Våra kyrkor och lokaler

I Backa pastorat finns sju kyrkor: Backa kyrka, Brunnsbokyrkan, Glöstorpskyrkan, Kärra kyrka, Rödbo kyrka, Säve kyrka och Tuve kyrka. Varje kyrka har sin speciella karaktär. I anslutning till kyrkorna har vi även lokaler där du kan delta i församlingslivet. Nedan finner du kyrkorna i bokstavsordning.

Backa kyrka

Belägen uppe på kullen blickar Backa kyrka ut över bygden. På denna sida kan du ta del av det som sker i Backa kyrka och församlingshem: gudstjänster, körer, kurser och grupper.

Brunnsbokyrkan

Din kyrka på Brunnsbotorget. En central kyrka - mitt i livet. På denna sida kan du ta del av det som sker i Brunnsbokyrkan: gudstjänster, körer, kurser och grupper.

Glöstorpskyrkan

Placerad på Tuve Torg är Glöstorpskyrkan en kyrka mitt i byn! På denna sida kan du ta del av det som sker i Glöstorpskyrkan: gudstjänster, körer, kurser och grupper.

Kärra kyrka

Kyrkan som blev vald till Hisingens vackraste byggnad för några år sedan! På denna sida kan du ta del av vad som sker i Kärra: Gudstjänster, grupper och kurser.

Rödbo kyrka

Rödbo kyrka är en liten pärla som passar utmärkt för kyrkliga handlingar vid mindre sällskap. Här firas gudstjänst på söndagar en gång i månaden.

Säve kyrka

Säve kyrka tros vara från 1200-talet, men byggdes ut och fick sina enastående takmålningar på 1700-talet. På denna sida kan du ta del av vad som sker i Säve: Gudstjänster, grupper och körer.

Tuve kyrka

Välkommen till denna gamla, vackra och pittoreska kyrka från 1100-talet som ligger i norra delen av Tuve - nära gränsen till Säve. En populär kyrka vid kyrkliga handlingar. Här firas gudstjänst på söndagar en gång i månaden.

Lokaler att hyra

I anslutning till våra kyrkor finns lokaler där du kan delta i församlingslivet. Du kan även hyra lokal i samband med dop, kyrklig begravning (minnesstund) eller vid kyrklig vigsel. Föreningar, kommun och företag kan i vissa fall hyra våra lokaler. Mer information om finner du nedan.

Kyrkogårdar

I Backa pastorat finns sju kyrkogårdar. Dessa finns i Rödbo, Säve, Tuve och Backa. Göteborgs kyrkogårdsförvaltning ansvar för skötseln av kyrkogårdarna. Om du har frågor kring gravplatser eller gravskötsel - ring 031-731 80 80.