Luleå stift Besöksadress: Stationsgatan 40, 97232 Luleå Postadress: Box 942, 97128 LULEÅ Telefon: +46(920)264700 E-post till Luleå stift Webbplats

Luleå stift är ett av 13 stift och till ytan en tredjedel av Sverige. Stiftets uppgift är att stödja Svenska kyrkans 57 församlingar i Norrbottens och Västerbottens län i vårt gemensamma uppdrag att förmedla evangeliet.

Den 19–20 maj sammanträdde stiftsfullmäktige på stiftskansliet i Luleå och behandlade bland annat årsredovisningen. På lördagen delades pris ut till Årets medarbetare i Luleå stift 2017.

Stiftsfullmäktige sammanträdde i vårsoligt Luleå

Kärleken står i fokus när Piteå församling för andra året i rad bjuder in till drop-in-vigsel. På pingstafton, lördag den 3 juni, bjuds brudparen in till Öjeby kyrka.

Piteå bjuder in till pingstvigsel

Nu är det klart vilka som kommer att leda hearingen inför biskopsvalet i höst.

Lisbeth och Mattias leder biskopshearing

Nu är det klart vilka som kommer att leda hearingen inför biskopsvalet i höst.

Svenska kyrkans grundläggande enhet är den lokala församlingen. Inom Luleå stift finns 57 församlingar som är geografiskt indelade i sex kontrakt.

Församlingar, pastorat och kontrakt

Välkommen att ta kontakt med oss på stiftskansliet!

Stiftskansliet

Välkommen att ta kontakt med oss på stiftskansliet!