Svenska kyrkan i Farsta

Svenska kyrkan i Farsta Besöksadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

Skola - kyrka

En resurs och ett komplement till skolans arbete kring livsåskådning, jämlikhet, respekt och rättvisa. Kyrkopedagogiskt program för förskola, grundskola och gymnasium

Bokning av pass
För att boka ett pass ring församlingens växel 08-683 63 00
om inget annat anges.

Bra att veta
Alla arrangemang är kostnadsfria och äger rum i den kyrka som anges vid passet. Ibland kan det snabbt bli fulltecknat, så först till kvarn…

Uppföljning
Efter att eleverna varit med om något av skolpassen uppstår det kanske frågor och/eller diskussioner. Vi kommer gärna och besöker klassen för uppföljning.
Vi kan också komma och vara med på andra lektioner som berör livsnära frågor. Hör av er så utformar vi något tillsammans!

Vid kris
Ibland ställs vi plötsligt inför livets skörhet. Någon drabbas av sjukdom, död eller andra livskriser. Kyrkan har lång erfarenhet av samtal och vi finns gärna med som stöd för klasser eller för hela skolan.

Simon Minnhagen, församlingspedagog,
tfn 08-683 63 55, Simon Minnhagen

Församlingen vill:

Utifrån skolans och kyrkans gemensamma värdegrund, vara en resurs i arbetet kring livsåskådning, jämlikhet, respekt och rättvisa, för att bidra till att öka barns och ungdomars förståelse för sin och andras livssituation.

Utgå från skolans behov och arbeta för en öppen dialog och ett gott samarbete.

Genom att berätta/undervisa om religion och kristen tro & tradition ge eleverna nycklar till förståelse av tradition och kulturarv både hemma och i andra länder.

Visa på vad Svenska kyrkan står för, historiskt och idag, som kulturbärare och som religiös organisation.

Vi tar tacksamt emot förslag från er i förskola och skola om ämnen som ni vill samarbeta kring.

Samtliga aktiviteter är icke-konfessionella och utgår från läroplanen.

Genom dialog skräddarsyr vi samlingar kring advent och påsk för elever i träningsskola och gymnasiesär.