Dop

Dopet i kyrkan handlar om att vi döps in i den kristna gemenskapen – och får ett medlemskap i Svenska kyrkan. I dopet finns löftet att Gud är med hela livet, oavsett vad som händer. På den här sidan kan du boka dop, utforska Backa pastorats kyrkor och hitta praktisk information inför dopet.

Dopet i kyrkan handlar om att vi döps in i den världsvida kristna gemenskapen. Döpas kan man göra när som helst i livet, som barn, ungdom eller vuxen. Det kan vara enkelt och enskilt eller en stor fest.

För dop i Backa kyrka, Brunnsbokyrkan, Kärra kyrka, Säve kyrka och Tuve kyrka kan ni enkelt boka tid direkt på hemsidan. Om du har frågor eller vill boka någon av de andra kyrkorna i Backa pastorat är du välkommen att kontakta bokningen, telefon 031-17 98 00.

Se lediga doptider

Läs mer!

Dopinformation

På denna sida kan du bland annat ta del av praktisk information och vad som gäller för musik vid dopet.

Utforska kyrkorna i Backa pastorat

På denna sida kan du ta del av kort information och en virtuell vandring av Backa pastorats sju kyrkor.

Öppettider

Expeditionens telefon är öppen måndag-onsdag 10-12 och 14-15.30, torsdag 14-15.30 och fredagar 10-12.

Drop-in: Smidigt, enkelt och stämningsfullt!

Drop-in vigsel och dop

Nästa drop-in tillfälle är den 14 februari kl. 14-16 i Kärra kyrka. Att gifta sig eller döpas kan vara enkelt. Kyrkan ordnar med präst och musik för vigselpar och dopfamiljer. Ingen tidsbokning behövs - kom som ni är!