Ansök till biskopens råd med unga vuxna

Här kan du som är 19–30 år skicka in en ansökan till att bli del av biskop Åsa Nyströms råd med unga vuxna i Luleå stift.

Hej!

Vi söker dig som är 19–30 år, boende i Norrbotten eller Västerbotten och vill vara en del av Biskopens råd med unga vuxna!

Har du tankar om hur Svenska kyrkan kan bli än mer relevant och närvarande för unga vuxna och vill dela med dig av dina perspektiv? Då kanske du är en kandidat till Biskopens råd med unga vuxna, en plattform för samtal om hur kyrkan ska utvecklas och få större betydelse i unga vuxnas liv!

Du som är med i rådet representerar bara dig själv och dina egna tankar och idéer. Vi arbetar med dialog och samtal, ibland med fysiska möten och ibland med digitala.

Rådet utses för ett läsår i taget. Vi vill se en bredd, exempelvis när det gäller geografisk spridning inom Luleå stift, stora och mindre församlingar, kyrklig erfarenhet, och språkliga minoriteter.

Syftet med Biskopens råd med unga vuxna är att vara en referenspunkt för biskopen och rusta henne att kunna stötta församlingar att jobba med unga vuxna så att de kan vara en del av ett levande församlingsliv.  Rådet ska diskutera angelägna frågor ur ett ”unga vuxna-perspektiv” och utbyta idéer och förståelser samt ges möjlighet till fördjupning. På så sätt rustar också deltagarna varandra samtidigt som det ger en kompassriktning för stiftets arbete för och med unga vuxna.

Sista ansökningsdag: tisdag 30 april 2024

Välkommen med din ansökan!

Luleå stift står för omkostnader (resa, kost och logi) i samband med de fysiska träffarna.

Tipsa någon annan?

Fyra enkla sätt att dela till någon annan!

  1. Använd dela-knappen längst ner på sidan
  2. Dela inlägget på Luleå stifts Facebook
  3. Affisch (pdf)
  4. Flyer (pdf)

Vill du vara med i Biskopens råd med unga vuxna?

Inför läsåret 2024/2025 söker biskop Åsa Nyström nya deltagare till "Biskopens råd med unga vuxna". Är du mellan 19–30 år och vill dela tankar om och perspektiv på hur Svenska kyrkan kan bli mer relevant och närvarande i unga vuxnas liv? Välkommen med din ansökan senast 30 april!

Biskopens råd med unga vuxna

Rådet består av åtta personer i åldern 19–30 år, från Kiruna i norr till Umeå i söder, som vill hjälpa biskop Åsa Nyström att rikta arbetet med att öppna kyrkan för unga vuxna.

Biskop Åsa Nyström

Åsa Nyström är född 1960 och har sina rötter i Umeå. Den 3 juni 2018 vigdes hon till biskop i Luleå stift, den nionde i ordningen sedan stiftet bildades 1904.