Digital kyrka

Digital kyrka i sommartid. Under sommaren publiceras tre digitala andakter: midsommar (25/6), sjätte söndagen efter trefaldighet (23/7) och tionde söndagen efter trefaldighet (20/8), samtliga andakter publiceras kl. 18.00. Veckans ord på vägen har sommaruppehåll och återkommer i höst. Här hittar du även digitala inslag som 15 minuter i soffan, intervjuer och poddtips.

Digitala andakter och veckans ord på vägen

Midsommarandakt 2022

Ta del av en andakt från Tuve kyrka. Andrea Schleeh och Ingmarie Wahlbäck medverkar.

Heliga Trefaldighets dag

Denna vecka är det Angelica Andersson som förmedlar veckans ord på vägen. S:t Olofskören och Jens Claesson medverkar.

15 minuter i soffan

15 minuter i soffan: Avsnitt 1

Ta del av det första avsnittet av Backa pastorats nya programserie "15 minuter i soffan". Denna gång pratar Anki Rudberg och Magnus Fallgren om Leva-vidare grupper.

15 minuter i soffan: Avsnitt 2

Ta del av det andra avsnittet av Backa pastorats nya programserie "15 minuter i soffan". Denna gång pratar mentor för de unga ledarna i Glöstorpskyrkan Sebastian Blomgren och församlingspedagog Magnus Fallgren om ansvar och gensvar när det kommer till arbetet med unga ledare och konfirmander.

15 minuter i soffan: Avsnitt 3

Denna gång pratar fastighetsansvarig Tony Dahl och församlingspedagog Magnus Fallgren om pastoratets kyrkor. Framförallt om Brunnsbokyrkan som i år fyller 50 år.

Intervjuer

Varför konfirmation? Se en intervju här!

Varför ska man konfirmera sig? Vad var det bästa med konfirmationen? I denna film får du ta del av erfarenheter och tankar från unga ledare i Tuve och Kärra.

Intervju med Elea Schwarz

Ta del av en filmad intervju med Elea Schwarz från Tyskland som under året gör praktikåret Ung resurs i Backa pastorat. Vill du göra praktikåret Ung resurs? Ansök senast 15 april. Läs mer!

Intervju med Geraldine Kopacsi

Ta del av en filmad intervju i tre delar med Geraldine Kopacsi som är en av de som fick ställa om under pandemin i hennes arbete som operationssköterska. Du kan även ta del av hela reportaget i församlingsbladet nummer 7, 2021.

Utforska Backa pastorats Vimeo-kanal

Här kan du ta del av alla digitala andakter och veckans ord på vägen som gjorts i Backa pastorat.

Till Backa pastorats kanal

Digitala andakter - sommaren 2022

25/6 Digital midsommarandakt med Andrea Schleeh och Ingmarie Wahlbäck, Tuve kyrka
23/7 Digital andakt med S:t Olofskören, Jens Claesson och John Thulin, Säve kyrka
20/8 Digital andakt med Cantus, Elisabeth Levinsson och Bengt Ljungberg, Backa kyrka

Veckans ord på vägen tar sommaruppehåll och återkommer i höst.

Läs och lyssna

Flera församlingsblad ligger i gräset.

Läs Församlingsbladet

Nu kan du ta del av församlingsblad nr. 5 2022! Församlingsbladet är en tidskrift som utkommer åtta gånger per år. Här hittar du aktuella gudstjänster och föreläsningar, men även information om våra verksamheter och artiklar.

Omslagsbild för postcasts inom svenska kyrkan

Podcasts inom Svenska kyrkan

Inom Svenska kyrkan finns det många podcasts med olika ämnen och teman som diskuteras. Här finns några av dem som du enkelt kan ta del av.

Musik med Roger och Catarina Lorenzson, inspelat i Glöstorpskyrkan

Här kan du ta del av sång och musik från en CD-skiva inspelad i Glöstorpskyrkan med Roger och Catarina Lorenzson. Jerker Nirbrant på flygel.

Se människan-samtalen från Bokmässan

Bokmässans unga har intervjuat och filmat författare på Bokmässan

Här kan ni titta på deras filmer! Bland de intervjuade finns Mats Jonsson, Vigdis Hjorth, Ann-Helén Laestadius, Jenny Jägerfeld, Oskar Kroon och Göran Greider.