Svenska kyrkan i Farsta Besöks- och postadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

Begravning

När någon dör är det viktigt att de sörjande kan se tillbaka på avskedet som inte bara en svår stund, utan också som en fin och minnesvärd högtid.

Begravning i kyrkan

Livet förändras. Sorgen är stor. Det kan kännas stort att tänka på begravning precis när någon närstående avlider. En tanke man kan ha med sig är att det inte bråttom. Man kan låta allt sjunka in några dagar. Då kan man också bestämma sig för om man vill ta hjälp av en begravningsbyrå med det praktiska eller sköta det själv. Själva begravningsgudstjänsten utformas tillsammans med präst och musiker. Om du önskar begravning enligt Svenska kyrkans ordning, kontakta då församlingsexpeditionen. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan. Detta kan antingen begravningsbyrån eller du som ordnar begravningen göra.

Läs mer om begravning

Häftet Om begravning förklarar hur begravning fungerar i Sverige, vad begravningsavgiften innebär och vad som ingår i begravningsavgiften. En bilaga i mitten har rubriken Mina önskemål. Där kan du skriva ner hur du själv vill ha det med din begravning – till stöd för dem som ska ordna med det praktiska. Ladda ned Mina önskemål som eget dokument.

Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket har en mycket läsvärd webbplats: efterlevandeguiden.se, som är en praktisk vägledning för den som förlorat någon anhörig.

Du kan även läsa mer om begravning på Svenska kyrkans webbplats

Boka tid och plats för dop/vigsel/begravning

Tel: 08-683 63 58 eller 08-683 63 09
e-post: farsta.bokning@svenskakyrkan.se