Strängnäs stift Besöksadress: Gyllenhjelmsgatan 1-2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 84, 64522 Strängnäs Telefon: +46(152)23400 E-post till Strängnäs stift Webbplats

Någon att tala med

Tala med någon som lyssnar

Ibland behöver vi tala med någon som lyssnar och

som har tystnadsplikt.

Vill du tala med en präst eller diakon kan du vända dig till din församling. Sök församling här

Du är också välkommen att ringa jourhavande präst, telefon 112 - du blir då kopplad. Jourhavande präst är öppen varje dag mellan kl 21.00 - 06.00.

Man behöver inte tillhöra Svenska kyrkan för att ringa. Tron på Gud är en självklarhet för de som arbetar i jouren, men om du inte själv frågar efter det talar man inte om Gud, läser bibeln eller ber böner under samtalet.

Chatta eller mejla
Det är möjligt att chatta med och skriva digitalt brev till Jourhavande präst (från 1 september 2014.)
På svenskakyrkan.se/jourhavandeprast kan man nå Jourhavande präst via en chatt, måndag-torsdag mellan kl 20-24, eller skriva ett digitalt brev och få svar inom 24 timmar.
Ingenting av det som skrivs sparas och prästen har absolut tystnadsplikt också på nätet.

www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast

Svenska kyrkans finska telejour

Svenska kyrkans finska telejour är öppen varje kväll kl. 21-24. Du kan ringa och vara anonym. Den jourhavande personalen talar finska och har tystnadsplikt. Telefon 020-26 25 00. Telefonsamtalet är gratis.

Ruotsin kirkon suomenkielinen Palveleva puhelin
Ruotsin kirkon suomenkielinen puhelinpäivystys, Palveleva puhelin, on avoinna joka ilta klo 21-24. Voit soittaa anonyymisti. Päivystäjät puhuvat suomea ja heillä on vaitiolovelvollisuus. Puhelinnumero on 020-26 25 00. Puhelu on ilmainen.

Om du är teckenspråkig

Kontakta stiftets medarbetare:
Gun Carlzon, teckenspråkig stiftspedagog
sms:070-644 68 69
E-post: Gun Carlzon

Be på webben

Nu kan du be via nätet. Och ta del av andras böner. Besök vår bönewebb och skriv din bön. Bönen skickas sedan anonymt till en av våra domkyrkor, och om du vill publiceras den på webbplatsen.
Till bönewebben

Läs och fråga

Undrar du något kring kristen tro, Bibeln eller vad kyrkan står för? Eller bär du på en fråga om livet, om döden, om det som var före oss eller det som kommer efter?

Läs mer om hur kyrkan kan stötta dig.

Nätverk mot sexuella övergrepp

Varje sexuellt övergrepp är oacceptabelt. Ingen anställd, förtroendevald eller frivillig medarbetare i Svenska kyrkan har rätt att utnyttja andras tillit för att tillfredsställa sina egna känslomässiga behov.
Alla som kommer till kyrkan har rätt att bli bemötta med respekt för sin personliga integritet.

Sexuella övergrepp är ett samlingsbegrepp som omfattar allt från sexuella trakasserier av olika slag till våldtäkt, såväl brottsliga handlingar som moraliskt klandervärda sådana.

I begreppet inryms inte enbart sexuella handlingar. Även kommentarer, antydningar och anspelningar av sexuell natur mot en annans vilja räknas som övergrepp.

Om du varit utsatt för sexuella övergrepp kan du vända dig till stiftets kontaktpersoner:
Patrik Skantze (präst)  0730-949282 eller Eva-Mari Karlsson-Kempi (diakon), telefon 019-15 45 51 och 076-772 02 29.

Folder: Sexuella övergrepp och trakasserier (pdf)
Vägledning i att förebygga och hantera när det händer
(reviderad folder 2015)

En flerspråkig kyrka