Luleå stift Besöksadress: Stationsgatan 40, 97232 Luleå Postadress: Box 942, 97128 LULEÅ Telefon: +46(920)264700 E-post till Luleå stift Webbplats

Luleå stift är ett av 13 stift och till ytan en tredjedel av Sverige. Stiftets uppgift är att stödja Svenska kyrkans 57 församlingar i Norrbottens och Västerbottens län i vårt gemensamma uppdrag att förmedla evangeliet till alla.

De ideella medarbetarna i  Vännernas hållplats på Örnäsgården i  Luleå domkyrkoförsamling har utsetts till Årets medarbetare i Luleå stift 2016. Detta för sitt innerliga engagemang för de finskspråkiga i församlingen.

Frivilliga i Vännernas mötesplats prisade som årets medarbetare

De ideella medarbetarna i Vännernas hållplats på Örnäsgården i Luleå domkyrkoförsamling har utsetts till Årets medarbetare i Luleå stift 2016. Detta för sitt innerliga engagemang för de finskspråkiga i församlingen.

Vi söker en vikarierande ekonomiassistent till servicebyråverksamheten i Luleå.

Luleå stift söker en vikarierande ekonomiassistent

Vi söker en vikarierande ekonomiassistent till servicebyråverksamheten i Luleå.

Som en av de största kulturarrangörerna i Västerbotten arrangerade Svenska kyrkan en kyrkosångshögtid i Vilhelmina den 20–21 maj, en nu 90-årig tradition.

200 körsångare på kyrkosångshögtid i Vilhelmina

Svenska kyrkans grundläggande enhet är den lokala församlingen. Inom Luleå stift finns 57 församlingar som är geografiskt indelade i åtta kontrakt.

Församlingar, pastorat och kontrakt

Välkommen att ta kontakt med oss på stiftskansliet!

Stiftskansliet

Välkommen att ta kontakt med oss på stiftskansliet!