Säve kyrka

Säve kyrka, känd för sina enastående takmålningar, tros vara byggd i början av 1200-talet. Idag firar vi gudstjänst här varje söndag och en gång i månaden bjuder vår organist in till vackra musikkvällar.

Vi firar gudstjänst i Säve kyrka varje söndag klockan 11.00 eller med jämna mellanrum klockan 17.00 med varierande gudstjänster.

Säve kyrkas historia

Den 2 november (vi vet tyvärr inte vilket årtal) invigdes S:t Olofs kyrka i Säve. Kyrkan helgades åt den i Norge så populära helgonkungen Olof Haraldsson. Då den stora perioden för absidkyrkobyggandet i Norden var den senare delen av 1100-talet, och mycket ovanlig efter 1220-talet, så gissar man att S:t Olofs kyrka är byggd någon gång i början av 1200-talet. Säve kyrka är en del av konsthistorien, prydd med allt från en altaruppsats från 1671 till vackra korfönster från början av 1900-talet.

Takmålningarna - någonting alldeles särskilt!

Takmålningarna i Säve kyrka är otroligt vackra. De målades av Christian Schönfeldt 1704 och Johan Ross 1737. Bilderna föreställer scener ur nya och gamla testamentet.

Folder om Säve kyrka

Verksamheter för vuxna

Verksamheter för barn och unga