Dop, konfirmation, bröllop och begravning

Svenska kyrkan följer människor genom livet. Kyrkan finns med i glädje och sorg, i livets viktiga ögonblick.

Dop

Dopet i kyrkan handlar om att vi döps in i den kristna gemenskapen – och får ett medlemskap i Svenska kyrkan. I dopet finns löftet att Gud är med hela livet, oavsett vad som händer. På den här sidan kan du boka dop, utforska Backa pastorats kyrkor och hitta praktisk information inför dopet.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över de stora frågorna i livet. Är du nyfiken på konfirmation och vill veta mer? På denna sida kan du läsa mer om konfirmation och anmäla dig till nästa läsårs konfagrupper.

Bröllop

Att gifta sig är ett sätt att visa för omvärlden att vi två hör ihop. På denna sida kan du boka bröllop direkt på webben, utforska Backa pastorats kyrkor genom virtuella vandringar och läsa mer om bröllopet.

Begravning

Livet är en gåva av Gud. Samtidigt är livet bräckligt och skört. En dag orkar kroppen inte längre och hjärtat slutar att slå.

Drop-in vigsel och dop

Nästa drop-in tillfälle är den 27 augusti kl. 14-16 i Backa kyrka. Att gifta sig eller döpas kan vara enkelt. Kyrkan ordnar med präst och musik för vigselpar och dopfamiljer. Ingen tidsbokning behövs - kom som ni är!