Strängnäs stift Besöksadress: Gyllenhjelmsgatan 1-2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 84, 64522 Strängnäs Telefon: +46(152)23400 E-post till Strängnäs stift

Välkommen! Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av Sörmland och Närke. I Strängnäs stift finns idag 72 församlingar. Biskopen heter Johan Dalman.

"Jag tror att om vi lyssnar till Guds tilltal i oss, då behöver vi också inse att vi är en del av något större, en del av Guds skapelse. Därför kan vi möta Gud i människorna omkring oss och i hela skapelsen".

Tankar inför helgen

Välkommen att uppmärksamma 500 år av reformation du också! Festkväll med Martin Luthers psalmer i traditionell och ny ton. Söndag 29 oktober, klockan 16.00 i Strängnäs

Ur djupen ropar jag till dig - 29/10

Möjlighet att söka stipendium för studerande ungdom

Stiftelsen för studiestipendier i Strängnäs stift. Ansök via blankett senast 17 oktober 2017.

Anmäl dig till en toppentid som konfirmand. Upplev en lärorik och rolig tid på konfirmationsläger på Stiftsgården Stjärnholm. En tid då de stora frågorna om kärlek, tro och liv får stå i centrum.  Två helgläger och ett sommarläger.

Konfirmationsläger på stiftsgården 2018

Anmäl dig till en toppentid som konfirmand. Upplev en lärorik och rolig tid på konfirmationsläger på Stiftsgården Stjärnholm. En tid då de stora frågorna om kärlek, tro och liv får stå i centrum. Två helgläger och ett sommarläger.

Över 20 miljoner människor är drabbade av en pågående hungerkatastrof. Människor dör redan av brist på mat och vatten. Behoven är enorma och Svenska kyrkan finns på plats genom lokala partners i bland annat Somalia, Etiopien och Sydsudan. Din gåva behövs!

Stöd människors kamp mot svält i Afrika

Prenumerera på stiftets nyhetsbrev...

...så får du ungefär en gång i månaden samlad information om nyheter och aktuella kurser och utbildningar direkt till din e-post. Klicka på länken här.

En flerspråkig kyrka

Suomeksi (på finska)
In English (på engelska)
Teckenspråk