Teckenspråkigt arbete

Svenska kyrkan är en flerspråkig kyrka, ett av dessa språk är teckenspråk.

Vi vill inbjuda dig att ta del av det teckenspråkiga arbetet i Västerås stift. Det kan ske i olika sammanhang. Vid gudstjänster eller gemenskapsträffar men också genom hembesök.

I senaste numret av Händer i kyrkan hittar du kalendarium och annan aktuell information.

Gudstjänst - Vi firar gudstjänst på teckenspråk.

Temakvällar - Vi träffas och samtalar runt ett aktuellt ämne.

Hembesök - Vi gör gärna hembesök hos Dig.

Gemenskapsträffar - Vi träffas, samtalar och umgås under en kopp kaffe eller lunch.

Dop, Vigsel, Begravning - Vi erbjuder också dessa gudstjänster på teckenspråk.

Tolkade gudstjänster - Vi erbjuder tolkade gudstjänster i olika kyrkor i vårt stift.

Utflykter - Någon gång per år gör vi gemensamma utflykter

Genom kontakt med oss inom det teckenspråkiga arbetet i stiftet, har du möjlighet att framföra dina önskemål. Välkommen!

Åsa Grönberg

Församlingsavdelningen, Stiftskonsulent för teckenspråkigt arbete