Luleå stift Besöksadress: Stationsgatan 40, 97232 Luleå Postadress: Box 942, 97128 LULEÅ Telefon: +46(920)264700 E-post till Luleå stift Webbplats

Luleå stift är ett av 13 stift och till ytan en tredjedel av Sverige. Stiftets uppgift är att stödja Svenska kyrkans 57 församlingar i Norrbottens och Västerbottens län i vårt gemensamma uppdrag att förmedla evangeliet.

Den nyproducerade filmen om Luleå stift förmedlar känslan av att vara Svenska kyrkans nordligaste stift. Från hav till fjäll, stad och landsbygd.

Ny film ger känslan av Luleå stift

Om exakt en månad är det kyrkoval för alla som är medlemmar i Svenska kyrkan och har fyllt 16 år. Idag presenteras nomineringsgrupperna i kyrkomötesvalet, som svarar på vad de tycker är viktigast i Svenska kyrkan framöver.

En månad kvar till kyrkovalet

Nu har anmälan till Fri till tro stängt och drygt 580 personer har anmält sig. Inom kort skickas information ut om gratisbussarna, för dem som valt att åka med.

Inspirationshelgen samlar 580 personer – och det finns öppna programpunkter för fler

Företrädare för de tio nomineringsgrupper som ställer upp i det regionala valet till stiftsfullmäktige svarar på tre frågor inför valet den 17 september.

Så säger nomineringsgrupperna i Luleå stift

Stiftsstyrelsens beredningsgrupp för biskopsvalet har tillfrågat sex personer som är beredda att kandidera till biskopsvalet i Luleå stift. Valprocessen inleds med nomineringsvalet. Där kan alla röstberättigade nominera ytterligare kandidater och då avgörs vilka som går vidare till biskopsvalet.

De är beredda att kandidera till biskopsvalet

Under en samling för stiftets alla kyrkoherdar passade vi på att ställa några frågor om Luleå stift. Här kan du se resultatet.

Röster om Luleå stift

För några år sedan försvann några av de samiska kyrkodekorationer som de samiska arbetsgrupperna i Luleå och Härnösands stift tillverkat. Var är de nu?

Samiska hantverk spårlöst försvunna

Svenska kyrkans grundläggande enhet är den lokala församlingen. Inom Luleå stift finns 57 församlingar som är geografiskt indelade i sex kontrakt.

Församlingar, pastorat och kontrakt

Välkommen att ta kontakt med oss på stiftskansliet!

Stiftskansliet

Välkommen att ta kontakt med oss på stiftskansliet!