Foto: Christin Sagnér

Begravning

När någon dör är det viktigt att de sörjande kan se tillbaka på avskedet som inte bara en svår stund, utan också som en fin och minnesvärd högtid.

Dop/vigsel/begravning i coronatider

Kyrkliga handlingar har varit möjligt att boka hela tiden under pandemin men nu är det möjligt att vara fler i kyrkan.

Stora Sköndals kyrka: 50 besökare (hänvisade platser) 

Söderledskyrkan: kan det vara 70 besökare (hänvisade platser)

Minnesstunder: Det går nu att boka dopkaffe och minnesstund efter den 5 september. Antalet är begränsat till 50 besökare. 

För mer info, kontakta expeditionen 08-683 63 08/09 eller mejla

Tel: 08-683 63 08 eller 08-683 63 09
Boka dop online: Hitta lediga doptider och boka direkt
e-post: farsta.bokning@svenskakyrkan.se   
Besöksdress: Lingvägen 149, 123 61 Farsta

Begravning i kyrkan

Livet förändras. Sorgen är stor. Det kan kännas stort att tänka på begravning precis när någon närstående avlider. En tanke man kan ha med sig är att det inte är bråttom. Man kan låta allt sjunka in några dagar. Då kan man också bestämma sig för om man vill ta hjälp av en begravningsbyrå med det praktiska eller sköta det själv. Själva begravningsgudstjänsten utformas tillsammans med präst och musiker. Om du önskar begravning enligt Svenska kyrkans ordning, kontakta då församlingsexpeditionen. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan. Detta kan antingen begravningsbyrån eller du som ordnar begravningen göra. 

I foldern nedan hittar du bilder och information om Farsta församlings kyrkor och lokaler (klicka på ikonen i mitten för helskärm).

Boka tid och plats för dop/vigsel/begravning

Tel: 08-683 63 08 eller 08-683 63 09
Boka dop online: Hitta lediga doptider och boka direkt
e-post: farsta.bokning@svenskakyrkan.se 
Besöksdress: Lingvägen 149, 123 61 Farsta

Läs mer om begravning

Häftet Om begravning förklarar hur begravning fungerar i Sverige, vad begravningsavgiften innebär och vad som ingår i begravningsavgiften. En bilaga i mitten har rubriken Mina önskemål. Där kan du skriva ner hur du själv vill ha det med din begravning – till stöd för dem som ska ordna med det praktiska. Ladda ned Mina önskemål som eget dokument.

 

Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket har en mycket läsvärd webbplats: efterlevandeguiden.se, som är en praktisk vägledning för den som förlorat någon anhörig.