Backa pastorat

Välkommen till Svenska kyrkan i Backa pastorat. Här finns två församlingar - Backa och Tuve-Säve - med åtta kyrkor och med många olika mötesplatser för människor i alla åldrar.

På bönewebben kan du tända ett digitalt ljus eller skriva en bön för klimatet.

Be för klimatet

På bönewebben kan du tända ett digitalt ljus eller skriva en bön för klimatet.

Vi inspirerar varandra, fikar och samtalar över ett garnnystan. Välkommen till höstens och vinterns stickcaféer den 13 oktober, 24 november och den 8 december kl.13.15

Stickcafé

Rödbo kyrka, onsdag 23 oktober kl 12.00.

Mat & prat i Rödbo

Rödbo kyrka, onsdag 23 oktober kl 12.00.

Att förlora en kär anhörig är smärtsamt och svårt. Tomheten kan vara stor och en stor del av ens eget liv tycks kanske försvinna. Då kan det vara skönt att få träffa andra människor som befinner sig i en liknande situation och få dela sina upplevelser av sorg och saknad med andra.

Leva vidare - hösten 2019

Vi börjar med andakt och fika med smörgås, därefter ett program. Tisdag 15 oktober, 12 november och 10 december i Backa församlingshem kl. 12.00-14.00

Gemenskapsträffar

Söndagen den 27 oktober klockan 18, Kärra kyrka

Rockmässa

Söndagen den 27 oktober klockan 18, Kärra kyrka

Måndagar kl.19-20.30 i Backa församlingshem

Cantus söker altar

Måndagar kl.19-20.30 i Backa församlingshem

Onsdagen den 2 oktober och 4 december i
Brunnsbokyrkan

Bön för förföljda kristna

Onsdagen den 2 oktober och 4 december i Brunnsbokyrkan

Just nu är behovet av någon som svarar på anonyma samtal stort. Vill du göra skillnad och bidra med din tid? Kyrkans SOS söker nya volontärer för att bemanna Jourtelefonen och SOS-brevlådan.

Vill du göra skillnad? Kyrkans SOS söker volontärer

Vid sju tillfällen under höstterminen kommer kantor Sara Lindblom att spela musik 12.30-13.00 i Brunnsbokyrkan innan sopplunchen serveras.

Musikalisk soppa

I Backa pastorat har vi ett rikt musikliv i kyrkorna. Här finns någonting för alla som tycker om att sjunga, såväl ung som gammal, nybörjare som van körsångare. Här hittar du information om alla våra körer.

Vill du sjunga i kör?

På alla hjärtans dag, den 14 februari, 2020 kommer vi att erbjuda drop-in-vigslar i Tuve kyrka.

I giftastankar?

Välkomna att vara med i vår juniorgrupp i Säve församlingshem. För årskurs 4-6, tisdagar 16.30-18.

Juniorerna i Säve

Soppa och samtal

Svenska kyrkans sociala arbete kallas diakoni. Genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet är det kyrkans uppdrag att möta människor i utsatta livssituationer. Grunden för detta är Guds kärlek, som den möter oss i människan Jesus Kristus.

Diakoni - kyrkans sociala arbete

Har du erfarenhet av att sjunga och/eller spela något instrument - det dags att du använder din gåva. Vi söker dig som spelar gitarr, bas, klaviatur, trummor, eller dig som vill vara med och sjunga.

Vill du vara med och spela musik?

Varannan svensk engagerar sig ideellt för ett bättre samhälle. Många av dem genom Svenska kyrkan. Tillsammans med fem andra stora organisationer i civilsamhället lyfter nu Svenska kyrkan frågan om medmänsklighet och #innanförskap. Vi uppmanar alla att agera för ett mer inkluderande Sverige.

Medmänsklighet är vägen till #innanförskap

Runt om i Göteborgs kyrkor ges konserter av skiftande slag, från Bach och Buxtehude till gospel och Gershwin. Här hittar du veckans program.

Svenska kyrkans konserter och musikgudstjänster i Göteborg

Just nu har vi lediga platser på förskolan i Säve och Tuve!

Förskola

Vi har fyra härliga förskolor i Backa, Kärra, Säve och Tuve. Förskolorna har en kristen profil. Just nu har vi lediga platser på förskolan i Säve och Tuve!

Anders Stenbäck, f d kyrkoherde i Backa församling, bor sedan i höstas i Thailand. Tillsammans med sin fru Ulrika, som är diakon, arbetar de för Svenska kyrkan i utlandet med hela södra Thailand som sin arbetsplats.

En trygghet i paradiset

Det bor minst 50 000 svenskar i London så det är inte konstigt att Svenska kyrkan här behövs. "Vi har aldrig haft så många som vill samtala som nu. Det känns som ett privilegium," säger Helen Calner som är diakon i Svenska kyrkan i London.

I Svenska kyrkan i London finns någon som lyssnar

"Jag besökte en svensk medborgare i ett fängelse byggt för 100 som nu har 1 320 fängslade." Alla svenska medborgare som fängslas utomlands får frågan om de vill ha besök av en präst.

Svenskar i fängelse utomlands vill ha besök av en präst

I Svenska kyrkan finns sju miljoner medlemmar. En del går till

Bli medlem i Svenska kyrkan

I Svenska kyrkan finns sju miljoner medlemmar. En del går till kyrkan varje vecka, medan andra kommer då och då. Det är helt i sin ordning. Det finns många skäl att vara medlem i Svenska kyrkan. En sak har alla gemensam: Du är viktig! Att vara med i Svenska kyrkan är att vara medlem på sina egna villkor.

När vi har lediga tjänster publiceras de här.

När vi har lediga tjänster publiceras de här.

Som ideell medarbetare i din församling blir du delaktig i kyrkans arbete. Du kan bidra med ditt engagemang både i gudstjänsten eller i vardagsverksamheten - och precis i den utsträckning du kan.

Att vara ideell medarbetare