Drop in-dop & Drop in-vigsel

Lördag 12 oktober 12.00-15.00 i Farstastrandkyrkan

Ibland blir sådant man funderat på och kanske till och med längtar efter inte av. Tid, ekonomi eller bara för mycket helt enkelt. Dop och bröllop kanske är just sådant. Men nu ger vi en möjlighet till drop in-dop och drop in-vigsel lördag 12 oktober i Farstastrandkyrkan. Enkelt men fint.

Drop in-dop

Det är lätt att låta sig eller sitt barn bli döpt! Vid ett drop in-dop är det särskilt enkelt, eftersom det inte behövs någon föranmälan och givetvis kostar det ingenting.

Vi har kyrka, dopfunt, präster, musiker och kyrkoskrivare
som väntar på dig. Vi har dopklänning eller dopdräkt som du
gärna får låna och det går även bra att låta sig bli döpt i sina
vanliga kläder. Efteråt bjuder vi på kaffe tårta. Ingen föranmälan krävs

Om du kommer ensam med ditt barn, och ni är två vårdnadshavare,
måste även den andre skriftligt intyga sitt godkännande att dopet sker.
Detta gäller för dem som är minderåriga och ska döpas. Detsamma gäller om du är under 18 år och vill bli döpt.

Gudföräldrar/fadder. En dopkandidat kan, om man vill, ha en eller flera gudföräldrar/faddrar. Den eller de som ska vara gudförälder/ fadder måste vara döpta i något kristet samfund.

Dopsamtal.Strax innan dopet äger rum har ni ett samtal med en präst där ni tillsammans går igenom gudstjänsten. Här finns präst, musiker, kyrkoskrivare och vi bjuder på dopkaffe och tårta efteråt!

Drop in-vigsel

1. Fria till din partner och få ett "JA".
2. Ansök om hindersprövning från Skatteverket. Kom ihåg att vara ute i god tid. När hindersprövningen är klar får du ett intyg om hindersprövning och ett vigselintyg av Skatteverket. Dessa ska du lämna till vigselförrättaren (prästen).
3. Skriv upp 12 oktober i kalendern! Ni behöver inte föranmäla er. Välkomna till Farstastrandkyrkan mellan 12-15!
4. På den stora dagen tar ni med er varandra, ringar, godkänd hindersprövning och giltliga legitimationer. En av er måste vara medlem i Svenska kyrkan.

Vigelsamtal
. Strax innan dopet äger rum har ni ett samtal med en präst där ni tillsammans går igenom gudstjänsten. Här finns präst, musiker, kyrkoskrivare och vi bjuder på dopkaffe och tårta efteråt!

Vill du veta mer?

Har du frågor om dop och/eller vigsel kan du kontakta expeditionen på 08-683 63 00 eller präst Gunnar Tingström,
08-683 63 70.