Strängnäs stift Besöksadress: Gyllenhjelmsgatan 1-2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 84, 64522 Strängnäs Telefon: +46(152)23400 E-post till Strängnäs stift Webbplats

Välkommen! Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av Sörmland och Närke. I Strängnäs stift finns idag 72 församlingar. Biskopen heter Johan Dalman.

2017 är det 500 år sedan Martin Luther enligt traditionen spikade upp sina 95 teser på slottskyrkans port i Wittenberg, det som blev startskottet på reformationen. Detta uppmärksammas i kyrkor runt om i världen.

Reformationsåret 2017

Snart är det dags! Stiftsfest 2016 äger rum i och omkring Strängnäs domkyrka lördagen den 3 september med temat: Följ med och se!

Följ med och se

Aktuellt från Strängnäs stift

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan och vår gemenskap oavsett vem du är. Här finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Men också för dig som vill engagera dig eller kanske sjunga i kör.

Svenska kyrkan genom hela livet

Biskop Johan Dalman Johan Dalman, född 1960, är Strängnäs stifts 58:e biskop. Han har rötterna i Göteborg och fick tron på Jesus med sig från unga år, inte minst mamma och mormor spelade en avgörande roll.

Biskop Johan Dalman

Tankar om själavård, livsfrågor, boktips och mycket mer i sommarnumret av Strängnäs stifts tidning Portalen. Trevlig sommarläsning!

Läs Portalen

Prenumerera på stiftets nyhetsbrev...

...så får du ungefär en gång i månaden samlad information om nyheter och aktuella kurser och utbildningar direkt till din e-post. Klicka på länken här.

En flerspråkig kyrka

Suomeksi (på finska)
In English (på engelska)
Teckenspråk