Kyrka - Skola

Tid för stillhet, musikhistoria och bibelns äventyr får eleverna i låg och mellanstadiet i Själevadskolan på olika sätt ta del av i nära samarbete med Svenska kyrkan.

BIBELÄVENTYRET

Med berättarkonsten i högsätet erbjuder vi skolorna bibeläventyret som en unik chans att introducera Gamla Testamentet och Nya Testamentet. Klassen får med hjälp av rörelser, drama, nyckelord, trolleri, rim och rap en röd tråd genom gamla testamentets berättelser och geografi. Bibeläventyret är uppdelat i 4 avsnitt på ungefär 60-70 minuter, och kan läggas in under en heldag eller på flera tillfällen.

Lärare
Skulle du vilja lära din klass berättelserna i bibeln, samtidigt som de får en känsla för hur de hänger ihop? Ge eleverna en bild av de bibliska ländernas geografi? Och dessutom – de har kul under tiden?

Hör av dig till Annie Forsberg.
Läs mer om Bibeläventyret. Klicka här: http://www.bibelaventyret.se/

 

LUGNA RUMMET

Vi har skapat en oas i församlingshemmets källare! Just nu kommer 6 grupper från åk 6 i Själevadsskoan till lugna rummet för vila och samtal. Träffarna inleds i vårt samtalsrum där vi först samtalar kring olika teman ex. stress. Efter detta följer cirka 30 minuters vila med avslappningsprogram och erbjudande om lätt massage på ryggen. Samlingen avrundas i samtalsrummet där vi äter frukt och avslutar temat. Läs mer om Lugna rummet här.

Ledare: Monika Edblad, Roger Söderlind

Kontaktpersoner: