Kvinna som tittar på en surfplatta
Lyssna

Digital kyrka

På denna sida hittar du bland annat digitala andakter (publiceras vid kyrkliga högtider), församlingsblad och digitala inslag som 15 minuter i soffan och intervjuer. Ta del av Backa pastorats digitala kyrka!

Digitala andakter

Midsommardagen

Denna vecka är det Andrea Schleeh, kyrkoherde, som förmedlar Veckans ord på vägen, inspelat i Tuve kyrka.

Tredje söndagen efter trefaldighet

Denna vecka är det Reijo Oivaeus, präst, som förmedlar Veckans ord på vägen, inspelat i Tuve kyrka.

Andra söndagen efter trefaldighet

Denna vecka är det Ida-Maria Ansebo, pedagog, som förmedlar Veckans ord på vägen, inspelat i Glöstorpskyrkan.

Se tidigare andakter

Församlingsbladet

Församlingsbladet nr 3 2024

Terminsstart HT 2024, "Se människan bakom brottet" - fängelsepräst Gudmund Erling delar med sig om sina tankar kring omställningen till ungdomsfängelser och berättar om sitt arbete som fängelsepräst, Verksamhetsfokus: Fredag i Kärra, Kuriosa i kyrkan: Backa kyrka läktarorgel 30 år. Trevlig läsning!

Församlingsbladet nr 2 2024

Årets konfirmander delar sina erfarenheter av konfaåret, fråga/svar om kyrklig vigsel med präst Helena Nohle, kuriosa i kyrkan - Brunnsbokyrkan och på gång i pastoratet i sommar. Trevlig läsning!

Församlingsbladet nr 1

Nu är året första församlingsblad här! I detta blad kan du bland annat läsa om Backa pastorats förskolor, ta del av en artikel med polis Håkan Bredinge och se vad som är på gång i pastoratet under våren. Missa inte två nya avsnitt av podden 15 minuter i soffan med förskolerektor Sofia Svensson och polis Håkan Bredinge. Läs och lyssna här!

Läs fler nummer av församlingsbladet

15 minuter i soffan

15 minuter i soffan: Avsnitt 11

I det här avsnittet av 15 minuter i soffan svarar Helena Fingersen Nohle, präst, på vanliga frågor om kyrklig vigsel.

15 minuter i soffan: Avsnitt 10

I detta avsnitt av 15 minuter i soffan berättar Håkan Bredinge, kommunpolis, om tryggheten för barn och ungdomar i området Hisingen.

15 minuter i soffan: Avsnitt 9

I det här avsnittet av 15 minuter i soffan berättar Sofia Svensson, förskolerektor/skolchef, om förskolorna som drivs av Backa pastorat.

Se alla avsnitt av 15 minuter i soffan

Intervjuer

Varför konfirmation? Se en intervju här!

Varför ska man konfirmera sig? Vad var det bästa med konfirmationen? I denna film får du ta del av erfarenheter och tankar från unga ledare i Tuve och Kärra.

Intervju med Elea Schwarz

Ta del av en filmad intervju med Elea Schwarz från Tyskland som under läsåret 2021-2022 gjorde praktikåret Ung resurs i Backa pastorat. Vill du göra praktikåret Ung resurs?

Intervju med Geraldine Kopacsi

Ta del av en filmad intervju i tre delar med Geraldine Kopacsi som är en av de som fick ställa om under pandemin i hennes arbete som operationssköterska. Du kan även ta del av hela reportaget i församlingsbladet nummer 7, 2021.

Lyssna!

Radioteater: Påskdrama

Följ Jesus sista dagar och uppståndelsen genom en radioteater med personal från Backa församling, producerat av Magnus Fallgren.

Podcasts inom Svenska kyrkan

Inom Svenska kyrkan finns det många podcasts med olika ämnen och teman som diskuteras. Här finns några av dem som du enkelt kan ta del av.