Backa pastorat Besöksadress: Backa Kyrkogata 6-8, 42258 Hisings Backa Postadress: Box 4044, 42204 Hisings Backa Telefon:+46(31)179800 E-post till Backa pastorat

Backa pastorat

Välkommen till Svenska kyrkan i Backa pastorat. Här finns två församlingar - Backa och Tuve-Säve - med åtta kyrkor och med många olika mötesplatser för människor i alla åldrar.

Vill du veta vad som händer?

Prenumerera på ett eller flera kalendarier

Anmäl dig här!
Måndagar kl.19-20.30 i Backa församlingshem

Cantus söker altar

Måndagar kl.19-20.30 i Backa församlingshem

Kantor Sara Lindblom kommer in vid några tillfällen spelar musik 12.30-13.00 i Brunnsbokyrkan innan sopplunchen serveras.

Musikalisk soppa

Soppa och samtal

Svenska kyrkans sociala arbete kallas diakoni. Genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet är det kyrkans uppdrag att möta människor i utsatta livssituationer. Grunden för detta är Guds kärlek, som den möter oss i människan Jesus Kristus.

Diakoni - kyrkans sociala arbete

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den kan du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. Här kan du läsa mer.

Appen kyrkan

Vi har fyra härliga förskolor i Backa, Kärra, Säve och Tuve. Förskolorna har en kristen profil.

Förskola

Har du erfarenhet av att sjunga och/eller spela något instrument - det dags att du använder din gåva. Vi söker dig som spelar gitarr, bas, klaviatur, trummor, eller dig som vill vara med och sjunga.

Vill du vara med och spela musik?

I Backa pastorat har vi ett rikt musikliv i kyrkorna. Här finns någonting för alla som tycker om att sjunga, såväl ung som gammal, nybörjare som van körsångare. Här hittar du information om alla våra körer.

Vill du sjunga i kör?

Anders Stenbäck, f d kyrkoherde i Backa församling, bor sedan i höstas i Thailand. Tillsammans med sin fru Ulrika, som är diakon, arbetar de för Svenska kyrkan i utlandet med hela södra Thailand som sin arbetsplats.

En trygghet i paradiset

Hand håller i mobiltelefon med appen på skärmen, framför Uppsala domkyrka.

Kyrkguiden leder dig rätt med karta och kalender

Med Svenska kyrkans mobilapp Kyrkguiden kan du hitta till kyrkorna med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också se vad som händer i kyrkan och planera gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen finns för iPhone och Android.

I Svenska kyrkan finns sju miljoner medlemmar. En del går till

Bli medlem i Svenska kyrkan

I Svenska kyrkan finns sju miljoner medlemmar. En del går till kyrkan varje vecka, medan andra kommer då och då. Det är helt i sin ordning. Det finns många skäl att vara medlem i Svenska kyrkan. En sak har alla gemensam: Du är viktig! Att vara med i Svenska kyrkan är att vara medlem på sina egna villkor.

När vi har lediga tjänster publiceras de här.

När vi har lediga tjänster publiceras de här.

Som ideell medarbetare i din församling blir du delaktig i kyrkans arbete. Du kan bidra med ditt engagemang både i gudstjänsten eller i vardagsverksamheten - och precis i den utsträckning du kan.

Att vara ideell medarbetare