Drop in-dop & drop in-vigsel

Ibland blir sådant man funderat på och kanske till och med längtat efter inte av. Tid och ekonomi ska inte vara ett hinder för dop eller vigsel. Kom som du är. Enkelt men fint!

Vi har kyrka, präster och musiker som väntar på dig! Allt är kostnadsfritt. Kom uppklädda eller i vardagskläder, ensamma eller med sällskap. Vi bjuder på tårta och kaffe i anslutning till dopet/vigseln. Ingen anmälan, det är bara att dyka upp!

När?

Inget planerat drop in-dop/vigsel inom den närmaste tiden.

Även om vi inte har något planerat drop in just nu kan du självklart kontakta oss och boka dop/vigsel. Välkommen att ringa bokningen på 08-683 63 00 eller mejla farsta.bokning@svenskakyrkan.se

Drop in-dop

Det är lätt att låta sig själv eller sitt barn bli döpt! Dopet är för alla åldrar, det är unikt och personligt. Strax innan dopet äger rum har ni ett kort samtal med en präst där ni tillsammans går igenom dopgudstjänsten.

Dopklänning/kläder

Det går bra att döpa sig i vilka kläder som helst. Kom som du är! Vi har dopklänning eller dopdräkt som du gärna får låna.

Barn under 18 år

Om du kommer ensam med ditt barn, och ni är två vårdnadshavare, måste även den andre skriftligt intyga sitt godkännande att dopet sker. Detta gäller för dem som är minderåriga och ska döpas. Detsamma gäller om du är under 18 år och vill bli döpt.

Gudföräldrar/faddrar

En dopkandidat kan, om man vill, ha en eller flera gudföräldrar/faddrar. Den eller de som ska vara gudföräldrar måste vara döpta i något kristet samfund.

Drop in-vigsel

Den här dagen är till för er och er kärlek till varandra! Strax innan vigseln äger rum har ni ett kort samtal med en präst där ni tillsammans går igenom vigselgudstjänsten.

Checklista inför vigseln:

• Giltiga legitimationer
  • Giltig hindersprövning (2 papper). Ansök om hindersprövning från Skatteverket. Kom ihåg att vara ute i god tid. När hindersprövningen är klar får ni ett intyg om hindersprövning och ett vigselintyg av Skatteverket. Dessa ska ni lämna till vigselförrättaren (prästen).
  • En av er måste vara medlem i Svenska kyrkan