Foto: Ikon

Mobilhjälpen

Mobilhjälp för seniorer med smarta telefoner (Android eller IPhone)

En kurs som ska hjälpa seniorer med att bättre rusta sig för vardagens utmaningar, genom att lära sig ha internetbank, bank id, kunna använda sociala medier mm. Vi går också igenom säkerhet och annat som kan vara viktigt när man använder den nya tekniken.

Bra att veta innan kursstart

• Gå till din bank och skaffa internetbank och BankID så att du har det klart när vi startar första gången.
  • Du behöver ha internetuppkoppling på din telefon och ett abonnemang som gör att du inte behöver vara orolig för att betala extra när du använder telefonen under kursen.
  • Du ska redan kunna använda din telefons basala funktioner såsom; ringa, sms, lägga in kontakter och söka information via internet.
  • Har du en ny telefon så behöver du kunna hantera den och ha alla koder som behövs installerade och klara inför första gången.
  • Ta med din laddare till telefonen.

När: 8 onsdagar kl 13.00-15.00 fr.om 17 aug-12 okt (OBS! ej 28/9)
Plats: Stora Sköndals kyrka
Ledare: Julia Isomettä & Pernilla Köhle.
Anmälan: Senast 1/8 till Pernilla Köhle, tel: 076-002 91 68  eller mejla pernilla.kohle@storaskondal.se Platserna är begränsade.

Kursen är ett samarbete mellan Farsta församling och Stora Sköndal