Foto: Magnus Aronson /Ikon

Bröllop

Att gifta sig är ett sätt att visa för omvärlden att vi två hör ihop. På denna sida kan du boka bröllop direkt på webben, utforska Backa pastorats kyrkor genom virtuella vandringar och läsa mer om bröllopet.

En del väljer ett enkelt bröllop och andra vill ha en stor ceremoni. Hur ni än väljer att forma just ert bröllop är ni varmt välkomna att gifta er i någon av Backa pastorats sju kyrkor. Om minst en av er är medlem i Svenska kyrkan är det kostnadsfritt att gifta sig.

Om ni vill gifta er i Backa kyrka, Brunnsbokyrkan, Kärra kyrka, Säve kyrka eller Tuve kyrka kan ni boka tid direkt på hemsidan. Om du har frågor eller vill boka någon av de andra kyrkorna i Backa pastorat är du välkommen att kontakta bokningen, telefon 031-17 98 00.

Se lediga bröllopstider

Läs mer

En brud som bär en guldig krona ler mot sin brudgum.

Bröllopsinformation

På denna sida kan du bland annat läsa om praktiska detaljer, musik och vad som gäller vid bröllop/välsignelse utomlands.

Utforska kyrkorna i Backa pastorat

På denna sida kan du ta del av kort information och en virtuell vandring av Backa pastorats sju kyrkor.

Öppettider

Expeditionens telefon är öppen måndag och tisdag 10-12 och 14-15.30, onsdag 10-12 och 14-18, torsdag 14-15.30 och fredagar 10-12.

Drop-in: Smidigt, enkelt och stämningsfullt!

Drop-in vigsel och dop

Nästa drop-in tillfälle är den 27 augusti kl. 14-16 i Backa kyrka. Att gifta sig eller döpas kan vara enkelt. Kyrkan ordnar med präst och musik för vigselpar och dopfamiljer. Ingen tidsbokning behövs - kom som ni är!

Checklista inför vigseln

Det blev ett ja! Men vad gör vi nu? Ett bröllop kan vara både stort med många inbjudna eller litet med bara ni, prästen och två vittnen. Men för alla som vill gifta sig är det några saker ni först måste göra.