Konsertprogram

Konserter och musikgudstjänster i Söderledskyrkan, Stora Sköndals kyrka och Farstastrandkyrkan

Alltid fri entré!

SÖN 13 OKT 11.00, STORA SKÖNDALS KYRKA

Jubileumshögmässa - Sköndals kyrka 90 år
Sköndals kyrka fyller 90 år! Det firar vi med en festlig högmässa med mycket musik. Sköndals Kyrkokör och instrumentalister medverkar under ledning av Mikael Wedar.

SÖN 13 OKT 16.00, STORA SKÖNDALS KYRKA

Jubileumskonsert - Sköndals kyrka 90 år
Sköndals Vokalensemble och orkester under ledning av Mikael Wedar. Beställningsverket” Gå ut i hela världen” av Mattias Ekström Koij och Te Deum av Karl Jenkins.

TOR 17 OKT 19.00, SÖDERLEDSKYRKAN

Sjung en ny sång

Avslutningskonsert med Anders Frostenson-stiftelsens Psalmskola vars deltagares nya psalmer och sånger framförs. Vokalensemblen Vox Illimitatis, Irma Schultz, sång, Hans Kennemark, fiol, gitarr och bas, Simon Ljungman, gitarr och bas och Mattias Ekström Koij, piano

LÖR 26 OKT 17.00, FARSTASTRANDKYRKAN

Öppen scen
Dela med dig av ditt skapande och ta del av andras (kl. 16.00-17.00), Läs mer om öppen scen här. Konsert kl 17 med kontrabasisten och komponisten Magnus Larsson och musikalartisten Amanda Roynesdotter Bjøru spelar en finstämd och varm blanding av visor, jazz och pop som värmer och berör i höstmörkret

Lör 2 NOV 16.00, STORA SKÖNDALS KYRKA

Konsert på alla helgons dag
Catrin Johansson flöjt och instrumentalister.

LÖR 2 NOV 18.00, SÖDERLEDSKYRKAN

Som liljan på sin äng
Musik i allhelgonatid.
Ulla-Carin Börjesdotter sång
Anders Modigh cello
Mattias Ekström Koij piano

SÖN 3 NOV 15.00, FARSTASTRANDKYRKAN

Adjö herr Muffin
Musikgudstjänst i allhelgonatid med barnkörer från Farstastrandskyrkan och Söderledskyrkan, Ismahni Björkman med elever, harpa. Malin Rudengren, Hedvig Hasselström, körledare.

LÖR 10 NOV 16.00, SÖDERLEDSKYRKAN

Dona Nobis Pacem
Musik av Per Gunnar Petersson framförs av vokalensemblen Vox Illimitatis. Per Gunnar Petersson, orgel och dirigent.
Mattias Ekström Koij, dirigent.

LÖR 16 NOV 16.00, SÖDERLEDSKYRKAN

Mystikens systrar - Musikaliska nunnor och banbrytande feminister
Christina Larsson Malmberg sopran, Catalina Langborn barockviolin, Lisa Rydberg barockviolin, Mime Yamahiro Brinkman barockcello/gamba, Jonas Nordberg lutor, Mariangiola Martello cembalo/kistorgel, Joséphine Wistedt skådespelare, Söderleds Kyrkokör.

SÖN 1 DEC 16.00, SÖDERLEDSKYRKAN

En helt barock adventskonsert!
Musik ur Bachs Juloratorium, Händels Messias m.m. Sångsolister och barockensemble.

TOR 5 DEC 19.30, STORA SKÖNDALS KYRKA

Bereden väg för herran!
Adventskonsert med Sköndals Kyrkokör och instrumentalister
under ledning av Mikael Wedar.

MÅN 9 DEC 18.00, SÖDERLEDSKYRKAN
Det Vackraste julsånger - allsång på finska
Arr: Finska församlingen

TOR 12 DEC 18.00, FARSTASTRANDKYRKAN

Lucia i Farstastrandkyrkan
Luciatåg med TONåringarna och barnkören.

LÖR 14 DEC 12.00, STORA SKÖNDALS KYRKA

Allsång på Sköndals torg
Sköndals Kyrkokör och instrumentalister under ledning av Mikael Wedar.

SÖN 14 DEC 15.00, SÖDERLEDSKYRKAN

Luciakonsert
Söderledskyrkans barnkörer framför traditionella och nya luciasånger. Hedvig Hasselström - dirigent, Mattias Ekström Koij - piano, instrumentalister.

SÖN 15 DEC 16.00, STORA SKÖNDALS KYRKA

Jul, jul strålande jul
Julkonsert med Sköndals Vokalensemble och orkester under ledning av Mikael Wedar.

TIS 17 DEC 19.00, FARSTASTRANDKYRKAN

Julkonsert med God on Line

SÖN 15 DEC 16.00, SÖDERLEDSKYRKAN

Julkonsert med Söderledskören
Söderledskören, församlingens kör för unga vuxna, framför julens favoriter i finstämnda arrangemang tillsammans med instrumentalister. Cecilia Thomsson, dirigent.

ONS 18 DEC 18.00, STORA SKÖNDALS KYRKA

Allsångskonsert Sing A Long-christmas
Mikael Wedar med vänner. Gäst: DU! Claes von Heijne, pianist.

SÖN 22 DEC 16.00, SÖDERLEDSKYRKAN

Vi sjunger in julen
Maria Nordstedt, mezzosopran. Vox Illimitatis, Söderleds kyrkokör och Kör för alla, instrumentalister. Mattias Ekström Koij, orgel och Torgerd Riben, dirigent

TOR 26 DEC 18.00, STORA SKÖNDALS KYRKA

Julens sånger och psalmer
Julkonsert med S:t Jacobs Vokaloktett med Mikael Wedar.

MÅN 6 JAN 11.00, STORA SKÖNDALS KYRKA

Musik i gudstjänsten - Guld, rökelse och myrra
S:t Jacobs Vokalkvartett med Mikael Wedar medverkar i gudstjänsten.