Biskopen samlar 300 präster och diakoner i Örebro

Nyhet Publicerad

Den 5-7 september samlas närmare 300 präster och diakoner i Strängnäs stift till ett möte i Örebro. Staden, med sin koppling till bröderna Olaus och Laurentius Petri, passar väl då tema för mötet är 2017 års reformationsjubileum.

 

Biskopen kallar var fjärde år Strängnäs stifts präster och diakoner i församlings- eller stiftstjänst till ett möte. Tema i år är Reformationen och inbjudna gästtalare är Stephanie Dietrich, professor i diakonivetenskap vid VID Specialized University, Oslo, och biskop emeritus Carl Axel Aurelius, Lutherforskare och professor i kyrkohistoria vid Köpenhamns universitet.

- Mötesnamnet Lutherrosor – Levande bekännelse i vår tid speglar utmaningen att för varje tid återerövra den kristna bekännelsen – i detta fall utifrån vårt lutherska arv. Om vi är trygga i vår identitet kan vi vara öppna för en frimodig dialog med andra, säger biskop Johan Dalman.

På programmet står föreläsningar och panelsamtal, mässor och gudstjänster samt gemensamma middagar. En viktig del av mötet är möjligheten att träffa och nätverka med kollegor i stiftet.
Under tisdagskvällen bjuder medarbetarna i Örebro pastorat på krönikespelet ”Olaus”, specialskrivet av Ingemar Söderström, tidigare kyrkoherde i Örebro.
Under den avslutande dagen sker val till domkapitlet. Mötet avslutas med en mässa i Riseberga klosterruin.

 

Tisdag den 5 september
10.00 Inledningsmässa i S:t Nicolai kyrka.
12.00 Procession från S:t Nicolai kyrka till Conventum.

Hela programmet

 

Välkommen Ewa!
Redan på söndagen den 3 september, medverkar biskop Johan Dalman i en mottagningsgudstjänst för nya kyrkoherden i Örebro pastorat, Ewa Selin. Olaus Petri kyrka, kl 10.
Se separat program.

För mer information:
Fredrik Santell
biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11