Other languages with Google Translate

Strängnäs stift Besöksadress: Gyllenhjelmsgatan 1-2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 84, 64522 Strängnäs Telefon:+46(152)23400 E-post till Strängnäs stift

Ung i den världsvida kyrkan

Ung i den världsvida kyrkan är Svenska kyrkans utbytesprogram. Länder som deltar är Filippinerna, Tanzania, Costa Rica, Brasilien och Sverige.

Samuel Gabrielsäther från Rönö församling och Inez Åkerbäck från Ösmo-Torö församling reste hösten 2018 till Tanzania respektive Brasilien. Där har de, genom utbytesprogrammet Ung i den världsvida kyrkan, fått lära känna människors vardag, lokala kultur och tro.

Samuel har rest tillsammans med tre andra stipendiater från Svenska kyrkan till det nordvästra delen av Tanzania – närmare bestämt regionen kring staden Bukoba som ligger vid Victoriasjöns strand. Där har han fått ta del av den lutherska kyrkans vardag både på stift och församlingsnivå, och besökt alltifrån skolor och sjukhus till sockerfabriker och bananodlingar.

Inez har sett stora delar av södra Brasilien och lärt känna olika delar av den lutherska kyrkan som verkar där. Där har hon fått uppleva alltifrån landsbygd till storstad och den stora mångfald av människor och natur som regionen rymmer.

Att dela församling- och familjeliv på en helt ny plats i världen har varit utmanande och berikande för dem båda två! Under vår och sommar kommer Inez och Samuel resa runt i Strängnäs stift och berätta om sina upplevelser, om utbytesprogrammet och vad utmaningen fört med sig i form av nya insikter, kunskaper och erfarenheter.

Boka dem gärna på egen hand genom att maila:

Inez kommer framförallt att finnas tillgänglig mellan februari och maj 2019 och går att nå på: inez.akerback@svenskakyrkan.se
Samuel kommer framför allt finnas tillgänglig mellan juni och augusti 2019 och går att nå på: samuel.gabrielsather@svenskakyrkan.se

Det går också att boka dem båda tillsammans, eftersom de mer än gärna föreläser ihop. Chans till detta kan finnas helger eller kvällar under hela perioden!

Det går också bra att kontakta Anne Falk på Strängnäs stiftskansli.

Välkommen att bjuda in ett fönster ut mot omvärlden till din församling!

Ansök om att bli "Ung i den världsvida kyrkan" du också!

Unga vuxna mellan 18 och 30 år är välkomna att söka. Mer information om utbytesprogrammet samt ansökningsblanketter finns att ta del av här.

Kontaktperson i Strängnäs stift är Anne Falk,utredningssekreterare, tel 0152-23412.