Vy över Strängnäs.
Foto: Pia Andersson

Välkommen! Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av Sörmland och Närke. I Strängnäs stift finns idag 72 församlingar. Biskopen heter Johan Dalman.

Walk for Future vandrar med riksdagsvalet i sikte

Årets stora Walk for Future-vandring, från Åbo till Stockholm, pågår de fyra veckorna fram till riksdagsvalet. Det är en påminnelse till såväl väljare som beslutsfattare om de stora framtidsfrågorna och hur de hänger ihop. Vandringen avslutas med en manifestation utanför riksdagshuset och en gudstjänst i St Peters kyrka.

TAKEOFF

Takeoff är en dag för dig som är nykonfirmerad, ung ledare eller med i en ungdomsgrupp. Vi ses den 24/9 på Stiftsgården Stjärnholm

Allhelgonaläger - En tid att läka

Allhelgonalägret är lägret för dig som är ung i kyrkan. Här får du tillfälle att lära känna nya människor, vara kreativ samt tala om och leva i tro. Det är ett populärt läger som funnits i många år och brukar locka över 100 ungdomar från hela Strängnäs stift. Välkommen du med!

En grupp ungdomar håller om varandra i en ring.

IKON - ung ledarutbildning

För dig som är konfirmerad, vill bli eller är aktiv ung ledare i din hemförsamling i Strängnäs stift och vill få relevant utbildning som ung ledare. På stiftsgården Stjärnholm den 21-23 oktober.

Två nya diakoner och fyra präster till Strängnäs stift

Den 12 juni, vigde biskop Johan Dalman två diakoner och fyra präster till tjänst i Svenska kyrkan och Strängnäs stift. Vigningen skedde i domkyrkan, Strängnäs.

Per och Johannes Söderberg är Årets Strängnässtiftare

Utmärkelsen Årets Strängnässtiftare 2022 tilldelades idag filmarna Per och Johannes Söderberg.

Rätten till ett liv i trygghet och säkerhet

MR-dagarna 2022

Mänskliga Rättighetsdagarna 2022 arrangeras 17-18 november på Conventum i Örebro. Temarubriken är “Rätten till ett liv i trygghet och säkerhet”. Här kommer du att hitta mer information om de seminarier som genomförs av Svenska kyrkan.

Var med och gör kyrkans klassiker

I kyrkans klassiker behöver du inte skida, cykla, simma eller springa. Istället får du be, läsa Bibeln, fira gudstjänst och träna din omtanke om andra. På den här sidan hittar du råd och stöd för att hitta andliga vanor.

Biskop Johans veckofilmer

Vad vill det här bibelordet säga oss? Vilka beröringspunkter finns med våra liv och vår vardag? Betraktelser över kyrkoårets texter. En film för varje söndag med biskop Johan Dalman.

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

Ett litet barn med hatt sitter utomhus.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

Press

Jobbar du med tidningar, tv eller radio och har frågor som rör kyrkan? Välkommen att höra av dig till Marlene Antonson, pressekreterare.

Stiftskansliet Strängnäs

Strängnäs domkyrka

Domkyrkan är väl värd ett besök oavsett om det är för att gå på gudstjänst, konsert eller bara se dig omkring. Välkommen!

Prenumerera på stiftets nyhetsbrev...

...så får du ungefär en gång i månaden samlad information om nyheter och aktuella kurser och utbildningar direkt till din e-post. Klicka på länken här.

En flerspråkig kyrka

Suomeksi (på finska)
In English (på engelska)
Teckenspråk