Strängnäs stift Besöksadress: Gyllenhjelmsgatan 1-2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 84, 64522 Strängnäs Telefon: +46(152)23400 E-post till Strängnäs stift Webbplats

Stiftsfullmäktige

Stiftets högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Ledamöterna väljs i direkta val vart fjärde år, precis som till riksdag och regering.

Stiftsfullmäktige

Till stiftsfullmäktiges uppgifter hör bland annat att fastställa budget och bokslut och att utse stiftsstyrelse, egendomsnämnd samt ledamöter till domkapitlet.

Grunden för stiftets ekonomi är den regionala kyrkoavgiften. Stiftsfullmäktige beslutar om stiftets budget och verksamhetsinriktning och fastställer för varje år hur stor den regionala kyrkoavgiften ska vara.

Stiftsfullmäktige består av 61 ledamöter och 41 ersättare.

Fredag 19 maj, Stiftsgården Stjärnholm.

Torsdag 30 november - fredag 1 december,
Stiftsgården Stjärnholm