Teckenspråk och hörselfrågor

Teckenspråkiga döva inom Lunds stift har möjlighet att följa gudstjänst på teckenspråk, som är deras första språk. Dessutom består stiftets verksamhet av besök på dövföreningar, hembesök till ensamma döva samt aktiviteter av olika slag.

TECKENSPRÅK
I Sverige finns det 10 000 barndomsdöva som har teckenspråk som sitt första språk. Av dessa bor runt 1 300 i Lunds stift. Man räknar med att det dessutom finns minst 100 000 ”teckenanvändare” i landet. Denna grupp består av anhöriga till döva, hörselskadade, personer som arbetar med döva och personer med språkstörning.

Konfirmationsundervisning

I år samarbetar vi med andra stift och åker på tre läger tillsammans, se inbjudan här.

Dop, vigslar och begravningar

Bokas hos Beata Sandell, tel 0709-103053.

Vi finns på Facebook

Sök på: Teckenspråkig kyrka i Lunds stift.
Välkommen!

KALENDER mars 2020

Torsd 27/2 Kristianstads Heliga Trefaldighetskyrka kl 19.00 teckenspråkstolkad  Sinnesromässa, OBS vi fikar i församlingshemmet innan mässan kl 18.30

Tisd 3/3 kl 18 Lunds stiftskansli Beata och Sofie, präststuderande berättar om deras resa till Jerusalem.

Lörd 14/3 kl 11-14 studiebesök i ”Jerusalem” utanför Ängelholm i Starby.

Tisd 31/3 Kristianstads församlingshem kl 12.00 Andakt med sopplunch, självkostnadspris

Boka in dessa datum, mer info i nästa Händer i kyrkan
Den 4/4 heldag, Jesu sista vandring vid Knäbäckshusen på Österlen

Den 13/5 kl 17-19 Uppstart, informationskväll om kommande Pilgrimsresa till Assisi 2021. Kerstin, Rune och Beata visar bilder, berättar lite om Franciskus, bjuder på förtäring och pratar om kostnad, intresset att följa med på resan.

Den 7/6 heldag, Pilgrimsvandring inför Assisi från Hallaröd till Höör.

ANDAKTER FÖR BOENDE PÅ DALEN OCH SPARVEN

Dalen-Lindängelund torsdagar kl 14.30:  27/2, 19/3, 23/4

Gråsparven-Lund fredagar kl 14:30:  28/2, 20/3, 24/4

Beata Sandell

Stiftsadjunkt, arbete med hörselskadade

Mer om Beata Sandell

046-15 55 38 Bildtelefon: dovkyrkan(a)t-meeting.se

Om svenska kyrkan på teckenspråk

• Om Svenska kyrkan, medlemsskap, dop, vigsel med mera
  • Läs senaste numret av webbtidningen "Händer i kyrkan"
  • Vill du ha webbtidningen för teckenspråkigt arbete "Händer i kyrkan" direkt till din inbox? Mejla Beata Sandell så lägger vi till dig på sändlistan.