Svenska kyrkan i Farsta Besöks- och postadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

Skola - kyrka

En resurs och ett komplement till skolans arbete kring livsåskådning, jämlikhet, respekt och rättvisa för F-åk9. Aktiviteterna blir fort fullbokade så var ute i god tid.

Pedagogisk resurs för grundskolan (F-åk9)

Skolkyrkan i Farsta församling (Svenska kyrkan) vill i enlighet med läroplanen på ett pedagogiskt sätt komplettera och stödja förskolan, grundskolan och lärarna i arbetet med undervisning om tro, religion, tradition, värdegrund och Bibelns berätteler.

Syftet med Skola-kyrka

• Utifrån skolans och kyrkans gemensamma värdegrund, vara en resurs i arbetet kring livsåskådning, jämlikhet, respekt och rättvisa, för att bidra till att öka barns och ungdomars förståelse för sin och andras livssituation.
  • Utgå från skolans behov och arbeta för en öppen dialog och ett gott samarbete.
  • Genom att berätta/undervisa om religion och kristen tro & tradition ge eleverna nycklar till förståelse av tradition och kulturarv både hemma och i andra länder.
  • Visa på vad Svenska kyrkan står för, historiskt och idag, som kulturbärare och som religiös organisation.