Strängnäs stift Besöksadress: Gyllenhjelmsgatan 1-2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 84, 64522 Strängnäs Telefon: +46(152)23400 E-post till Strängnäs stift Webbplats

Välkommen! Strängnäs stift har 45 församlingar och 9 pastorat (vilka i sin tur består av sammanlagt 27 församlingar), 9 kontrakt och cirka 385 730 kyrkotillhöriga.

Aldrig ifrågasatt – alltid ifrågasatt

För en kristen är korset alltid den självklaraste av symboler – ett vittnesbörd om Jesu död och uppståndelse – om förtvivlan vänd i hopp.

För alla.

När kristna trossyskon drabbas av blind terror vädjar korsets budskap till förövarna om besinning och till mig om solidaritet i ord och handling, bön och personligt engagemang. När bröder och systrar av annan tro faller offer för samma ondska, påminner korset mig om min roll i den fredliga kampen mot dessa krafter i förvissning om Guds kärlek till hela skapelsen - alla människor.

Korset har alltid ifrågasatts – dess djupaste, obegripligt stora, budskap är ju kärlek bortom kärlekslösheten. Ett redskap för död som vittnar om liv.

Det bär jag i tacksam glädje på mitt bröst var dag.

Biskop Johan Dalman

2017 är det 500 år sedan Martin Luther enligt traditionen spikade upp sina 95 teser på slottskyrkans port i Wittenberg, det som blev startskottet på reformationen. Detta uppmärksammas i kyrkor runt om i världen.

Reformationsåret 2017

Snart är det dags! Stiftsfest 2016 äger rum i och omkring Strängnäs domkyrka lördagen den 3 september med temat: Följ med och se!

Följ med och se

Aktuellt från Strängnäs stift

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan och vår gemenskap oavsett vem du är. Här finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Men också för dig som vill engagera dig eller kanske sjunga i kör.

Svenska kyrkan genom hela livet

Biskop Johan Dalman Johan Dalman, född 1960, är Strängnäs stifts 58:e biskop. Han har rötterna i Göteborg och fick tron på Jesus med sig från unga år, inte minst mamma och mormor spelade en avgörande roll.

Biskop Johan Dalman

Tankar om själavård, livsfrågor, boktips och mycket mer i sommarnumret av Strängnäs stifts tidning Portalen. Trevlig sommarläsning!

Läs Portalen

Prenumerera på stiftets nyhetsbrev...

...så får du ungefär en gång i månaden samlad information om nyheter och aktuella kurser och utbildningar direkt till din e-post. Klicka på länken här.

En flerspråkig kyrka

Suomeksi (på finska)
In English (på engelska)
Teckenspråk