Ett moln format som ett vitt hjärta

Önskemål om vigsel

Välkommen att boka vigsel i någon av våra församlingar

Vigsel i våra församlingar

Välkommen att anmäla önskemål om vigsel i någon av våra församlingar.
Ange dina önskemål i det formulär som finns nedan under respektive församling. Vi återkommer med definitiv bokning.

Våra medarbetare berättar gärna mer om hur många som ryms i våra kyrkor och kapell och om möjlighet att hyra våra lokaler för bröllopsfest etc. Kontaktuppgifter finns nedan och även under respektive församling.

Att gifta sig borgerligt eller kyrkligt har samma värde inför lagen, men en kyrklig vigsel består av en gudstjänst med många symboler. I Guds och alla vittnens närvaro lovar ni varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut. Tillsammans ber vi Gud att välsigna ert äktenskap och finnas med i både glädje och sorg.

Par av samma kön och par av olika kön har samma rätt att gifta sig. Alla är välkomna att fira sitt bröllop i Svenska kyrkan, men som regel behöver minst en av er vara eller bli medlem i Svenska kyrkan. Det är inget hinder om den andra tillhör en annan kyrka eller religion.

Om du är osäker om du är medlem i Svenska kyrkan går det bra att kontakta oss för att få svar. Kontaktuppgifter finner du i formulären ovan eller nedan på sidan.

Hindersprövning

I god tid före vigseln behöver ni beställa ett intyg om hindersprövning från Skatteverket. Intyget gäller i fyra månader. Syftet med intyget är att kontrollera att det inte finns några hinder för er att gifta er, till exempel att någon av er är under 18 år.

Vigsel

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Här berättar vi om vigselgudstjänsten och hur man bokar präst och kyrka. Och så får ni tips om annat att tänka på.

Välkommen att kontakta oss!
Vårt växelnummer är 0660-594 00
Mail: ornskoldsviks.sodra.pastorat@svenskakyrkan.se

SJÄLEVAD, ÄVEN BOKNINGAR FÖR MO OCH BJÖRNA
Öppen för besök och telefontid vardagar kl 10-12 och 13-15