Strängnäs stift Besöksadress: Gyllenhjelmsgatan 1-2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 84, 64522 Strängnäs Telefon: +46(152)23400 E-post till Strängnäs stift

Välkommen! Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av Sörmland och Närke. I Strängnäs stift finns idag 72 församlingar. Biskopen heter Johan Dalman.

som ska rymma hela livet, Mys och utsikt när barnen får bestämma, När världen kom till S:t Mikael i Örebro, Framtidens kyrka finns också på nätet,  Så här tänker vi – fem röster om framtidens ekonomi.

Stiftstidningen Portalen

Årets sista nummer av Portalen, fullmatad med olika tankar om framtidens kyrka. Läs om: Domkyrkoberget – möteplatsen som ska rymma hela livet, Mys och utsikt när barnen får bestämma, När världen kom till S:t Mikael i Örebro, Framtidens kyrka finns också på nätet, Så här tänker vi – fem röster om framtidens ekonomi.

Boyet har växt upp på en soptipp i Manilla. Han drömmer om att hjälpa andra gatubarn. Låt barnens röster höras! Låt deras önskningar om framtiden gå i uppfyllelse.  I årets julkampanj kämpar vi tillsammans för alla barns rätt till ett tryggt liv. #jagärettliv

Jag är ett liv!

Boyet har växt upp på en soptipp i Manilla. Han drömmer om att hjälpa andra gatubarn. Låt barnens röster höras! Låt deras önskningar om framtiden gå i uppfyllelse. I årets julkampanj kämpar vi tillsammans för alla barns rätt till ett tryggt liv. #jagärettliv

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Första hjälpen vid sorg

Läs Agneta Holmströms tankar inför helgen.

Tankar inför helgen

När ångest, rådlöshet och skräck griper oss pratar Jesus om att vår befrielse närmar sig, att Guds rike är nära. Vi behöver inte krypa ihop i rädsla. Läs Agneta Holmströms tankar inför helgen.

Varje sexuellt övergrepp är oacceptabelt

#metoo och #vardeljus har gett kraft till många att tala öppet om sexuella övergrepp och trakasserier. Behöver du någon som lyssnar på din berättelse? Kontakta din lokala församling. I Strängnäs stift finns även ett nätverk mot sexuella övergrepp. Här finns mer information om nätverket.

Prenumerera på stiftets nyhetsbrev...

...så får du ungefär en gång i månaden samlad information om nyheter och aktuella kurser och utbildningar direkt till din e-post. Klicka på länken här.

En flerspråkig kyrka

Suomeksi (på finska)
In English (på engelska)
Teckenspråk