Drop in-dop & Drop in-vigsel

Viktig information om Coronaviruset!

Farsta församling har beslutat att under några veckor stänga grupper och verksamheter. Beslutet gäller tills vidare. Vi som församling vill inte bidra till alarmism eller panik men samtidigt ta risken för smitta på allvar och den oro som också följer med situationen just nu. Observera att info, datum och tider kring verksamheter, kurser och grupper kan vara inaktuella. För senaste info och uppdateringar kring verksamheter och grupper kan du alltid besöka den här sidan. Vi uppdaterar löpande kring förändringar.

OBS! Vi måste tyvärr ställa in drop in-dop och drop-vigsel pga rådande situationen med coronaviruset.

Ibland blir sådant man funderat på och kanske till och med längtar efter inte av. Tid, ekonomi eller bara för mycket helt enkelt. Dop och bröllop kanske är just sådant. Enkelt men fint.

Drop in-dop

Det är lätt att låta sig eller sitt barn bli döpt! Vid ett drop in-dop är det särskilt enkelt, eftersom det inte behövs någon föranmälan och givetvis kostar det ingenting.

Vi har kyrka, dopfunt, präster, musiker och kyrkoskrivare
som väntar på dig. Vi har dopklänning eller dopdräkt som du
gärna får låna och det går även bra att låta sig bli döpt i sina
vanliga kläder. Efteråt bjuder vi på kaffe tårta. Ingen föranmälan krävs

Om du kommer ensam med ditt barn, och ni är två vårdnadshavare,
måste även den andre skriftligt intyga sitt godkännande att dopet sker.
Detta gäller för dem som är minderåriga och ska döpas. Detsamma gäller om du är under 18 år och vill bli döpt.

Gudföräldrar/fadder. En dopkandidat kan, om man vill, ha en eller flera gudföräldrar/faddrar. Den eller de som ska vara gudförälder/ fadder måste vara döpta i något kristet samfund.

Dopsamtal.Strax innan dopet äger rum har ni ett samtal med en präst där ni tillsammans går igenom gudstjänsten. Här finns präst, musiker, kyrkoskrivare och vi bjuder på dopkaffe och tårta efteråt!

Drop in-vigsel

1. Fria till din partner och få ett "JA".
2. Ansök om hindersprövning från Skatteverket. Kom ihåg att vara ute i god tid. När hindersprövningen är klar får du ett intyg om hindersprövning och ett vigselintyg av Skatteverket. Dessa ska du lämna till vigselförrättaren (prästen).
3. Skriv upp 16 maj i kalendern! Ni behöver inte föranmäla er. Välkomna till Stora Sköndals kyrka mellan XX (vi återkommer om tid)!
4. På den stora dagen tar ni med er varandra, ringar, godkänd hindersprövning och giltliga legitimationer. En av er måste vara medlem i Svenska kyrkan.

Vigelsamtal
. Strax innan dopet äger rum har ni ett samtal med en präst där ni tillsammans går igenom gudstjänsten. Här finns präst, musiker, kyrkoskrivare och vi bjuder på dopkaffe och tårta efteråt!

Vill du veta mer?

Har du frågor om dop och/eller vigsel kan du kontakta expeditionen på 08-683 63 00 eller präst Gunnar Tingström,
08-683 63 70.