Gudstjänster

Att fira gudstjänst är en församlings grundläggande uppgift - det är här vi tolkar livet och möter Gud. Välkommen att fira gudstjänst här i våra församlingar!

Huvudgudstjänst firas alltid på en söndag/helgdag och under veckan firas enklare gudstjänster och mässor. I kalendern här på hemsidan hittar du alla våra aktuella gudstjänster.

I samband med stora högtider finns särskilda foldrar med aktuellt program att hämta i våra kyrkor och församlingshem. Varje månad finns ett aktuellt kalendarium att hämta i respektive kyrka - en för kyrkorna i Tuve-Säve församling och en för kyrkorna Backa församling.

Välkommen att fira gudstjänst hos oss i Backa pastorat.

Läs Bibeln på webben!

Själaringning

När församlingen får veta att en medlem gått bort ringer vi i kyrkklockorna som ett meddelande om dödsfallet till församlingsborna. I Backa pastorat sker klockringning på onsdagar i Säve kyrka kl 9.30, i Glöstorpskyrkan kl 11, samt i Kärra kyrka och Backa kyrka kl 15. Glöstorpskyrkan har också öppet för en stilla stund, bön och ljuständning i samband med ringningen.

En fullsatt kyrka

Olika typer av gudstjänster

En gudstjänst är alltid offentlig. Du som vill delta är välkommen, precis som den du är. Ofta så används orden gudstjänst och mässa, det som skiljer dessa två är att på en mässa firas det alltid nattvard.

En röd vallmo växer bland sönderslagen bråte.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

Det var första gången hon kom till kyrkan. Första gången nånsin. 59 år gammal. Det kändes konstigt, lite som att hon svek farsan som hade hatat kyrkan. Läs Tankar inför helgen med prästen Maria Bergius.

Appar

Här kan du läsa om några av Svenska kyrkans appar. Kyrkguiden som hjälper dig hitta kyrkor och evenemang, Kyrkan – en interaktiv app för barn i förskoleåldern och utlandskyrkans app.