Foto: Gustaf Hellsing/Ikon

Kyrka och samhälle

Förskola

Vi har fyra härliga förskolor i Backa, Kärra, Säve och Tuve. Förskolorna har en kristen profil.

Diakoni - kyrkans sociala arbete

Svenska kyrkans sociala arbete kallas diakoni. Genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet är det kyrkans uppdrag att möta människor i utsatta livssituationer. Grunden för detta är Guds kärlek, som den möter oss i människan Jesus Kristus.

Kriminalvården/Rättspsykiatrin

Svenska kyrkan i Backa pastorat har medarbetare med särskilt arbetsområde vid häkten och fängelser i Göteborgsområdet.

Praktikår i Svenska kyrkan

Letar du efter något meningsfullt att göra efter gymnasiet? Alla ungdomar mellan 18 och 25 år som vill prova på hur det är att arbeta i Svenska kyrkan är välkomna att söka till ungresurs.nu - ett praktikår i Svenska kyrkan.

Skola & kyrka

För att elever skall få lära känna sitt närområde Backa, våra högtider och vårt kulturarv.