Luleå stift är ett av 13 stift och till ytan en tredjedel av Sverige. Stiftets uppgift är att stödja Svenska kyrkans 57 församlingar i Norrbottens och Västerbottens län i vårt gemensamma uppdrag att förmedla evangeliet.

Tisdag den 17 oktober samlas 614 röstberättigade på Kulturens hus i Luleå för att utse kandidater i biskopsvalet i Luleå stift. För att bli biskopskandidat krävs att få mer än 5 procent av rösterna.

Kandidater i biskopsvalet ska utses

Den 31 oktober är det ett år sedan Reformationsåret 2017 inleddes. I Luleå stift har bland andra deltagarna på inspirationshelgen Fri till tro skrivit teser för Svenska kyrkan i dag.

Teser för vår tid

Svenska kyrkans grundläggande enhet är den lokala församlingen. Inom Luleå stift finns 57 församlingar som är geografiskt indelade i sex kontrakt.

Församlingar, pastorat och kontrakt

Välkommen att ta kontakt med oss på stiftskansliet!

Stiftskansliet

Välkommen att ta kontakt med oss på stiftskansliet!