Svenska kyrkan i Farsta

Svenska kyrkan i Farsta Besöksadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

Begravning

Det är en svår situation när någon som står oss nära går bort. Förutom sorgen det innebär, ställs vi inför en rad praktiska åtaganden.

Sjukhuset, servicehuset, eller polisen (vid en olycka) ombesörjer att kroppen kommer till bårhus. En begravningsbyrå kan hjälpa till att planera begravning och gravsättning. Avskedet är betydelsefullt, och det är viktigt att det blir rätt, både med tanke på anhöriga och den avlidne. Har den avlidne skriftligt eller muntligt uttryckt önskemål angående begravning eller gravsättning är det alltid de önskemålen som ska komma i första rummet.

Begravning i kyrkan

Om du önskar begravning enligt Svenska kyrkans ordning, kontakta då församlingsexpeditionen. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan. Detta kan antingen begravningsbyrån eller du som ordnar begravningen göra.

Samtal och stöd

När en anhörig avlider kan det kännas skönt att få prata med någon. Hos oss finns präster och diakoner att vända sig till för enskilda samtal. Det finns också möjlighet att prata med andra som sörjer i sorgegrupper.

Läs mer om begravning

Häftet Om begravning förklarar hur begravning fungerar i Sverige, vad begravningsavgiften innebär och vad som ingår i begravningsavgiften. En bilaga i mitten har rubriken Mina önskemål. Där kan du skriva ner hur du själv vill ha det med din begravning – till stöd för dem som ska ordna med det praktiska. Ladda ned Mina önskemål som eget dokument.

Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket har en mycket läsvärd webbplats: efterlevandeguiden.se, som är en praktisk vägledning för den som förlorat någon anhörig.

Du kan även läsa mer om begravning på Svenska kyrkans webbplats

boka tid och plats för begravning

Bokning och frågor kring begravning

Tel: 08-683 63 08 eller 08-683 63 09