Strängnäs stift Besöksadress: Gyllenhjelmsgatan 1-2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 84, 64522 Strängnäs Telefon: +46(152)23400 E-post till Strängnäs stift Webbplats

Välkommen! Strängnäs stift har 45 församlingar och 9 pastorat (vilka i sin tur består av sammanlagt 27 församlingar), 9 kontrakt och cirka 385 730 kyrkotillhöriga.

Aktuellt från Strängnäs stift

Biskop Johan Dalman Johan Dalman, född 1960, är Strängnäs stifts 58:e biskop. Han har rötterna i Göteborg och fick tron på Jesus med sig från unga år, inte minst mamma och mormor spelade en avgörande roll.

Biskop Johan Dalman

Stiftsgården vill erbjuda en miljö som ser till hela människan,
hennes behov av andhämtning, inspiration och fördjupning.

Stiftsgården Stjärnholm

Stiftsgården vill erbjuda en miljö som ser till hela människan, hennes behov av andhämtning, inspiration och fördjupning.

Strängnäs stift söker just nu

handläggare till egendomsförvaltningen
samt
administratör på visstid

Lediga tjänster

Strängnäs stift söker just nu handläggare till egendomsförvaltningen samt administratör på visstid

Stiftet ordnar utbildningar och arrangemang för medarbetare i församlingarna, men också för förtroendevalda, ideella och privatpersoner.

Kurser och utbildningar

I år blir det LIFE-läger på Stiftsgården Stjärnholm den 11-14 augusti igen, för dig som fyller 15 år i år eller är äldre.

LIFE - läger på Stjärnholm

Snart är det dags! Stiftsfest 2016 äger rum i och omkring Strängnäs domkyrka lördagen den 3 september med temat: Följ med och se!

Följ med och se

Prenumerera på stiftets nyhetsbrev...

...så får du ungefär en gång i månaden samlad information om nyheter och aktuella kurser och utbildningar direkt till din e-post. Klicka på länken här.

En flerspråkig kyrka

Suomeksi (på finska)
In English (på engelska)
Teckenspråk