Om kakor och integritet på svenskakyrkan.se

Det här är en kaka

En kaka är en liten textfil som lagras på din dator och innehåller information. Det finns två typer:

1. Den ena typen av kaka sparar en fil som ligger kvar på besökarens dator. Filen används till exempel för att du lättare ska kunna använda webbplatsen utifrån dina önskemål och intressen.

Välj bort kakor om du vill

Genom att ändra dina inställningar kan du välja bort kakor som vi använder för att förbättra in användarupplevelse och analysera din och andra besökares användning av webbplatsen. Du kan även välja bort de kakor som används för att länka in sociala medier samt för marknadsföring på andra plattformar.

Om du som besökare inte vill att vi ska använda några kakor över huvud taget kan du stänga av även den funktionen i din webbläsares inställningar. Då kommer inga kakor att lagras, men du kommer inte heller kunna använda vissa funktioner på svenskakyrkan.se.

Allmän information om kakor och lagen om elektronisk kommunikation finns på Post- och telestyrelsens webbplats.

Google och YouTube

Webbplatsen använder API:er från Google och YouTube för att kunna visa utvalt innehåll:

1) Filmer från YouTube som infogas på svenskakyrkan.se. Kopplingen till YouTube kräver kakor, som du själv kan stänga av under inställningar. Vi använder API:et i enlighet med YouTubes användarregler och integritetspolicy.

2) Kartor som infogas från och använder data från Google maps. Kopplingen till Google maps kräver kakor, som du själv kan stänga av under inställningar. VI använder API:et i enlighet med Googles integritetspolicy.

Analysverktyg för webbstatistik

Svenska kyrkans webbplats använder Google Analytics för att få en bild av hur du som besöker oss använder webbplatsen.

Informationen i de kakor som skapas när du besöker Svenska kyrkans webbplats (inklusive din IP-adress) vidarebefordras till och lagras av Google på servrar i USA. Information används av Svenska kyrkan i syfte att utvärdera webbplatsens besöksstatistik. Statistiken hjälper oss i arbetet att förbättra såväl innehåll som navigation och struktur.

Google kan också överföra information från kakorna till tredje part om det krävs enligt lag eller i de fall en tredje part behandlar information för Googles räkning. Google kommer inte att koppla samman IP-adresser med annan data som Google innehar.

Varken vi eller Google ser vem du är

Svenska kyrkan har ställt in Google Analytics så att verktyget anonymiserar den information som skickas till Google. Detta görs genom att Google Analytics trunkerar (tar bort) de sista siffrorna i besökarnas IP-adress innan uppgiften skickas till Google.

Sekretesspolicy på Google Analytics webbplats

Lagen om elektronisk kommunikation

Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med kakor ska lämna sitt samtycke till att kakor används.

Post- och telestyrelsen har tagit fram information om reglerna för både webbplatsbesökare och ansvariga för webbplatser.

Frågor och svar om kakor för användare (PTS)

Vägledning om kakor för webbplatsinnehavare (webbriktlinjer.se)