Luleå stift Besöksadress: Stationsgatan 40, 97232 Luleå Postadress: Box 942, 97128 LULEÅ Telefon: +46(920)264700 E-post till Luleå stift Webbplats

Luleå stift är ett av 13 stift och till ytan en tredjedel av Sverige. Stiftets uppgift är att stödja Svenska kyrkans 57 församlingar i Norrbottens och Västerbottens län i vårt gemensamma uppdrag att förmedla evangeliet till alla.

I mitten av september fick biskop Hans Stiglund den ovanliga möjlighet att hålla tal i en ortodox kyrka i Murmansk.

Biskopen inbjuden att tala i ortodox kyrka

På torsdagen deltog domprost Charlott Rehnman i P4 Norrbotten på temat bordsbön, en tradition som minskat i norra Sverige.

Domprosten om bordsbön

Älvsby folkhögskola erbjuder en grundutbildning för alla  intresserade som ger en inblick i Svenska kyrkans tro, liv och tradition. Sista anmälningsdag 15 november 2016

Inblick i Svenska kyrkan

Älvsby folkhögskola erbjuder en grundutbildning för alla intresserade som ger en inblick i Svenska kyrkans tro, liv och tradition. Sista anmälningsdag 15 november 2016

Svenska kyrkans grundläggande enhet är den lokala församlingen. Inom Luleå stift finns 57 församlingar som är geografiskt indelade i åtta kontrakt.

Församlingar, pastorat och kontrakt

Välkommen att ta kontakt med oss på stiftskansliet!

Stiftskansliet

Välkommen att ta kontakt med oss på stiftskansliet!