Backa pastorat

Välkommen till Svenska kyrkan i Backa pastorat. Här finns två församlingar - Backa och Tuve-Säve - med åtta kyrkor och med många olika mötesplatser för människor i alla åldrar.

Vi går i lugn takt, med eller utan stavar. Bäckebols kyrksal
fredagar kl. 10-10:50

Promenadgrupp

Vi går i lugn takt, med eller utan stavar. Bäckebols kyrksal fredagar kl. 10-10:50

Bäckebols kyrksal, måndagar kl. 15.00-17.00.

Läxhjälp för årskurs 4-9

Bäckebols kyrksal, måndagar kl. 15.00-17.00.

Glöstorpskyrkan, lördag 4 maj kl. 14.00

Lördagsträffen - Tuve och Norra Hisingen

Glöstorpskyrkan, lördag 4 maj kl. 14.00

Onsdag den 24 april kl. 16 i Glöstorpskyrkan.

Familjegudstjänst - mitt i veckan

Onsdag den 24 april kl. 16 i Glöstorpskyrkan.

Välkommen till Livsviktigt,  onsdag den 24 april i Glöstorpskyrkan kl. 19.00.

Livsviktigt

Välkommen till Livsviktigt, onsdag den 24 april i Glöstorpskyrkan kl. 19.00.

Kärra kyrka, söndag 28 april kl. 16.00.

Sånger i vårtid

Kärra kyrka, söndag 28 april kl. 16.00.

Vi ser filmer som väcker tankar, känslor och öppnar för samtal.

Filmklubb i Bäckebols kyrksal

Vi ser filmer som väcker tankar, känslor och öppnar för samtal.

Vi inspirerar varandra, fikar och samtalar över ett garnnystan. Välkommen till vårens stickcaféer den 12 maj kl. 13.

Stickcafé Glöstorp

Du som är dagledig är varmt välkommen till våra träffar där vi gästas av föreläsare eller musikgrupper en gång i månaden. 20 maj träffas vi härnäst.

Knutpunkt Brunnsbo

En mysig eftermiddag för alla barnfamiljer med gudstjänst och middag.

Nya After School med vårtema, torsdag 23 maj

En mysig eftermiddag för alla barnfamiljer med gudstjänst och middag.

Soppa och samtal

I Backa pastorat har vi ett rikt musikliv i kyrkorna. Här finns någonting för alla som tycker om att sjunga, såväl ung som gammal, nybörjare som van körsångare. Här hittar du information om alla våra körer.

Vill du sjunga i kör?

Bibelsamtalsgrupp där samtalet rör söndagens tema och texter. Varannan torsdag kl. 18.30 (jämna veckor) i Backa församlingshem.

Lär känna söndagens tema och texter

Den 31 mars 2019 kommer licensen Spotify Business att försvinna. Det innebär att Spotify inte längre får användas i våra kyrkor utan endast av privatpersoner och i privata sällskap. Här kan du läsa hur du ska göra för att kunna använda inspelad musik i kyrkan.

Spotify Business läggs ner i mars 2019

Har du erfarenhet av att sjunga och/eller spela något instrument - det dags att du använder din gåva. Vi söker dig som spelar gitarr, bas, klaviatur, trummor, eller dig som vill vara med och sjunga.

Vill du vara med och spela musik?

Runt om i Göteborgs kyrkor ges konserter av skiftande slag, från Bach och Buxtehude till gospel och Gershwin. Här hittar du veckans program.

Svenska kyrkans konserter och musikgudstjänster i Göteborg

Vill du göra skillnad och bidra med din tid?
Klicka för att läsa mer!

Vill du göra skillnad? Kyrkans Jourtjänst söker volontärer

Just nu är behovet av någon som svarar på anonyma samtal stort. Många ringer till Jourtelefonen och skriver till SOS-brevlådan. Vill du göra skillnad och bidra med din tid? Kyrkans Jourtjänst söker just nu nya volontärer för att bemanna Jourtelefonen och SOS-brevlådan. Klicka för att läsa mer!

Tycker du om att påta i jorden och se saker och ting växa? Är du intresserad av trädgårdsarbete och har några timmar över då och då? Vi startar en trädgårdsgrupp för frivilliga krafter i Kärra.

Trädgårdsgrupp i Kärra

I tider när rykten snabbt sprids på internet är det viktigt att kunna gå till källan och ta del av ursprungsinformationen. Den här sidan, som uppdateras utifrån aktualiteter, riktar sig till dig som vill ta reda på var Svenska kyrkan står i frågor där olika tolkningar eller missuppfattningar har spridits. Det kan gälla förhållandet till andra religioner, förhållandet till samhället eller vår egna kristna tro. Välkommen och tack för att du väljer att gå till källan.

Gå till källan

Varannan svensk engagerar sig ideellt för ett bättre samhälle. Många av dem genom Svenska kyrkan. Tillsammans med fem andra stora organisationer i civilsamhället lyfter nu Svenska kyrkan frågan om medmänsklighet och #innanförskap. Vi uppmanar alla att agera för ett mer inkluderande Sverige.

Medmänsklighet är vägen till #innanförskap

Anders Stenbäck, f d kyrkoherde i Backa församling, bor sedan i höstas i Thailand. Tillsammans med sin fru Ulrika, som är diakon, arbetar de för Svenska kyrkan i utlandet med hela södra Thailand som sin arbetsplats.

En trygghet i paradiset

Som ideell medarbetare i din församling blir du delaktig i kyrkans arbete. Du kan bidra med ditt engagemang både i gudstjänsten eller i vardagsverksamheten - och precis i den utsträckning du kan.

Att vara ideell medarbetare

I Svenska kyrkan finns sju miljoner medlemmar. En del går till

Bli medlem i Svenska kyrkan

I Svenska kyrkan finns sju miljoner medlemmar. En del går till kyrkan varje vecka, medan andra kommer då och då. Det är helt i sin ordning. Det finns många skäl att vara medlem i Svenska kyrkan. En sak har alla gemensam: Du är viktig! Att vara med i Svenska kyrkan är att vara medlem på sina egna villkor.

När vi har lediga tjänster publiceras de här.

När vi har lediga tjänster publiceras de här.

Vi har fyra härliga förskolor i Backa, Kärra, Säve och Tuve. Förskolorna har en kristen profil och vi arbetar aktivt med barnens känslohantering och det sociala samspelet. Ett par gånger per termin deltar vi i familjegudstjänster. Just nu har vi lediga platser på förskolan!

Förskola