Luleå stift Besöksadress: Stationsgatan 40, 97232 Luleå Postadress: Box 942, 97128 LULEÅ Telefon: +46(920)264700 E-post till Luleå stift Webbplats

Luleå stift är ett av 13 stift och till ytan en tredjedel av Sverige. Stiftets uppgift är att stödja Svenska kyrkans 57 församlingar i Norrbottens och Västerbottens län i vårt gemensamma uppdrag att förmedla evangeliet.

Stiftsstyrelsens beredningsgrupp för biskopsvalet har tillfrågat sex personer som är beredda att kandidera till biskopsvalet i Luleå stift. Valprocessen inleds med nomineringsvalet. Där kan alla röstberättigade nominera ytterligare kandidater och då avgörs vilka som går vidare till biskopsvalet.

De är beredda att kandidera till biskopsvalet

Under en samling för stiftets alla kyrkoherdar passade vi på att ställa några frågor om Luleå stift. Här kan du se resultatet.

Röster om Luleå stift

Under sommaren håller många kyrkor öppet för den som vill upptäcka kulturarvet, gå på gudstjänst, andakt, konsert eller något annat arrangemang. Här hittar du sommarkyrkor i Sveriges nordligaste stift, Luleå stift.

Sommarkyrkor

Här finns ett bildspel från de samiska kyrkodagarna som ägde rum i Árviesjávrrie/Arvidsjaur den 16–18 juni 2017.

Bilder från de samiska kyrkodagarna

Under konfirmandernas resa till Auschwitz i Polen träffade vilhelminaborna statsminister Stefan Löfven.

Konfirmander från Vilhelmina mötte statsministern i Polen

Här kommer ett tips från projektledaren för Fri till tro: Anmäl dig innan semestern så är det klart! Att delta är kostnadsfritt och Luleå stift bjuder på gratisbussar.

Missa inte Fri till tro – anmäl dig innan semestern

Svenska kyrkans grundläggande enhet är den lokala församlingen. Inom Luleå stift finns 57 församlingar som är geografiskt indelade i sex kontrakt.

Församlingar, pastorat och kontrakt

Välkommen att ta kontakt med oss på stiftskansliet!

Stiftskansliet

Välkommen att ta kontakt med oss på stiftskansliet!