Jobba hos oss

När du arbetar med oss är du en del av en stor helhet.

Kort om Farsta församling
Farsta är en stadsdel i Stokholms kommun. Folkmängden i Farsta församling (2019) är drygt 60 000 invånare och av dom tillhör cirka 44,3 % Svenska kyrkan. Vi är mitt i en stor inflyttning till vår församling då det byggs många nya lägenheter i området. Det möjliggör en spännande utveckling i församlingens liv på alla sätt.

Församlingens liv och arbete sker i våra tre kyrkor: Söderledskyrkan i Hökarängen, Farstastrandkyrkan i Farsta strand och Stora Sköndals kyrka i Sköndal. Vid Söderledskyrkan finns även församlingens kansli och den diakonala mötesplatsen Kornet. I församlingen arbetar cirka 55 anställda och ett antal ideella medarbetare.

Nu söker vi:

Organist 100 % 

Vi söker en kvalificerad organist, gärna med kyrkomusikerexamen på A-nivå. I tjänsten ingår bl.a. att spela på gudstjänster och kyrkliga handlingar, hålla konserter, leda körer och orgelundervisning.

Söderledskyrkan är huvudkyrkan och där är tjänsten placerad. Kyrkan håller på att få en ny 35-stämmig orgel på plats på läktaren vid koret, spelbar både från läktaren och korgolvet. Här finns ett vitalt gudstjänstliv och ett kompetent arbetslag med 15 anställda, varav 3 musiker och en musikpedagog. Musiken värderas högt och det finns sammanlagt 7 körer i distriktet, av dessa har två blandade vuxenkörer, Kyrkokör och Kör för alla, hittills ingått i den tjänst som nu annonseras ut. 

Vi söker en kvalificerad organist, gärna med kyrkomusikerexamen på A-nivå, med orgelinriktning. Du får gärna vara duktig även på kör. I tjänsten ingår gudstjänster och kyrkliga handlingar, musikgudstjänster och konserter, körarbete, samarbete med övriga musiker – inom distriktet och församlingsövergripande -, orgelundervisning m.m. Innehållet kan i viss mån justeras efter kompetens och önskemål. Arbetslaget träffas varje vecka. 

Intervjuer planeras till 26-29/4. Tillträde till tjänsten 1/9 eller efter överenskommelse. 

Om du är intresserad och vill veta mer, kontakta organist Mattias Ekström Koij, tel 08-683 63 22 eller distriktsledare Niklas Utterhall, tel
08-683 63 62

Ansökan med personligt brev, CV samt kopia på Svenska kyrkans kyrkomusikerexamen på lägst B-nivå eller validering av tidigare examen, som visar behörighet, sänds till Farsta församling farsta.ansokan@svenskakyrkan.se  senast 18 april 2021.