Själevad, Mo och Björna pastorat Besöksadress: Hampnäsvägen 36, 89431 SJÄLEVAD Telefon: +46(660)59400 E-post till Själevad, Mo och Björna pastorat Webbplats

En öppen gemenskap med möjlighet att växa i tro på Jesus Kristus

Svenska kyrkan i Själevad, Mo och Björna är ett av Härnösands stifts största pastorat, och ligger i Örnsköldsviks kommun, i norra delen av Höga kusten. Vi har ca 22. 000 invånare i pastoratet, varav 75 % är medlemmar.

Vi söker en Diakon 100%

Den 17 september var det kyrkoval i Svenska kyrkan. Här hittar du nu det preliminära valresultatet över landet för val till kyrkomöte, stiftsfullmäktige och kyrkofullmäktige.

Så gick det i kyrkovalet

Titta i vår kalender för att se vad som är på gång

Vad händer i pastoratet?

Titta i vår kalender för att se vad som är på gång

Via denna sida hittar du kontaktuppgifter till alla anställda och förtroendevalda i Svenska kyrkan Själevad Mo Björna. Välkommen att kontakta oss!

Kontakta anställda och förtroendevalda

Här hittar du en länk till en spellista på Youtube med filmer om pastoratet

Filmerna om pastoratet

Här hittar du en länk till en spellista på Youtube med filmer om pastoratet

Läsa om vår vision, övergripande mål och hur vi ska arbeta med gudstjänster, undervisning, diakoni och mission.

Församlingsinstruktion

PASTORSEXPEDITIONEN Själevad

• Besöksadress: Hampnäsvägen 36 B, 894 31 SJÄLEVAD
  • Postadress: Box 54, 894 22 SJÄLEVAD
  • Öppettider: måndag-fredag 10:00-12:00, 13:00-15:00
  • Telefon: 0660-594 20

FÖRSAMLINGSEXPEDITIONEN Mo

• Besöksadress: Molidenvägen 19, 894 95 MOLIDEN
  • Öppettider: tisdag 13:00-15:00
  • Telefon: 0660-788 60

Församlingsexpeditionen Björna

• Besöksadress: Järnvägsgatan 6, 890 50 BJÖRNA
  • Öppettider: Torsdag 10.00- 12:00
  • Telefon: 0662-51 35 30

Aktuellt från Själevad, Mo och Björna pastorat

Prenumerera via RSS

Den Helige Mikaels dag

Dagen berättar om ärkeängeln Mikael som kämpar mot det onda genom att slåss mot draken, symbolen för det onda (Uppenbarelseboken 12:7-12). I kyrkan är temat denna söndag änglarna, därför brukar ofta flera olika berättelser om änglar lyftas fram. En är berättelsen om Daniel som för sin tro skull kastas till lejonen för att dö, men som blir skyddad av Guds änglar (Daniel 6:16-22). En annan är berättelsen om Jakob som i en dröm får se änglar gå upp och ner mellan himlen och jorden (Första Moseboken 28:10-17). Innehållet i alla berättelserna är ofta kampen mellan gott och ont, och lyfter fram Guds seger över det onda.

Änglarna

Liturgisk färg

Vit

Altardekoration

På altaret ställer vi vita blommor, ej liljor, och vi tänder fyra ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Första Moseboken kapitel 28, vers 10 - 17

Jakob lämnade Beer Sheva och tog vägen mot Harran. Han kom fram till en plats där han stannade för natten, eftersom solen hade gått ner. Han tog en av stenarna på platsen för att ha den vid huvudgärden. Sedan lade han sig att sova där. I drömmen såg han en trappa som ledde från jorden ända upp till himlen, och Guds änglar gick upp och ner för den. Och Herren stod framför honom och sade: ”Jag är Herren, din fader Abrahams Gud och Isaks Gud. Marken som du ligger på skall jag ge åt dig och dina ättlingar. De skall bli som stoftkornen på jorden, och du skall utbreda dig åt väster och öster, åt norr och söder, och alla folk på jorden skall önska sig den välsignelse som du och dina ättlingar har fått. Och jag skall vara med dig och skydda dig vart du än går; jag skall föra dig tillbaka till detta land. Jag kommer inte att överge dig, jag skall fullgöra det som jag har lovat dig.” Jakob vaknade upp ur sömnen. ”Sannerligen”, sade han, ”Herren är på denna plats, och jag visste det inte!” Och han greps av bävan och sade: ”Detta är en plats som väcker bävan, det måste vara Guds boning, här är himlens port.”

Johannes uppenbarelse kapitel 12, vers 7 - 12

Och det blev en strid i himlen: Mikael och hans änglar gav sig i strid med draken. Och draken och hans änglar stred, men han övermannades och det fanns inte mer någon plats för dem i himlen. Och han, den stora draken, ormen från urtiden, han som kallas Djävul och Satan, han som förför hela världen, han störtades ner på jorden och hans änglar störtades ner med honom. Och jag hörde en stark röst i himlen säga: ”Nu finns frälsningen och kraften och riket hos vår Gud och makten hos hans smorde. Ty våra bröders anklagare har störtats ner, han som anklagade dem inför vår Gud både dag och natt. De har besegrat honom genom Lammets blod och genom sitt vittnesbörds ord. De älskade inte sitt liv mer än att de kunde gå i döden. Jubla därför, ni himlar och ni som bor i dem. Men ve över jorden och havet: djävulen har stigit ner till er, och hans raseri är stort, ty han vet att hans tid är kort.”

Evangeliet enligt Johannes kapitel 1, vers 47 - 51

Jesus såg Natanael komma och sade om honom: ”Där är en sann israelit, en som är utan svek.” Natanael frågade: ”Hur kan du känna mig?” Jesus svarade: ”Innan Filippos ropade på dig såg jag dig under fikonträdet.” Natanael svarade: ”Rabbi, du är Guds son, du är Israels konung.” Då sade Jesus till honom: ”Du tror därför att jag sade att jag såg dig under fikonträdet. Större ting skall du få se.” Och han sade: ”Sannerligen, jag säger er: ni skall få se himlen öppen och Guds änglar stiga upp och stiga ner över Människosonen.”

Psaltaren

Psaltaren kapitel 103, vers 19 - 22

Herren har rest sin tron i himlen, allt är underlagt hans välde. Lova Herren, ni hans änglar, starka hjältar, som gör vad han befallt! Lova Herren, hela hans härskara, ni som tjänar honom och gör hans vilja! Lova Herren, alla hans verk, överallt i hans välde! Lova Herren, min själ!