Svenska kyrkan i Farsta Besöks- och postadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

När du arbetar med oss är du en del av en stor helhet.

Farsta ligger i södra Stockholm. I nuläget bor det drygt 56 000 personer i Farsta varav ca 50% är medlemmar och befolkningen ökar stadigt. Livsviktigt & Hoppfullt är ledorden och vi arbetar för att göra en positiv skillnad för alla som bor och verkar i Farsta stadsdelsområde. Församlingens liv och arbete sker i tre distrikt; Söderled, Farsta och Sköndal samt mötesplatsen Kornet och ett centralt kansli. Församlingen erbjuder ett myller av mötesplatser för alla åldrar. Vi står inför en stor inflyttning till vår församling där det byggs många nya lägenheter i området. Totalt har församlingen ett 50-tal anställda. Läs mer om Svenska kyrkan i Farsta.

Vi erbjuder dig:

• att arbeta i en församling som växer och utvecklas.
  • en församling som verkar för ett livsviktigt och hoppfullt Farsta.
  • bra läge med goda kommunikationsmöjligheter.
  • ett arbete i en kyrka där folkbildning och ideella medarbetare och gemenskap står i fokus.
  • En församling som har modet att provtänka och därefter ta fram strategier.

Nu söker vi en FÖRSAMLINGSPEDAGOG 100 % (inriktning barn 0-13/skola/gudstjänst)

·         Vi söker dig som helst har församlingspedagog-utbildning eller motsvarande
·         Gillar att arbeta i team med präst, musiker, diakon
·         Tycker om att hålla i andakter och arbeta med gudstjänster olika slag
·         Vill utveckla skol – och mellanstadieverksamhet
·         Kan bygga och vårda nätverk

Vi erbjuder dig:

·         att arbeta i en församling som växer och utvecklas.
·         en församling som verkar för ett livsviktigt och hoppfullt Farsta.
·         bra läge med goda kommunikationsmöjligheter.
·         ett arbete i en kyrka där folkbildning och ideella medarbetare och gemenskap står i fokus.
·         En församling som har modet att provtänka och därefter ta fram strategier.

Tjänsten är placerad i Söderleds distrikt

Välkommen med din ansökan till farsta.ansokan@svenskakyrkan.se eller posta till Farsta församling, Lingvägen 149, 123 61 Farsta
Sista ansökningsdag: 16 december 2018

Vid frågor kontakta:
Distriktsledare Dag Lindberg, tfn 08-683 63 30
Kyrkoherde Anette Westergren Järnkrantz, tfn 08-683 63 12
Fackligt ombud Christer Zetterberg, Vision, 070-667 41 81.