Svenska kyrkan i Farsta Besöks- och postadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

Jobba hos oss (2)

När du arbetar med oss är du en del av en stor helhet.

Farsta ligger i södra Stockholm. I församlingen bor strax över 50 000 varav ca 50 % tillhör Svenska kyrkan. Församlingens liv och arbete sker i tre distrikt; Söderled, Farsta och Sköndal samt den diakonala miljön Kornet och ett centralt kansli. Vi står inför en stor inflyttning till vår församling där det byggs många nya lägenheter i området Läs mer om Svenska kyrkan i Farsta.

Vi erbjuder dig:

• att arbeta i en församling som växer och utvecklas.
  • en församling som verkar för ett livsviktigt och hoppfullt Farsta.
  • bra läge med goda kommunikationsmöjligheter.
  • Ett arbete i en kyrka där folkbildning är viktigt
  • En församling som har modet att provtänka och därefter ta fram strategier

Vi söker en Husmor/Husfar 100%

Vi söker med placering i Farstastrandkyrkan en husmor/husfar med viss tjänstgöring som vaktmästare. Farstastrandkyrkan är en liten familjär kyrka i Farsta strand med 8 anställda medarbetare.

Vi behöver nu en husmor/husfar som bland annat sköter våra välbesökta ekologiska onsdagsluncher. I tjänsten ingår också att vid begravningar ordna förtäring. Ibland serverar vi också en enklare lunch efter söndagens gudstjänst som du ansvarar för. Några gånger per termin anordnar vi en familjelördag med brunch. Eventuellt kan tjänstgöring på torsdagar i Centrumkyrkan i Farsta centrum ingå, där vi anordnar en sopplunch. I tjänsten ingår det att ha kontoansvar och ansvar för beställningar av förtäring. Vissa vaktmästarsysslor ingår också i tjänsten.

Den vi söker har erfarenhet och kunnande angående matlagning, gärna med inriktning på ekologisk matlagning. Har du utbildning inom kök och restaurang är det meriterande.

Tillträde september 2018 eller enligt överenskommelse.

Ansökan senast 15 juli 2018 till farsta.ansokan@svenskakyrkan.se eller posta CV och personligt brev till Farsta församling, Lingvägen 149, 123 61 Farsta.

Vid frågor kontakta: Distriktsledare Gunnar Tingström, tfn 08-683 63 70 eller HR-generalist Per-Göran Bornold, tfn 08 683 63 11

Vi söker en pedagog med musikalisk kompetens 100%

Vill du vara med och utveckla vår fortsatta satsning på barn och ungdomar? Har du musikalisk kompetens? Tjänsten är ett vikariat på ett år med möjlighet till förlängning. Tjänsten är placerad i Söderledskyrkan.

Inriktning är skola, konfirmander och ungdomsgrupp

• Vi söker en pedagog som vill
    vara med på tillsammansdagar med skolor i vår församling
  • medverka i Grubbelklubben i högstadieskolorna
  • Ungdomsgrupp på onsdagkvällar
  • vara ledare i en konfirmandgrupp, vissa helger och läger.
  • resurs i ledarutbildning
  • resa till Taize i juni

Tillträde september 2018 eller enligt överenskommelse.

Vid frågor kontakta: HR-generalist Per-Göran Bornold tfn 08-683 6311