Våra kyrkor och lokaler

I Backa pastorat finns åtta kyrkor, var och en med sin speciella karaktär. I anslutning till kyrkorna har vi även lokaler där du kan delta i församlingslivet.

Backa kyrka

I Backa kyrka firar vi gudstjänst varje söndag kl 11. Hit kommer människor i olika åldrar och med olika bakgrund. Församlingssången och barnen har en central plats i gudstjänsten. Vi vill vara en kyrka med varandra och för varandra. Efter gudstjänsten inbjuds till ett enkelt kyrkkaffe nere i kyrkan.

Brunnsbokyrkan

Din kyrka på Brunnsbotorget. En central kyrka - mitt i livet.

Bäckebols kyrksal

Söndagen den 30 maj 2021 firades de sista gudstjänsterna i Bäckebols kyrksal. Körer, mötesplatser och andra verksamheter har flyttats till Brunnsbokyrkan, samt till Backa kyrka och församlingshem.

Glöstorpskyrkan

I Glöstorpskyrkan bedrivs många olika verksamheter under veckorna. På söndagar firar vi högmässa kl. 11.00. Kyrkan rymmer även kontorslokaler för personallaget i distrikt Tuve samt förskolan Tufvan. Nedan är ett bildspel från den 4 september 2016 då kyrkan firade 40 år.

Kärra kyrka

Välkommen att fira gudstjänst här i Kärra kyrka - kyrkan som blev vald till Hisingens vackraste byggnad för några år sedan!

Rödbo kyrka

Rödbo kyrka är en liten pärla som passar utmärkt för kyrkliga handlingar vid mindre sällskap. Kyrkan är ljus och mycket vackert renoverad, såväl invändigt som utvändigt. Här firas gudstjänst på söndagar en gång i månaden.

Säve kyrka

Säve kyrka tros vara från 1200-talet, men byggdes ut och fick sina enastående takmålningar på 1700-talet. I denna vackra miljö firar vi gudstjänst praktiskt taget varje söndag, förutom alla kyrkliga handlingar.

Tuve kyrka

Välkommen till denna gamla, vackra och pittoreska kyrka som ligger i norra delen av Tuve - nära gränsen till Säve.

Lokaler att hyra

I anslutning till våra kyrkor finns lokaler där du kan delta i församlingslivet. Du kan även hyra lokal för till exempel dopkalas och minnesstund vid begravning. Mer information om våra lokaler finner du nedan:

Kyrkogårdar

I Backa pastorat finns sju kyrkogårdar. Dessa finns i Rödbo, Säve, Tuve och Backa. Göteborgs kyrkogårdsförvaltning ansvar för skötseln av kyrkogårdarna. Om du har frågor kring gravplatser eller gravskötsel - ring 031-731 80 80.