Strängnäs stift Besöksadress: Gyllenhjelmsgatan 1-2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 84, 64522 Strängnäs Telefon: +46(152)23400 E-post till Strängnäs stift

Ung i den världsvida kyrkan

Ung i den världsvida kyrkan är Svenska kyrkans utbytesprogram. Länder som deltar är Filippinerna, Tanzania, Costa Rica, Sydafrika, Brasilien och Sverige.

En utsänd hösten 2017

Strängnäs stift har en plats i utbytet hösten 2017, då Amanda Hedström åker till Tanzania.

Amanda Hedström från Ösmo-Torö församling reser till Tanzania med Ung i den världsvida kyrkan.

Hon har förberett sig inför utbytet genom en utbildning vid kyrkokansliet i Uppsala. Utlandsvistelsen pågår under september-november.

Amanda Hedström kommer att vara tillgängliga för församlingsbesök under februari-april 2018.
Vill du boka ett besök? Kontakta Anne Falk, internationell sekreterare i Strängnäs stift, telefon 0152-234 12.

Följ Amanda och de andra utbytesdeltagarna via deras blogg I någon annans vardag eller via Instagram på @ungivarldsvida.

"Så har de första veckorna varit." Hälsning den 26 september.

Dags att börja tänka på nästa år

En eller två unga deltagare (mellan 18 och 30 år) från varje stift får åka utomlands på hösten och blir oftast även stiftsanställd på våren, för att kunna dela med sig det de varit med om. Du som är ung, engagerad i din hemförsamling och intresserad av programmet: läs mer här.