berättar om sin resa som transsexuell

Charity Resian bestämnde sig vid 12 års ålder för att hon inte ville bli könsstympad. Sedan dess har hon arbetat för kvinnors rätt till sin egen kropp. Läs hela artikeln här.

Att stå upp för rätten till sin egen kropp och sitt eget liv