Svenska kyrkan i Farsta Besöks- och postadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

Gudstjänster

Gudstjänsten är ett möte mellan människa och Gud/människa och människa. I gudstjänsten delar vi vad det innebär att vara människa. Här finns uttryck för sorg, glädje, tacksamhet, skuld, kärlek, omtanke...

Söderledskyrkan

Högmässa
Gudstjänst med nattvard. Efter gudstjänsten serveras kyrkkaffe. Mässa med små och stora firas ungefär en gång i månaden.

Mässa med små och stora
En levande gudstjänst med enkel predikan, nattvard, bön, psalmer och barnkör. Öppen för alla, men med särskilt barnfokus. Efter mässan serveras kyrkkaffe.
När: Söndag kl 11.00 2/9, 14/9, 11/11 & 9/12

Förbönsmässa
En lite enklare vardagmässa med nattvard.
Plats: Mariakapellet (Kornet) vid Söderledskyrkan
När: Tisdagar kl. 12.00

Kvällsmässa
En enklare vardagsgudstjänst med nattvard. Efter mässan finns möjlighet att delta i samtal med läsning av söndagens bibeltexter, tankar kring dem, samt lite förberedande samtal inför högmässan.
Plats: Ansgarskapellet i Söderledskyrkan
När: Onsdagar 18.30

Fredagsbön i Mariakapellet
Plats: Mariakapellet, (Kornet) vid Söderledskyrkan

Farstastrandkyrkan

Mässa
Dudstjänst med nattvard. Efter gudstjänsten serveras kyrkkaffe. Mässa med stärskilt barnfokus firas ungefär en gång i månaden.

Mässa med särskilt barnfokus
En levande gudstjänst med enkel predikan, nattvard, bön, psalmer och barnkör. Öppen för alla, men med särskilt fokus på barnen. Efter mässan serveras kyrkkaffe.
När: Söndag kl 11.00. Återkommer hösten 2018.

Veckomässa - Onsdagar 12.00
En enklare vardagsgudstjänst med nattvard. Efter gudstjänsten serveras ekologisk lunch.
När: Onsdagar kl. 12.00

Stora Sköndals kyrka

Högmässa
Gudstjänst med nattvard, predikan, bön, psalmer och rikligt med annan gudstjänstmusik. Efter gudstjänsten serveras kyrkkaffe. Mässa med små och stora samt Gudstjänst utan nattvard firas ungefär en gång i månaden.

Gudstjänst
Innehåller predikan, bön,  psalmer och annan musik. Ingen nattvard.
När: Söndag kl. 11, firas ca en gång i månaden.

Mässa med små och stora
En gudstjänst med enkel predikan, nattvard, bön, psalmer och barnkör. Öppen för alla, men med särskilt barnfokus. Efter mässan serveras kyrkkaffe.
När: Söndag kl 11.00, 23/9, 21/10 och 25/11

Morgonmässa
Enkel gudstjänst i vardagen med reflektion, bön, nattvard, psalmer och inslag av musikmeditation.
När: Tisdagar kl. 08.30, ojämna veckor.

Vardagsgudstjänst
På ett nära och vardagligt sätt försöker vi utforska vad kyrka är.
När: Tisdagar kl 18.00, 11/9, 25/9, 9/10, 23/10, 13/11, 27/11 & 11/12.

Veckomässa - Onsdagar 18.00
När: Onsdagar kl. 18.00

Centrumkyrkan

Gudstjänst
En gång i månaden firar vi gudstjänst på söndagar i Centrumkyrkan. Det är gudstjänst även andra söndagar men då med Equmeniakyrkan.
Plats: Centrumkyrkan

Äldreboenden

Edö servicehus
Alla kan inte komma till våra gudstjänster. Därför besöker vi regelbundet serviceboendet Edö. En söndag i månaden firar vi där gudstjänst, varannan vecka håller vi dessutom andakter på två dagavdelningar på Edö. Söndagsgudstjänsterna på Edö kan även dem som inte bor där besöka. 9 september, 7 oktober, 4 november och 2 december håller vi gudstjänst kl 14 i matsalen.

Postiljonen
En onsdag i månaden firas gudstjänst på Postil­jonen (vård- och omsorgsboende)
När: Onsdagar kl 10.00, datum??
Plats: Stora Sköndals kyrka

Villa tärnö
En onsdag per månad besöker vi Villa Tärnö där vi håller en andakt med mycket sång och musik.