Other languages with Google Translate

Strängnäs stift Besöksadress: Gyllenhjelmsgatan 1-2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 84, 64522 Strängnäs Telefon:+46(152)23400 E-post till Strängnäs stift

Ung i den världsvida kyrkan

Ung i den världsvida kyrkan är Svenska kyrkans utbytesprogram. Länder som deltar är Filippinerna, Tanzania, Costa Rica, Brasilien och Sverige.

Ung i den världsvida kyrkan är Svenska kyrkans utbytesprogram som gör det möjligt för unga människor att komma ut i världen för att dela vardag, liv och tro i en ny kontext. Länder som deltar är Filippinerna, Tanzania, Costa Rica, Brasilien och Sverige.

Här kommer en hälsning från Strängnäs stifts stipendiat 2019 som under hösten reser iväg till Tanzania genom programmet.

Hej!

Liv Olsson åker till Tanzania hösten 2019 med Ung i den världsvida kyrkan. Bild: Magnus Aronsson

Jag heter Liv Olsson och är född och uppväxt i det lilla samhället Finnerödja. Därmed hör jag också till Bodarne pastorat. Jag är en av de 16 ungdomar från runt om i Sverige som i höst, tillsammans med ACT Svenska Kyrkan, kommer delta i utbytesprogrammet Ung i den världsvida kyrkan.

Min utbytestid kommer äga rum i Tanzania och ett av Strängnäs stifts vänstift, ELCT-NWD. Det jag ser mest fram emot med utbytet är människorna, att få byta erfarenheter och kultur med varandra. Jag tror starkt på att det som händer när människor möts på det här viset är ett av de allra bästa sätten att främja till utveckling, både av sig själv och sin kyrka.

I vår, när jag kommit hem, vill jag mer än gärna dela med mig av de erfarenheter och möten jag haft i Tanzania till er!

Kontakta mig gärna redan nu via liv.olsson@svenskakyrkan.se om ni är intresserade av att boka in en föreläsning!

Allt gott,

Liv

Det går också bra att kontakta Anne Falk på Strängnäs stiftskansli.

Välkommen att bjuda in ett fönster ut mot omvärlden till din församling!

Ansök om att bli "Ung i den världsvida kyrkan" du också!

Unga vuxna mellan 18 och 30 år är välkomna att söka. Mer information om utbytesprogrammet samt ansökningsblanketter finns att ta del av här.

Kontaktperson i Strängnäs stift är Anne Falk,utredningssekreterare, tel 0152-23412.