Strängnäs stift Besöksadress: Gyllenhjelmsgatan 1-2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 84, 64522 Strängnäs Telefon: +46(152)23400 E-post till Strängnäs stift

Välkommen! Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av Sörmland och Närke. I Strängnäs stift finns idag 71 församlingar. Biskopen heter Johan Dalman.

Stiftsstyrelsen ger varje år en utmärkelse till högst tre personer eller grupper som gjort en betydelsefull, nyskapande och inspirerande insats för kyrkolivet i Strängnäs stift.

Nominera Årets strängnässtiftare 2018

Ensamheten försöker fånga dig, men i själva verket driver hon ut oss, att göra fotspår i sanden. Vi, som går i öknen, vi ska se varandras fotspår, höra varandras röster som viskningar i vinden. Läs Charlotte Frycklunds tankar inför helgen.

Tankar inför helgen

- Jag har förstått hur mycket vi har gemensamt med andra kyrkor i världen.

Amanda fick nya perspektiv i Tanzania

Amanda Hedström, 20 år, var i höstas i Tanzania, utsänd av Strängnäs stift. Det blev en resa i dubbel bemärkelse. Både utvecklande och lärorikt. - Jag har förstått hur mycket vi har gemensamt med andra kyrkor i världen.

Strängnäs stiftskansli söker en stiftsdiakon för utveckling av diakonalt arbete. Vi kraftsamlar ytterligare för att stärka och utveckla arbetet med att främja församlingarnas diakonala uppdrag. Välkommen med din ansökan senast 15 mars.

Vi söker nya medarbetare

Varje sexuellt övergrepp är oacceptabelt

#metoo och #vardeljus har gett kraft till många att tala öppet om sexuella övergrepp och trakasserier. Behöver du någon som lyssnar på din berättelse? Kontakta din lokala församling. I Strängnäs stift finns även ett nätverk mot sexuella övergrepp. Här finns mer information om nätverket.

Prenumerera på stiftets nyhetsbrev...

...så får du ungefär en gång i månaden samlad information om nyheter och aktuella kurser och utbildningar direkt till din e-post. Klicka på länken här.

En flerspråkig kyrka

Suomeksi (på finska)
In English (på engelska)
Teckenspråk