Foto: Pia Andersson

Välkommen! Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av Sörmland och Närke. I Strängnäs stift finns idag 73 församlingar. Biskopen heter Johan Dalman.

Söndagar sommar 2021

Här finns agenda, bibeltexter och reflektion av biskop Johan Dalman så du kan fira söndagens gudstjänst hemma (eller där du är) i vår!

Besökare på en friluftsgudstjänst.

Sommar

Även denna sommar är annorlunda och vi behöver anpassa oss efter pandemin. Oavsett var du befinner dig i sommar finns Svenska kyrkan nära. Både digitalt och fysiskt med anpassad verksamhet.

Ideellt forums Idédag 2021

Anmälan är nu öppen till Ideellt forums Idédag den 9 oktober 2021 med tema Tillit! Det kommer att bli en heldag i Södertälje och precis som förra året går det bra att delta antingen fysiskt på plats, eller digitalt enskilt eller i grupp.

Närbild på valurna och en kvinnohand som lägger ner ett vitt kuvert. I bakgrunden syns ett grönt valbås lite suddigt.

Kyrkovalet - demokrati i kyrkan

Söndagen den 19 september 2021 är det val i Svenska kyrkan. Alla medlemmar som är 16 år och äldre kan rösta om hur de vill att Svenska kyrkan ska styras. Här hittar du information om hur och var du röstar och övergripande information om nomineringsgrupper och kandidater i valet. Valresultatet kommer också att publiceras här.

Stor präst- och diakonvigningsdag!

Mycket glädje när biskop Johan lördagen den 12 juni vigde åtta nya diakoner och tre präster till tjänst i Svenska kyrkan och Strängnäs stift.

Grattis och välkomna nya församlingspedagoger och kyrkomusiker

Tisdagen 15/6 välkomnades nyutexaminerade församlingspedagoger och kyrkomusiker med sändningsmässa i Strängnäs domkyrka.

Johanna Damberg och Linda Thunell är Årets Strängnässtiftare 2021

Utmärkelsen Årets Strängnässtiftare 2021 tilldelas Johanna Damberg, kyrkomusiker i Almby församling i Örebro, och Linda Thunell, pedagog i Turinge-Taxinge församling, ”för kreativt och uppskattat pedagogiskt arbete bland barn och unga.”

Ny bok av biskop Johan

Biskop Johan Dalman har i Böndagbok bearbetat och översatt John Baillies klassiska texter från”A Diary of Private Prayer”.

Biskop Johans veckofilmer

Vad vill det här bibelordet säga oss? Vilka beröringspunkter finns med våra liv och vår vardag? Betraktelser över kyrkoårets texter. En film för varje söndag med biskop Johan Dalman.

Prenumerera på stiftets nyhetsbrev...

...så får du ungefär en gång i månaden samlad information om nyheter och aktuella kurser och utbildningar direkt till din e-post. Klicka på länken här.

En flerspråkig kyrka

Suomeksi (på finska)
In English (på engelska)
Teckenspråk