Foto: Alex & Martin/IKON

Teckenspråk

I Karlstads stift finns en halvtids stiftsadjunktstjänst som kyrkoherde för döva, som är stiftsanställd församlingspräst för döva/teckenspråkiga.

Hej! Jag heter Emmy Lindgren och jobbar med Karlstads stifts verksamhet för döva och teckenspråkiga. Jag är präst och sitter i Norrstrands församling. Några procent av min tjänst är att vara präst för döva, vilket är stiftstäckande. Vi firar gudstjänst på teckenspråk och träffas på olika platser i vårt stift. Till hösten kommer dessa platser vara Säffle (kyrkan), Degerfors (församlingshemmet i Degerfors) och Karlstad (Norrstrandskyrkan). Utöver det kan du boka träff för enskilda samtal med mig på teckenspråk. När vi firar gudstjänst gör vi det på svenskt teckenspråk, det innebär att jag INTE använder min röst utan bara teckenspråk. Önskar man talad svenska får man själv boka tolk. På grund av den rådande situationen med Corona – Covid-19 kan vi inte träffas som vanligt men jag finns tillgänglig för samtal både via facetime och andra möjligheter. Hör av dig så löser vi det.

Behöver du hjälp med något i coronatid? Kontakta mig så ska jag försöka hjälpa dig.

Om mig?

Jag är präst och arbetar i Karlstad stift med både hörande och döva.
Jag har studerat teckenspråk på Västanviks folkhögskola (sommarkurser) samt två år vid Stockholms universitet på programmet Teckenspråk och tolkning. (Jag är inte teckenspråkstolk).
Jag är född och uppväxt i Skattkärr och bor nu i Karlstad men kan åka till dig som bor på annan plats om det behövs.

Min dröm är att alla människor ska kunna ha samma möjlighet att gå i kyrkan och få evangeliet på sitt eget språk, därför är teckenspråk viktigt för mig.

På gång

Vill du veta vad som händer på teckenspråk i vårt stift? Kontakta mig så hamnar du på en lista för informationsutskick, samt får tidningen ”Händer i kyrkan”.  Gå också med i facebookgruppen ”Teckenspråk i Svenska kyrkan i Karlstads stift”.

Har du några frågor eller funderingar? Vill du boka ett möte?

Kontakta mig på:
Epost – emmy.lindgren@svenskakyrkan.se
SMS/facetime – 0761844754

Ha det bra,

Emmy Lindgren

Präst, teckenspråk.

Vår-sommar 2020

Jag hoppas att allt är bra med er och att ni är friska nu i dessa tider av Corona / Covid-19. Det är tråkigt att vi inte kan träffas, jag saknar att träffa er! Här kommer lite information om resten av året. Vi kommer inte att träffas för gudstjänst, men jag tipsar om att gå in på facebook och leta upp sidan: Teckenspråk i Svenska Kyrkan. Där kanske ni känner igen några ansikten. Där finns andakter och annat kul att titta på.

Behöver du hjälp nu i corona-tid att handla, kontakta mig så ska jag se till att hitta en hjälp till dig.

TIPSPROMENAD
I sommar ska ni hålla utkik efter en tipspromenad som kommer komma upp nära er som ni kan gå. Skicka era svar till mig så kanske ni vinner ett fint pris. Men jag ska berätta mer om det senare.

PRÄSTVIGNING?
Folkhälsomyndigheten säger att vi får inte vara mer än 50 personer i samma rum, därför kommer min prästvigning att sändas på GlimtTV 7 juni och finnas på hemsidan: https://www.svenskakyrkan.se/karlstadspastorat/webb-tv-gudstjanst-i-karlstads-domkyrka

Gudstjänsten kommer att filmas och det finns tolk med i rutan. Välkommen att titta hemma på din TV, kanalen heter GlimtTV . Eller i din dator, surfplatta eller mobil. Se länken ovan. Vill man se tillsammans med andra finns två alternativ:
alternativ 1 . åka till dövas föreningslokal i Karlstad, där kommer ni att titta tillsammans. Vill man vara med där måste man anmäla sig till ordförande Lars-Åke Björn. SENAST 5/6!!!
Mejl: lasse31054@hotmail.com  sms: 0705931054
Efter gudstjänsten kan ni stanna där och fika tillsammans, OBS tag med eget fika då!
alternativ 2 . åka till församlingshemmet vid domkyrkan i Karlstad
Vi i Svenska Kyrkan vill inte uppmana till smittspridning och kommer därför inte att bjuda till en prästvigningsfest, istället kommer vi att fira ute i församlingarna i höst, välkommen då!

Vill ni se gudstjänsten nära kyrkan och säga hej till mig efteråt så finns jag utanför
domkyrkan i Karlstad efter vigningsgudstjänsten. Annars firar vi tillsammans i höst i de olika församlingarna!

Prästvigningen sänds 7 juni kl 11:00 på hemsidan eller på GlimtTV i efterhand.

HUR BLIR DET I HÖST?
Några nyheter för i höst är också att jag då jobbar som präst i Norrstrands församling i Karlstad , jag kommer att fortsätta jobba med det teckenspråkiga arbetet, men det kommer att se lite annorlunda ut. Tider kommer att skickas ut närmare i höst men det kommer att bli en gudstjänst i oktober och en i december.
Säffle och Degerfors är som vanligt, med vanliga tider. Arvika kommer inte att ha några planerade gudstjänster. Istället kontakt för eventuella träffar
hänvisas till mobil: 0761844754.

Karlstad OBS NY PLATS!!! Vi träffas i Norrstrandsskyrkan
Vi kommer att byta kyrka och träffas i Norrstrandsskyrkan , tillsammans med hoppets gäng, gudstjänsten kommer att tecknas parallellt som den talas, därefter bjuds till vidare gemenskap vid fikat. Gudstjänsten börjar kl 11:00.

Från juni månad sitter jag på kontor på Norrstrandsskyrkan. Välkommen att boka tid för samtal eller möte. Ni kontaktar mig enklast på SMS/facetime eller på e-post. sms/facetime - 0761844754
e-post: emmy.lindgren@svenskakyrkan.se