Strängnäs stift Besöksadress: Gyllenhjelmsgatan 1-2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 84, 64522 Strängnäs Telefon: +46(152)23400 E-post till Strängnäs stift Webbplats

Välkommen! Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av Sörmland och Närke. I Strängnäs stift finns idag 72 församlingar. Biskopen heter Johan Dalman.

Söndagen den 11 juni, vigde biskop Johan Dalman fyra nya präster och tre diakoner till tjänst i Svenska kyrkan och Strängnäs stift. Vigningen skedde i domkyrkan och biskopen assisterades av biskop em Hans-Erik Nordin, domprost Christofer Lundgren och diakon Katrin Palmer.

Fem nya präster och tre nya diakoner i Strängnäs stift

Över 20 miljoner människor är drabbade av en pågående hungerkatastrof. Människor dör redan av brist på mat och vatten. Behoven är enorma och Svenska kyrkan finns på plats genom lokala partners i bland annat Somalia, Etiopien och Sydsudan. Din gåva behövs!

Stöd människors kamp mot svält i Afrika

Mycket om Svenska kyrkans identitet och trons sprängkraft i nummer 3 av Portalen. Trevlig och nyttig sommarläsning!

Stiftstidningen Portalen

Välkommen att uppmärksamma 500 år av reformation du också! Festkväll med Martin Luthers psalmer i traditionell och ny ton. Söndag 29 oktober, klockan 16.00 i Strängnäs

Ur djupen ropar jag till dig - 29/10

I år blir det LIFE-läger på Stiftsgården Stjärnholm den 10-13 augusti, för dig som fyller 15 år i år eller är äldre. Anmäl dig, det blir toppen!

LIFE - läger på Stjärnholm

Upplev en både lärorik och rolig tid på konfirmationsläger på Stiftsgården Stjärnholm. En tid då de stora frågorna om kärlek, tro och liv får stå i centrum.

Konfirmationsläger 2018

Prenumerera på stiftets nyhetsbrev...

...så får du ungefär en gång i månaden samlad information om nyheter och aktuella kurser och utbildningar direkt till din e-post. Klicka på länken här.

En flerspråkig kyrka

Suomeksi (på finska)
In English (på engelska)
Teckenspråk