Foto: Christin Sagnér

Begravning

När någon dör är det viktigt att de sörjande kan se tillbaka på avskedet som inte bara en svår stund, utan också som en fin och minnesvärd högtid.

Välkommen att ta ett sista farväl i Söderledskyrkan, Stora Sköndals kyrka och Farstastrandkyrkan.

Begravning i Farsta församling

I begravningen tar de sörjande avsked av den döda och det är en viktig del av sorgearbetet. Vanligast är att bokning av tid och plats för begravningsgudstjänst sker genom en begravningsbyrå.

Om du inte anlitar en begravningsbyrå för begravningen, kontakta Farsta församlings bokning på farsta.bokning@svenskakyrkan.se eller 08-683 63 08.

Minnesstunder

Efter begravningen fortsätter gemenskapen ofta med en minnesstund, där vi minns den avlidne i en stunds samvaro. För det ändamålet går det bra att boka kyrkans lokaler, kontakta Farsta församlings bokning på farsta.bokning@svenskakyrkan.se eller 08-683 63 08 eller 08-683 63 09.

Menyer för beställningar

Farsta församling hjälper er gärna med catering i samband med begravningar. Här hittar du våra menyer. I samtliga menyer är borden dukade med vita dukar, blommor och ljus.
Serveringspersonal finns på plats. Alla priser är inklusive moms.

För beställning och frågor:

Söderledskyrkan
Karin Söberg
karin.sjoberg@svenskakyrkan.se

Stora Sköndals kyrka
Lisa Mitrovic
lisa.mitrovic@svenskakyrkan.se

Farstastrandkyrkan
Gunilla Nordqvist
gunilla.nordqvist@svenskakyrkan.se

Boka dop/vigsel/begravning

Tel: 08-683 63 08 eller 08-683 63 09
Boka dop online: Hitta lediga doptider och boka direkt
e-post: farsta.bokning@svenskakyrkan.se
Besöksdress: Lingvägen 149, 123 61 Farsta

Två personer samtalar. En av de håller en porslin-kopp i händerna.

Samtal och stöd

Det kan kännas skönt att få prata med någon oavsett vad det handlar om. Hos oss finns präster och diakoner att vända sig till för enskilda samtal. Det finns också möjlighet att prata med andra som sörjer i sorgegrupper.

Kolumbariet

Kammare för gravurnor.

Läs mer om begravning

Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket har en mycket läsvärd webbplats: efterlevandeguiden.se, som är en praktisk vägledning för den som förlorat någon anhörig.

Bedrägeriförsök per telefon

Låt dig inte luras om någon kräver pengar för gravrättsförlängning!