Svenska kyrkan i Farsta

Svenska kyrkan i Farsta Besöksadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

Så styrs församlingen

Svenska kyrkan har en demokratiskt uppbyggd organisation som innebär att alla medlemmar har möjlighet att påverka. I kyrkovalet som hålls vart fjärde år väljs kyrkofullmäktige, som är församlingens högsta beslutande organ. Kyrkofullmäktige beslutar i större ärenden, till exempel mål och riktlinjer för verksamheten, budget, kyrkoavgift och andra ekonomiska frågor. Kyrkofulllmäktige sammanträder två gånger om året, i maj och november.

I församlingen finns det också ett kyrkoråd, som är församlingens styrelse. Kyrkorådets uppgift är att ha omsorg om församlingslivet och ansvar för att församlingens grundläggande uppgifter blir uppfyllda.

För att få rösta ska du ha fyllt 16 år senast på valdagen, vara medlem i Svenska kyrkan och folkbokförd i Sverige. Kyrkovalet var senast 17 sep 2017. Se valresultatet här.

Vill du veta mer
Kontakta församlingen 08-683 63 00