Alpha

En kurs där vi undersöker, diskuterar och ifrågasätter den kristna tron.

Fler än 25 miljoner människor har redan gått en Alpha-kurs. I Sverige har cirka 100 000 personer gjort det och det blir hela tiden fler och fler. Vill du få gedigna och tillförlitliga kunskaper om kristen tro? Vill du kunna ifrågasätta, diskutera och bearbeta så mycket du vill? Vill du få chansen att komma ett steg vidare i tron eller att tacka nej? Allt detta går bra på Alpha. Alla är välkomna oavsett tro eller icke-tro!

Alpha är en grundkurs i kristen tro, där alla frågor får ställas. Den är till för dem som inte brukar gå i kyrkan och som vill veta vad det egentligen handlar om. Du som brukar gå i kyrkan är också välkommen - du kanske vill veta mer om kyrkans tro. Om du inte blev konfirmerad i tonåren kan Alpha-kursen var förberedelse för konfirmation i vuxen ålder.

En Alpha-kurs består av 10 träffar, samt en heldagsutflykt.

En Alphaträff ser ut så här

• Fika/kvällsmat serveras.
  • Ett föredrag med dagens tema till exempel: Vem var Jesus?, Om bibeln och bönen, Helar Gud idag?, m m.
  • Kaffe/juice och fritt samtal i smågrupper.
  • Avslutning.

Vad kostar det?

Alpha är avgiftsfri men vi bidrar till mat/fikakostnaden samt omkostnader för Alphadagen. Ingen ska behöva avstå från Alpha av ekonomiska skäl!

Läs också mer på Alpha Sverige!

Vill du veta mer? Kontakta Rune Mårtensson.

Fyll in formuläret nedan eller anmäl intresse till expeditionen.

Rune Mårtensson, ideell ledare

rune.martensson@telia.com