Själevad, Mo och Björna pastorat Besöksadress: Hampnäsvägen 36, 89431 SJÄLEVAD Telefon: +46(660)59400 E-post till Själevad, Mo och Björna pastorat

En öppen gemenskap med möjlighet att växa i tro på Jesus Kristus

Ombyggnation av Själevads kyrkorum

Ny omgång av Alpha startar i Själevads församlingshem.

Alpha

Ny omgång av Alpha startar i Själevads församlingshem.

Ny skiva med orgeln i Själevads kyrka och elgitarr.

Must be talking to an angel

Ny skiva med orgeln i Själevads kyrka och elgitarr.

Orgelklubben Vox Humana har dokumenterat alla orglar i Örnsköldsviks kontrakt i sin bok 19 orglar - 19 berättelser. Här kan du ta del av de filmer som gjorts i Själevad, Mo och Björna pastorat.

Dokumentation av våra orglar

Titta i vår kalender för att se vad som är på gång

Vad händer i pastoratet?

Titta i vår kalender för att se vad som är på gång

Våra grupper och kulturarrangemang sker i samverkan med Sensus.

Samverkan

Våra grupper och kulturarrangemang sker i samverkan med Sensus.

Kontakta anställda och förtroendevalda

Via denna sida hittar du kontaktuppgifter till alla anställda och förtroendevalda i Svenska kyrkan Själevad Mo Björna. Välkommen att kontakta oss!

Läsa om vår vision, övergripande mål och hur vi ska arbeta med gudstjänster, undervisning, diakoni och mission.

Församlingsinstruktion

Den 17 september var det kyrkoval i Svenska kyrkan. Här hittar du valresultatet över landet för val till kyrkomöte, stiftsfullmäktige och kyrkofullmäktige.

Så gick det i kyrkovalet

Aktuell annonsering

Här hittar du en länk till en spellista på Youtube med filmer om pastoratet

Filmerna om pastoratet

Här hittar du en länk till en spellista på Youtube med filmer om pastoratet

PASTORSEXPEDITIONEN Själevad

• Besöksadress: Hampnäsvägen 36 B, 894 31 SJÄLEVAD
  • Postadress: Box 54, 894 22 SJÄLEVAD
  • Öppettider: måndag-fredag 10:00-12:00, 13:00-15:00
  • Telefon: 0660-594 20

FÖRSAMLINGSEXPEDITIONEN Mo

• Besöksadress: Molidenvägen 19, 894 95 MOLIDEN
  • Öppettider: tisdag 13:00-15:00
  • Telefon: 0660-788 60

Församlingsexpeditionen Björna

• Besöksadress: Järnvägsgatan 6, 890 50 BJÖRNA
  • Öppettider: Torsdag 10.00- 12:00
  • Telefon: 0662-51 35 30

Aktuellt från Själevad, Mo och Björna pastorat

Prenumerera via RSS

Tredje söndagen efter trettondagen

När gamla förbundets folk var på väg genom öknen hade de inget att dricka. Av Gud fick Mose befallningen att med sin stav slå på den hårda, torra klippan, så skulle vatten komma ur den. De första kristna tolkade detta som att Kristus är den klippa som ger det vatten vi behöver för ökenvandringen. Han kan låta trons källflöden springa fram även där det ser ut att vara öken.

Jesus skapar tro

Liturgisk färg

Grön

Altardekoration

På altaret ställer vi vita och röda blommor och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Första Kungaboken kapitel 8, vers 41 - 43

Även om det är en främling, som inte tillhör ditt folk Israel utan kommer från fjärran land för att han hört om ditt namn — ja, också där skall man höra talas om ditt stora namn, din starka hand, din lyftade arm — och denne främling kommer och åkallar dig, vänd mot detta hus, lyssna då i himlen, där du tronar, och gör det som han ber dig om. Då skall alla jordens folk lära känna ditt namn och frukta dig, så som ditt folk Israel gör, och förstå att detta hus som jag har byggt är helgat åt ditt namn.

Till de kristna i Rom kapitel 1, vers 16 - 17

Jag skäms inte för evangeliet. Det är en Guds kraft som räddar var och en som tror, juden främst men också greken. I evangeliet uppenbaras nämligen en rättfärdighet från Gud, genom tro till tro, som det står skrivet: 'Den rättfärdige skall leva genom tron.'

Evangeliet enligt Matteus kapitel 8, vers 5 - 13

När han gick in i Kafarnaum kom en officer fram till honom och bad om hjälp: ”Herre, min tjänare ligger förlamad där hemma och har svåra plågor.” Jesus sade: ”Skall då jag komma och bota honom?” Officeren svarade: ”Herre, jag är inte värd att du går in under mitt tak. Men säg bara ett ord, så blir pojken frisk. Jag är själv en som står under befäl, och jag har soldater under mig, och säger jag till den ene: Gå, så går han, och till den andre: Kom, så kommer han, och säger jag till min tjänare: Gör det här, så gör han det.” Jesus blev förvånad och sade till dem som följde honom: ”Sannerligen, inte hos någon i Israel har jag funnit en så stark tro. Jag säger er att många skall komma från öster och väster och ligga till bords med Abraham och Isak och Jakob i himmelriket. Men rikets egna barn skall kastas ut i mörkret utanför. Där skall man gråta och skära tänder.” Och till officeren sade Jesus: ”Gå. Du trodde och det skall ske.” Och i det ögonblicket blev pojken frisk.

Psaltaren

Psaltaren kapitel 36, vers 6 - 10

Herre, till himlen sträcker sig din nåd, din trofasthet ända till skyarna. Din rättfärdighet är som väldiga berg, din rättvisa som det djupaste hav. Herre, du hjälper både människor och djur. Din nåd är dyrbar, o Gud, i dina vingars skugga finner människor tillflykt. De får njuta överflödet i ditt hus, i din glädjes strömmar stillas deras törst. Ty hos dig är livets källa, i ditt ljus ser vi ljus.