Teckenspråkigt arbete

Stiftets verksamhet på teckenspråk

Obs! (uppdaterad 31/3) En del av Strängnäs stifts teckenspråkiga verksamhet är inställd och annan verksamhet är omställd på grund av Coronaviruset. Vi ger information fortlöpande. Följ oss gärna i Facebookgruppen Teckenspråk i Svenska kyrkan, Strängnäs stift.
Var rädd om dig själv och också andra!

Inställt: Ungdoms & konfa lägret 4-6 april Uppsala

Inställt: Tacomys 24/4 kl 18-20.

Omställt: Cafe Nikolai/Sopplunch: Håller öppet ordinarie öppettider. Se: https://www.svenskakyrkan.se/orebro/nyheter/cafe-nikolai För den som vill finns det redan nu möjlighet att även fika/äta utomhus. Utemöblerna är framtagna. Inomhus är hälften av stolarna borttagna i Cafet för att skapa ett fysiskt avstånd mellan besökarna och förhindra trängsel. Enligt de nya riktlinjerna för cafe och restaurang tillämpas bordservering.

Känner du dig minsta förkyld eller sjuk stanna hemma. Varm välkommen att möta Gud och dina medmänniskor.

Själavårdssamtal

Vill du samtala om livet och om tro går det bra att ha själavårdssamtal: kontakta Pernilla Folebo, diakon eller Gun Carlzon, stiftspedagog.

Dop, vigsel och begravning

Det finns möjlighet att boka dop, vigsel och begravning på teckenspråk och svenska parallellt. Om man är döv och behöver teckenspråk så får man använda en hörande präst och tolk.

Gå med i vår Facebookgrupp: Teckenspråk i Svenska kyrkan, Strängnäs stift

Det finns också en nationell Facebooksida: Teckenspråk i Svenska kyrkan

Medarbetare teckenspråkigt arbete i Strängnäs stift:

Gun Carlzon

Stiftspedagog, Teckenspråkigt arbete

Pernilla Folebo

Diakon, Teckenspråkigt arbete

Mer om Pernilla Folebo

Diakonala uppgifter inom stiftets teckenspråkiga verksamhet.