Foto: Magnus Aronson, Johannes Frandsen och Kristin Lidell /Ikon

Drop-in vigsel och dop

En vigsel eller ett dop kan anordnas på många olika sätt. Vissa vill planera och slå på stort och för vissa kan det faktum verka som ett hinder och leda till att det inte blir av. Att gifta sig eller döpas kan vara enkelt. Ett drop-in-tillfälle är unikt och stämningsfullt som du får dela med dina närmaste.

Under 2022 kommer Backa pastorat anordna ett antal drop-in-tillfällen för vigsel och dop i pastoratets olika kyrkor. Kyrkan ordnar präst och musik för vigselpar och dopfamiljer. Vittnen finns på plats om ni inte har med egna gäster.

Bra att veta

Vid vigsel: Innan drop-in vigsel behöver ni ansöka om hindersprövning, detta görs via skatteverket och på dagen behöver ni ha med giltig hindersprövning, vigselintyg, legitimation och ringar.

Vid dop: Samtycke från samtliga vårdnadshavare behövs, möjlighet att låna dopklänning i kyrkan finns.

Vid eventuella frågor gällande drop-in vigsel och dop kontakta kyrkoherde Andrea Schleeh.