Babykonsert

En upplevelse för alla sinnen. Sång, musik och rörelse för barn och föräldrar.

För barn upp till ca 1 år tillsammans med vuxen. En upplevelse för alla sinnen med sång, musik och rörelse. Sjung med, lyssna och dansa. 
När: Uppehåll tills vidare.
Var: Farstastrandkyrkan
Kontakt och anmälan: Erica Hemström, erica.hemstrom@svenskakyrkan.se, 08-683 63 76  

Varför babykonsert?

Babykonserten är något som barnet och föräldern upplever tillsammans, men på barnets villkor. Den vuxne bidrar också till konserten genom att vara med och sjunga och vara aktiv på andra sätt. Men viktigast är ju ändå att se sitt barn och låta barnet upptäcka på sitt sätt och i sin takt.

Vad händer under en konsert?

Innan konserten samlas föräldrar och barn i församlingshemmet. Vi har möblerat om inne i kyrkan så att det är anpassat till konserten. I rummet finns även upplevelse bord där alla sinnen kan testas. Som de efter konserten får utforska. När det börjar så ringer vi en liten klocka och alla är välkomna in. Alla sätter sig på golvet med mjuka kuddar och får information hur konserten går till och vilket tema den har för dagen. Även om barnen inte orkar vara med i kyrkan är det ok att gå ut och om de vill gå in igen så är det ok. Under konserten sjunger vi och spelar, bjuder upp till dans, myser. Runt i rummet så har vi rekvisita som vi visar upp eller kastar in hjärtan eller annat beroende på tema.

Vad innebär teman?

Grunden för varje konsert ser ofta lika ut och det ger en trygghet för de som kommer fler gånger. Våra teman kan vara; vaggvisor, Astrid Lindgrens sånger, dop, kärlek, djur, vatten, höst, jul. m.m.

Musikarv och språkutveckling

Vi vill uppmuntra föräldrarna att sjunga med sina barn. Hitta på din egen melodi eller ny text. Huvudsaken är att du sjunger för ditt barn. Barnet tycker att din röst är vackrast oavsett vad du själv tycker eller tror.

Kan man ha konserten för andra åldrar?

Vi får ibland frågan om äldre barn får följa med? Och då vill vi att barnen ska orka sitta stilla i närheten av föräldrarna i ca 30 min. Många gör eftersom de blir fångade av mystiken i rummet. Det händer något nytt helatiden. Men föräldrarna ska kunna lägga sina mindre barn på golvet utan att vara rädd att någon kliver på dem.