Farsta församling

Farsta församling är en öppen mötesplats i hjärtat av södra Stockholm. Vi finns med i livets alla skeden och du är välkommen till oss oavsett vem du är!

Kyrkospel: Profet och Timmerman

Upplev Olov Hartmans mästerliga verk "Profet och Timmerman", där teater möter tro. Följ profeten Jona på en djupdykning i existentiella frågor om Guds natur och kärlek. Regisserad av Dag Lindberg och med en unik ensemble, tar föreställningen oss med på en tankeväckande resa från död till liv. Spelas 21 mars, 23 mars & 24 mars i Söderledskyrkan.

23/3 Loppis

Sälj själv – eller kom & fynda – i Stora Sköndals kyrka!

Själavård - vad är det?

Själavård är ett begrepp som vi använder inom kyrkan och de flesta har nog hört talas om det även om ganska många har en oklar bild av vad det är. Dag Lindberg, präst i Farsta församling, hjälper till att reda ut vad själavård är och vad som skiljer själavård och terapi åt.

Två personer samtalar. En av de håller en porslin-kopp i händerna.

Samtal och stöd

Ibland är livet svårt och då kan man behöva medmänniskor att tala med. Om du känner dig ledsen, ensam eller orolig eller behöver någon att prata med av andra skäl kan du höra av dig till oss.

23/3 Har du tid? - En liten kabaré med Musikteater 89

Sånger, tankar, texter om allas vår tid med musik av bl.a. Amanda Ginsburg, Povel Ramel, Mikael Wiehe, Monica Dominique, Bo Lindell, Marie Bergman, Anders Byström. Föreställningen är gratis! BOKA BILJETT genom att kontakta hanna.sunden@svenskakyrkan.se eller ring 08-683 63 41

Babygrupper

Vill du och din baby vara med i en babygrupp? Sång och musik, fika och gemenskap för föräldrar med barn 0-8 månader.

Påskliljor i skolskenet. I bakgrunden skymtas ett kors.

Påsken 2024

Här hittar du veckans alla andakter och gudstjänster. Välkommen till kyrkan!

Kommande konserter

3/3 Psalmsångskonsert - "Lover Gud i himmelshöjd"

Folkliga koraler arrangerade för kör. Dessutom får alla vara med och sjunga psalmer i folkton. Välkommen kl 16.00, Söderledskyrkan. Fri entré.

17/3 Söndagskonsert - Maria Maria Maria

Körmusik av bl a Arvo Pärt, Eric Whitacre, Ola Gjeilo. Välkommen söndag 17 mars kl. 16.00, Söderledskyrkan

18/3 Eftermiddagskonsert med kören Cantare

Välkommen kl 14.00, Stora Sköndals kyrka. Fri entré.

23/3 Konsert i ljusets sken - Earth hour

Lecon de Tenebre av Michel Lambert. Markus Eriksson med vänner. Vi släcker ner kyrkorummet och njuter av vacker musik i stearinljusets sken. Välkommen kl. 20.30, Stora Sköndals kyrka. Fri entré.

29/3 Stabat mater - musik vid nionde timmen

Välkommen långfredag 29 mars kl. 15.00

Konsertprogram

Konserter i Söderledskyrkan, Stora Sköndals kyrka och Farstastrandkyrkan

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva

Husmor/Husfar till Söderledskyrkan

Vill du bli Farsta församlings nya husmor/husfar? Ansökan senast 29 februari 2024.

Drop in-dop & drop in-vigsel 4 maj

Barn, ungdom eller vuxen, alla är välkomna! Ibland blir sådant man funderat på och kanske till och med längtat efter inte av. Tid och ekonomi ska inte vara ett hinder för dop eller vigsel. Kom som du är. Enkelt men fint!

Gudstjänster och andakter

Var du än befinner dig är du välkommen att mötas för gudstjänst och andakt.

Grupper och verksamheter

I församlingens tre kyrkor finns ett myller av verksamheter för alla åldrar! Sjung i kör, gå på kurser och föreläsningar, pilgrimsvandringar, andlig hälsa, öppna förskolor och mycket mer!

Bli medlem

Tack vare alla medlemmar kan Svenska kyrkan stödja och hjälpa människor i sorg, kris, utsatta livssituationer eller är ensamma. Bli medlem du också!

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Läs mer