Zandra, Signe och Marie
Foto: TV gudstjänst

Barnkyrkan Själevad

Idag är det Fridas tur att duka upp nattvardsgåvorna, Kalle är laddad att hälsa alla välkomna och väggarna i kyrkan kläds av det ena alstret vackrare än det andra! Barnen intar sjungande kyrkorummet och det är dags för gudstjänst. Ingen är för liten och ingen är för gammal. Här kan alla vara med.

- Tanken med Barnkyrkan är att fira gudstjänst på barnens premisser. Barnen är med och gör allt som jag som präst inte "måste" göra. Det är utifrån deras nyfikenhet och lust som vi bygger gudstjänsterna, säger prästen Zandra Zinner.

I kyrkan finns lera, vatten, papper och ljus utspridda. Lite senare kommer alla att få prova på att be på olika sätt tillsammans.

Det är dags för predikan och clownen Signe (barnledaren Annie Forsberg) gör entré. Barnen skrattar och hejar glatt, många av dem känner igen henne från senaste besöket på förskolan. Några nyckelord för Signe är vänskap, förlåtelse och glädje. Signe är församlingens kyrkclown och idag funderar hon och Zandra på hur man kan prata med Gud.

- Glädjen fångar oss alla och jag tror att det är det bästa sättet att förmedla kärleksbudskapet till barnen, fortsätter Zandra. Sedan ler hon och vänder sig mot Signe – Tänk att vi i Barnkyrkan fått Barnensdagfondens stipendium Signe.

Clownen Signe nickar och kramar hårt sin kollega samtidigt som hon diskret trollar fram en liten blomma.

  • Zandra Zinner

    Zandra Zinner

    Örnsköldsviks södra pastorat

    Mer om Zandra Zinner

    Präst i Själevads distrikt samt ansvar för ridkonfirmation samt barnkyrkan och förskolorna i Själevad.