Strängnäs stift Besöksadress: Gyllenhjelmsgatan 1-2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 84, 64522 Strängnäs Telefon: +46(152)23400 E-post till Strängnäs stift Webbplats

Församlingspedagog

För att bli församlingspedagog krävs lärarexamen. Därpå följer pastoralteologiska studier vid Svenska kyrkans utbildningsinstitut.

Stiftsförlagda moment

Innan du kan påbörja de avslutande studierna vid Svenska kyrkans utbildningsinstitut ska du ha gjort åtta veckors praktik i en församling samt deltagit i Mötesplats mellan stift och student. I Strängnäs stift krävs deltagande i tre kurser (sammanlagt 8-10 dagar).

Kontakta stiftspedagogen för rekrytering om du är intresserad och vill veta mer.

Fackutbildning som lärare

För att bli församlingspedagog krävs sedan hösten 2013 en lärarexamen omfattande lägst 180 hp. Församlingspedagogen kan vara fritidspedagog, förskollärare, grundlärare eller låg-, mellan- eller ämneslärare.

Studier vid Svenska kyrkans utbildningsinstitut

Efter avslutad fackutbildning går du en pastoralteologisk utbildning för församlingspedagoger vid Svenska kyrkans utbildningsinstitut. Studierna omfattar två terminers studier på helfart.

Läs mer om behörighetsregler på Svenska kyrkans utbildningsinstitut

Viktiga datum

Kontakt på Strängnäs stift