Luleå stift Besöksadress: Stationsgatan 40, 97232 Luleå Postadress: Box 942, 97128 LULEÅ Telefon: +46(920)264700 E-post till Luleå stift Webbplats

Luleå stift är ett av 13 stift och till ytan en tredjedel av Sverige. Stiftets uppgift är att stödja Svenska kyrkans 57 församlingar i Norrbottens och Västerbottens län i vårt gemensamma uppdrag att förmedla evangeliet till alla.

Kyrkor som kommit upp i den aktningsvärda åldern av ungefär 500 år kräver sin beskärda del av omvårdnad. I Nederluleå församlings kyrka i Gammelstad pågår inre renovering för fullt och i Öjeby kyrka i Piteå församling är renoveringen just avslutad.

Ljuset tillbaka i två av stiftets äldsta kyrkor

Luleå stift ska prova en modell med en gemensam kommunikatör för fyra församlingar. Projektet innebär att de samverkar kring en kommunikatör.

Ledig tjänst

Nu har du möjlighet att söka följeslagarprogrammet för vistelse i Israel och Palestina under hösten 2016. Följeslagare tar inte ställning utan försöker stödja arbetet för en lösning av konflikten.

Bli följeslagare i Palestina och Israel

Elisabeth Gerle föreläste om Sinnligheten och Martin Luther på det teologiskt fönster den 5 april, som en första input inför år 2017 då det är 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina teser i Wittenberg.

Teologiskt fönster ger inblick i Luthers värld

Just nu söker Kiruna pastorat en ny kyrkoherde. I pastoratet ingår församlingarna Jukkasjärvi, Karesuando och Vittangi.

Kiruna pastorat söker kyrkoherde

Svenska kyrkans grundläggande enhet är den lokala församlingen. Inom Luleå stift finns 57 församlingar som är geografiskt indelade i åtta kontrakt.

Församlingar, pastorat och kontrakt

Välkommen att ta kontakt med oss på stiftskansliet!

Stiftskansliet

Välkommen att ta kontakt med oss på stiftskansliet!