Svenska kyrkan i Farsta Besöks- och postadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

Jobba hos oss (1)

När du arbetar med oss är du en del av en stor helhet.

Farsta ligger i södra Stockholm. I församlingen bor strax över 56 000 varav ca 50 % tillhör Svenska kyrkan. Församlingens liv och arbete sker i tre distrikt; Söderled, Farsta och Sköndal samt den diakonala miljön Kornet och ett centralt kansli. Vi står inför en stor inflyttning till vår församling där det byggs många nya lägenheter i området Läs mer om Svenska kyrkan i Farsta.

Vi erbjuder dig:

• att arbeta i en församling som växer och utvecklas.
  • en församling som verkar för ett livsviktigt och hoppfullt Farsta.
  • bra läge med goda kommunikationsmöjligheter.
  • ett arbete i en kyrka där folkbildning och ideella medarbetare och gemenskap står i fokus.
  • En församling som har modet att provtänka och därefter ta fram strategier.

Präst 100%

Vi söker dig som har din utgångspunkt i ett rikt och varierat gudstjänstliv som är präglat av den nya Kyrkohandboken och som trivs med att arbeta i ett team.
I tjänsten ingår att ansvara för församlingens utvecklingsarbete kring ideella medarbetare som är ett av församlingens fokusområden. Vi ser därför gärna att du har erfarenhet och intresse av att både leda och driva det arbetet.  Du kommer återkommande rapportera och ha stöd av församlingens ledningsteam.

Tjänsten är placerad i Farstastrandkyrkan men viss tjänstgöring i de övriga distrikten ingår fr.a. vad gäller gudstjänster och kyrkliga handlingar och arbetet kring ideella medarbetare.

Tillträde enligt överenskommelse.
Välkommen med din ansökan senast 2 september 2018 till farsta.ansokan@svenskakyrkan.se eller posta till Farsta församling, Lingvägen 149, 123 61 Farsta

Vid frågor kontakta:
Distriktsledare Gunnar Tingström, tfn 08-683 63 70