Foto: Håkan Sjunnesson Luleå stift

Luleå stift är det nordligaste av Svenska kyrkans 13 stift, till ytan en tredjedel av Sverige. Stiftets uppgift är att stödja de 56 församlingarna i Norrbottens och Västerbottens län i vårt gemensamma uppdrag att vara kyrka här och nu. Biskop är Åsa Nyström.

Biskoparna om COP 26: Nu behövs mod, tillit och kraft

Inför FN:s klimattoppmöte i Glasgow, COP26, skriver biskopsmötet i DN Kultur, bland annat utifrån "Ett biskopsbrev om klimatet" och klimaträttvisa som är rotad i en biblisk tanke.

Se SVT Sápmis reportage om Svenska kyrkans kommande officiella ursäkt

Om nästan exakt en månad, den 24 november, ska ärkebiskop Antje Jackelén framföra en officiell ursäkt från Svenska kyrkan till det samiska folket. Missa inte SVT Sápmis reportage om detta.

Lisa har fått H.M. Konungens medalj

Lisa Tegby, Umeå, har varit präst i 50 år. I början av oktober tilldelades hon H.M. Konungens medalj i åttonde storleken för "betydande insatser inom svenskt kyrkoliv" – och fick den vid samma ceremoni som en tidigare konfirmand.

Biskopen startar råd för unga vuxna

Efter årsskiftet vill biskop Åsa Nyström starta ett råd för unga vuxna. Just nu söker hon tolv personer i ålder 19 till 30 år som kan dela tankar och åsikter om hur Svenska kyrkan kan bli mer relevant för unga människor.