Strängnäs stift Besöksadress: Gyllenhjelmsgatan 1-2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 84, 64522 Strängnäs Telefon: +46(152)23400 E-post till Strängnäs stift Webbplats

Ung i den världsvida kyrkan

Ung i den världsvida kyrkan är Svenska kyrkans utbytesprogram. Länder som deltar är Filippinerna, Tanzania, Costa Rica, Sydafrika, Brasilien och Sverige.

tre utsända hösten 2016

Strängnäs stift har haft tre platser i utbytet hösten 2016: en till Filippinerna, en till Brasilien och en till Costa Rica.

Deltagarna förberedde sig inför utbytet genom två kurser sommaren 2016. Utlandsvistelsen pågick under september-november.

Sofia, Elin och Emma kommer att vara tillgängliga för församlingsbesök under februari-april 2017.
Kontakta Helena Puula Niemonen, internationell sekreterare i Strängnäs stift, telefon 0152-234 18.

Sofia dos Santos har varit i Brasilien

Emma Ronquist har varit i Filippinerna

Elin Lindqvist har varit i Costa Rica

Sofia dos Santos
Emma Ronquist
Elin Linqvist Bild: Anne Falk

Dags att börja tänka på nästa år

En eller två unga deltagare (mellan 18 och 30 år) från varje stift får åka utomlands på hösten och blir oftast även stiftsanställd på våren, för att kunna dela med sig det de varit med om. Du som är ung, engagerad i din hemförsamling och intresserad av programmet: läs mer här.

Senast 15 mars 2016 ska ansökningar till nästa års utbyte vara inne på stiftskansliet: Strängnäs stift/Helena Puula Niemonen, Box 84, 64522 Strängnäs.
Det går även bra att skanna in den ifyllda blanketten och mejla till Helena.