Säve kyrka

Säve kyrka tros vara från 1200-talet, men byggdes ut och fick sina enastående takmålningar på 1700-talet. På denna sida kan du ta del av vad som sker i Säve: Gudstjänster, grupper och körer.

Aktuellt i Säve

Terminsstart

Här kan du ta del av verksamheternas startdatum inför höstterminen 2022. Kontakta ansvarig ledare om du har några frågor eller är intresserad av att delta i någon av våra verksamheter. Välkomna! Sidan uppdateras löpande.

Konfa - Säve 22/23

På våra konfaträffar och konfaläger varvar vi allvar och skoj, samtal och lek, aktivitet och vila. Vi pratar om allt som hör livet och döden till, sjunger och firar gudstjänst tillsammans. Vi träffas en söndag i månaden med start den 16 oktober. Konfirmationsgudstjänsten äger rum den 27 maj 2023. Sista anmälningsdag: 30 september 2022.

S:t Olofskörens sommarhälsning 2022

Ta del av en digital sommarhälsning från S:t Olofskören. "Vilar glad i din famn" av Kristina Lugn och Benny Andersson. Arrangemang av Jens Claesson. Trevlig sommar!

Tacksägelsedagen 2022

På tacksägelsedagen firas det gudstjänst i många av pastoratets kyrkor. Här kan du läsa mer om gudstjänsterna.

Musikcafé tillsammans med hembygdsföreningen

Den 19 oktober kl.19.00 är det musikcafé tillsammans med hembygdsföreningen i Säve församlingshem. S:t Olofskören och Säve seniorkör under ledning av Jens Claesson medverkar. Allsång, kaffe och lotterier.

Gudstjänst med små och stora i Säve kyrka

Den 23/10 kl. 11 är det gudstjänst med små och stora i Säve kyrka. Sång av barnkören Regnbågen/Hemliga klubben och förskolan Fisken samt bibelutdelning till femåringar.

Läs mer!

Verksamheter i Säve

Här kan du ta del av verksamheter som sker i Säve - både för barn och vuxna och både på dag- och kvällstid.

Om Säve kyrka

På denna sida kan du läsa mer om Säve kyrkas historia och gå en virtuell rundvandring i kyrkan och se inspelningar som gjorts i kyrkan.

Säve församlingshem

I anslutning till Säve kyrka ligger församlingshemmet. Här finns en uthyrningslokal som ofta nyttjas i samband med kyrkliga handlingar.

Boka dop och bröllop!

Boka dop online

Här kan du via webben hitta lediga doptider i Backa kyrka, Brunnsbokyrkan, Kärra kyrka, Säve kyrka och Tuve kyrka. Om du har en förfrågan gällande någon av pastoratets övriga kyrkor är du välkommen att kontakta oss via telefon, 031-17 98 00.

Boka bröllop online

Här kan du via webben hitta lediga vigseltider i Backa kyrka, Brunnsbokyrkan, Kärra kyrka, Säve kyrka och Tuve kyrka. Om du har en förfrågan gällande någon av pastoratets övriga kyrkor är du välkommen att kontakta oss via telefon, 031-17 98 00.

Förskolan Fisken har två avdelningar!

Förskolan Fisken

Välkommen till vår förskola i Säve församlingshem!