Förskola

Vi har fyra härliga förskolor i Backa, Kärra, Säve och Tuve. Förskolorna har en kristen profil. Just nu har vi lediga platser på förskolan i Säve och Tuve!

En trygg vardag för våra barn

Vi vill ge vårdnadshavare möjlighet att välja en förskola med kristen profil där allt vårt arbete utgår från värdegrunden. Genom den kristna profilen arbetar vi med vår syn på andra människor och allas lika värde. Vi sträver efter att var och en ska känna sig betydelsefull och värdefull. Vi vill lära barnen att ta tillvara på varandras olikheter. Vi vill även ge barnen kunskap om kristna traditioner och sånger.

Backa Pastorats 4 förskolor med totalt 6 förskoleavdelningar, samarbetar med varandra och har en gemensam verksamhetsplan samt likabehandlingsplan. Våra förskolor följer skollagen och vi arbetar utifrån läroplanen för förskolan 98, reviderad 2018. Vi arbetar med skolverkets systematiska kvalitetsarbete – BRUK, där vi planerar, genomför och utvärderar verksamheterna årligen. Vi har samma öppettider och avgiftssystem som de kommunala förskolorna i norra Hisingen.

Förskolorna Duvan, Tufvan, Fisken och Lammet arbetar regelbundet med att lära barnen brandsäkerhet, de arbetar även med barnkonventionen och med förskolebrevet. Förskolorna följer även HYFS rekommendationer vid sjukdomar.

För att ni som vårdnadshavare skall känna er delaktiga i verksamheten har vi valt att arbeta med appen TYRA. Genom denna applikation har vi fått ett närmare samarbete med vårdnadshavare och de har känt sig mer delaktiga i verksamheten.

På förskolorna serveras frukost, lunch och mellanmål. Lunchen beställer vi från cateringfirman Go Skolmat från och med den 16 september 2019.

Under 2019-2020 kommer samtliga förskolor att arbeta med ett gemensamt projekt - Naturen. De kommer utefter detta att arbeta med olika teman, beroende på vad just deras barngrupp är intresserade av.

Inom en snar framtid är tanken att vi skall bli en Reggio Emilia inspirerad förskola med en kristen profil. Reggio Emilia pedagogiken utgår från lyssnande, dokumentation och reflektion, liksom att se på olikhet som ett viktigt värde.

Vanja Widander

Backa pastorat