Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Karlstads stift Besöksadress: Västra Torggatan 15, 65224 Karlstad Postadress: Box 186, 65105 Karlstad Telefon:+46(54)172400 E-post till Karlstads stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Teckenspråk

I Karlstads stift finns en halvtids stiftsadjunktstjänst som kyrkoherde för döva, som är stiftsanställd församlingspräst för döva/teckenspråkiga.

Jag heter Emmy Lindgren och är prästkandidat i Karlstad stift. Det betyder att jag håller på att utbilda mig till präst. Jag började min utbildning 2014 och går nu på sista året och planerar att vigas i juni. Jag har också studerat teckenspråk och min dröm är att i framtiden jobba som teckenspråkig präst. 

Jag är född och uppväxt i Skattkärr, utanför Karlstad, men bor nu i Uppsala. Jag pendlar till Karlstad då och då för att hålla gudstjänster på teckenspråk i Karlstad stift. 

För mig är det viktigt att alla människor ska ha samma rättighet och möjlighet till evangeliet och kyrkans gemenskap, därför brinner jag extra för kyrka på teckenspråk! Under mina gudstjänster använder jag enbart svenskt teckenspråk, det betyder ingen talad svenska. Önskas det får man boka tolk.

Vill du kontakta mig gör du det enklast via mejl: emmy.lindgren@svenskakyrkan.se  eller via sms: 0761844754. Mejl föredras!​

Hösten 2019

Nu är hösten här och snart är det dags för gudstjänst på teckenspråk. Nu i september började jag på Svenska kyrkans utbildningsinstitut vilket är det sista året på prästutbildningen. Det innebär att jag har inte kommer att jobba lika mycket i höst som jag gjort tidigare. Under hösten kommer det därför att erbjudas färre gudstjänster på teckenspråk. Se tider nedan. 

Jag vill också tipsa om Värmlands dövas förening som under året har träffar på olika platser inom vårt stift. Passa på att åka dit och träffa andra döva! (Se separat papper). 

11 oktober klockan 15.15 i Säffle kyrka

12 oktober  klockan 10.00 i Degerfors församlingshem 

12 oktober  klockan 15.00 i Arvika trefaldighetskyrkan/församlingshemmet 

13 oktober  klockan 12.30 i Vikenkyrkan Karlstad

22 november klockan 15.15 i Säffle kyrka 

23 november klockan 10.00 i Degerfors församlingshem 

23 november klockan 15.00 i Arvika trefaldighetskyrkan/församlingshemmet 

24 november klockan 12.30 i Vikenkyrkan Karlstad

 

Kontakta mig vid frågor:

Mejl: emmy.lindgren@svenskakyrkan.se 

SMS: 0761844754

 

Hur kan julevangeliet se ut på teckenspråk? Här får ni en tolkning av Luk 2:1-20: