Backa pastorat

Välkommen till Svenska kyrkan i Backa pastorat. Här finns två församlingar - Backa och Tuve-Säve - med åtta kyrkor och med många olika mötesplatser för människor i alla åldrar.

Musik, fika och andakt. Entré: 40 kronor. Glöstorpskyrkan, onsdagar kl. 18, mellan 12 juni och 14 augusti .

Sommarkvällar i Glöstorpskyrkan

Musik, fika och andakt. Entré: 40 kronor. Kärra församlingshem, torsdagar kl. 18, mellan 18 juni och 20 augusti, 27 augusti Säve kyrka.

Sommarkvällar i Kärra

Juni, juli & augusti 2019

Sommarkyrka

Juni, juli & augusti 2019

21 juli, 28 juli och 4 augusti

Öppen sommarkör

21 juli, 28 juli och 4 augusti

Välkommen att följa med på kvinnoläger på Åh stiftsgård den 24-26 september. Kostnad: 700 kronor för del i dubbelrum, alternativt 1000 kronor för enkelrum. Anmälan är bindande - begränsat antal platser (först till kvarn). Vi behöver din anmälan senast den 12 augusti.

Kvinnoläger

Just nu är behovet av någon som svarar på anonyma samtal stort. Många ringer till Jourtelefonen och skriver till SOS-brevlådan. Vill du göra skillnad och bidra med din tid? Kyrkans Jourtjänst söker just nu nya volontärer för att bemanna Jourtelefonen och SOS-brevlådan.

Vill du göra skillnad? Kyrkans Jourtjänst söker volontärer

I Backa pastorat har vi ett rikt musikliv i kyrkorna. Här finns någonting för alla som tycker om att sjunga, såväl ung som gammal, nybörjare som van körsångare. Här hittar du information om alla våra körer.

Vill du sjunga i kör?

Välkomna att vara med i vår juniorgrupp i Säve församlingshem. För årskurs 4-6, tisdagar 16.30-18.

Juniorerna i Säve

På alla hjärtans dag, den 14 februari, 2020 kommer vi att erbjuda drop-in-vigslar i Tuve kyrka.

I giftastankar?

Soppa och samtal

Den 31 mars 2019 kommer licensen Spotify Business att försvinna. Det innebär att Spotify inte längre får användas i våra kyrkor utan endast av privatpersoner och i privata sällskap. Här kan du läsa hur du ska göra för att kunna använda inspelad musik i kyrkan.

Spotify Business läggs ner i mars 2019

Har du erfarenhet av att sjunga och/eller spela något instrument - det dags att du använder din gåva. Vi söker dig som spelar gitarr, bas, klaviatur, trummor, eller dig som vill vara med och sjunga.

Vill du vara med och spela musik?

Runt om i Göteborgs kyrkor ges konserter av skiftande slag, från Bach och Buxtehude till gospel och Gershwin. Här hittar du veckans program.

Svenska kyrkans konserter och musikgudstjänster i Göteborg

Tycker du om att påta i jorden och se saker och ting växa? Är du intresserad av trädgårdsarbete och har några timmar över då och då? Vi startar en trädgårdsgrupp för frivilliga krafter i Kärra.

Trädgårdsgrupp i Kärra

Varannan svensk engagerar sig ideellt för ett bättre samhälle. Många av dem genom Svenska kyrkan. Tillsammans med fem andra stora organisationer i civilsamhället lyfter nu Svenska kyrkan frågan om medmänsklighet och #innanförskap. Vi uppmanar alla att agera för ett mer inkluderande Sverige.

Medmänsklighet är vägen till #innanförskap

Anders Stenbäck, f d kyrkoherde i Backa församling, bor sedan i höstas i Thailand. Tillsammans med sin fru Ulrika, som är diakon, arbetar de för Svenska kyrkan i utlandet med hela södra Thailand som sin arbetsplats.

En trygghet i paradiset

Som ideell medarbetare i din församling blir du delaktig i kyrkans arbete. Du kan bidra med ditt engagemang både i gudstjänsten eller i vardagsverksamheten - och precis i den utsträckning du kan.

Att vara ideell medarbetare

I Svenska kyrkan finns sju miljoner medlemmar. En del går till

Bli medlem i Svenska kyrkan

I Svenska kyrkan finns sju miljoner medlemmar. En del går till kyrkan varje vecka, medan andra kommer då och då. Det är helt i sin ordning. Det finns många skäl att vara medlem i Svenska kyrkan. En sak har alla gemensam: Du är viktig! Att vara med i Svenska kyrkan är att vara medlem på sina egna villkor.

När vi har lediga tjänster publiceras de här.

När vi har lediga tjänster publiceras de här.

Just nu har vi lediga platser på förskolan i Säve och Tuve!

Förskola

Vi har fyra härliga förskolor i Backa, Kärra, Säve och Tuve. Förskolorna har en kristen profil. Just nu har vi lediga platser på förskolan i Säve och Tuve!