Foto: Håkan Sjunnesson

Luleå stift är ett av 13 stift och till ytan en tredjedel av Sverige. Stiftets uppgift är att stödja Svenska kyrkans 56 församlingar i Norrbottens län och Västerbottens län i vårt gemensamma uppdrag, att vara kyrka här och nu.

Under allhelgonahelgen minns vi våra avlidna nära och kära. Inte minst i coronatider kan det kännas extra viktigt att få tala om och tänka på dem som gått före oss, och kanske tända ljus. Vår biskop delar med sig av sina tankar inför den kommande högtiden.

- I år blir Allhelgona extra laddad

En ikon av ett ljus framför levande ljus i ljuslyktor i bakgrunden.

Tänd ett ljus på bönewebben

Under allhelgonahelgen tänder vi många ljus i våra kyrkor och på våra kyrkogårdar. Du är också varmt välkommen att tända ett ljus på Svenska kyrkans bönewebb.

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Första hjälpen vid sorg

Man från Svenska kyrkan levererar en matkasse till en äldre kvinna med rollator.

Svenska kyrkan i coronatider

I tider av oro och kris kan vi behöva mötas och få stöd och hjälp av varandra i ännu större omfattning än vanligt. Därför ställer Svenska kyrkan inte in – vi ställer om! Läs om hur coronaviruset påverkar vår verksamhet.

Få en djupare insikt om barns egna tankar och upplevelser om att tillhöra en språklig och kulturell minoritet genom Luleå stifts rapport som både finns som nedladdningsbar pdf på denna sida och i tryckt format.

Barnets röst - min plats, mitt språk

Illustration i grönt med två personer

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Onsdagen den 21 oktober begravdes en kvarleva från en same med okänd historia och ursprung på Berglunda skogskyrkogård i Lycksele. Läs reportaget på Södra Lapplands pastorats hemsida

Begravning av kvarleva från okänd samisk man

Bön i coronatid med biskop Åsa Nyström