Foto: Pia Andersson

Välkommen! Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av Sörmland och Närke. I Strängnäs stift finns idag 73 församlingar. Biskopen heter Johan Dalman.

Mycket glädje när biskop Johan lördagen den 12 juni vigde åtta nya diakoner och tre präster till tjänst i Svenska kyrkan och Strängnäs stift.

Stor präst- och diakonvigningsdag!

Präst- och diakonvigningsmässor 12/6

Här hittar du agendor samt länk till de tre livesända präst- och diakonvigningsmässorna från Strängnäs domkyrka, lördag den 12 juni.

Utmärkelsen Årets Strängnässtiftare 2021 tilldelas Johanna Damberg, kyrkomusiker i Almby församling i Örebro, och Linda Thunell, pedagog i Turinge-Taxinge församling, ”för kreativt och uppskattat pedagogiskt arbete bland barn och unga.”

Johanna Damberg och Linda Thunell är Årets Strängnässtiftare 2021

Biskop Johan Dalman har i Böndagbok bearbetat och översatt John Baillies klassiska texter från”A Diary of Private Prayer”.

Ny bok av biskop Johan

Här finns agenda, bibeltexter och reflektion av biskop Johan Dalman så du kan fira söndagens gudstjänst hemma (eller där du är) i vår!

Söndagar 2021

Anmälan är nu öppen till Ideellt forums Idédag den 9 oktober 2021 med tema Tillit! Det kommer att bli en heldag i Södertälje och precis som förra året går det bra att delta antingen fysiskt på plats, eller digitalt enskilt eller i grupp.

Ideellt forums Idédag 2021

En mikrofon i fokus framför ett suddigt kyrkorum.

Här hittar du digitala gudstjänster, andakter mm

Flera av stiftets församlingar firar gudstjänster digitalt, gör konserter och spelar in radio som du kan delta i hemifrån.

Vad vill det här bibelordet säga oss? Vilka beröringspunkter finns med våra liv och vår vardag? Betraktelser över kyrkoårets texter. En film för varje söndag med biskop Johan Dalman.

Biskop Johans veckofilmer

Prenumerera på stiftets nyhetsbrev...

...så får du ungefär en gång i månaden samlad information om nyheter och aktuella kurser och utbildningar direkt till din e-post. Klicka på länken här.

En flerspråkig kyrka

Suomeksi (på finska)
In English (på engelska)
Teckenspråk