Foto: Magnus Aronsson/Ikon

Mötesplatser

Välkommen att vara med i den teckenspråkiga verksamheten (främst i Örebro). Babyträffar, samtalsträffar och gudstjänster med mera.

Vårprogram

INFORMATION MED ANLEDNING AV CORONAVIRUSET

En del av Strängnäs stifts teckenspråkiga verksamhet är omställd och annan verksamhet är inställd på grund av Coronaviruset. Vi ger information fortlöpande. Följ oss gärna i Facebookgruppen Teckenspråk i Svenska kyrkan, Strängnäs stift.

Var rädd om dig själv och också andra! Känner du dig minsta förkyld eller sjuk stanna hemma.

Teckenspråkiga gudstjänster

På grund av läget med Coronaviruset är det svårare att träffas för att fira gudstjänst tillsammans. I stiftets Facebookgrupp läggs regelbundet ut andakter på teckenspråk från olika delar av Sverige:

Det finns också en gemensam Facebookgrupp; Teckenspråk i Svenska kyrkan. Här hittar du förutom andakter också annat intressant på teckenspråk från hela Sverige.

Gudstjänster i S:t Nicolai kyrka i Örebro:

Gudstjänsten från den 17 januari finns på sidan Teckenspråk och i Facebookgruppen.

Vi återkommer med mer information för gudstjänster 21/2, 14/3, 5/4 (Annandag påsk), 23/5 (Vallfartsmässa i Riseberga) och 6/6 .

Mötesplatser i Nikolai Prästgård

Café Nikolai

Café Nikolai har öppet måndag, tisdag och fredag kl. 12-16, fredag kl. 10-14.

Caféet håller öppet med inomhusservering. Vi ber er att hålla avstånd, respektera anslagen om antal personer i varje rum och den möblering som är i lokalen. Det finns några platser på uteserveringen för den som vill fika utomhus.

Tillsammans kan vi hjälpas åt att träffas så att det blir så säkert det är möjligt. Torsdagar oftast teckenspråkig närvaro. Vid frågor kontakta Pernilla Folebo eller Agneta Wisser.

Teckenspråkig babyträff

är på grund av restriktionerna stängd tills vidare. Vi informerar när vi har möjlighet att öppna igen. Vid frågor kontakta Gun Carlzon.

Teckenspråkig samtalsgrupp

Den 18/2, 18/3, 8/4 och 6/5 kl. 13.15-14.30 . Vid frågor kontakta Pernilla Folebo.

öPPETTIDER I S:T NICOLAI KYRKA I ÖREBRO

måndag, stängt
tisdag, torsdag, fredag 9.00 - 17.00
onsdag 7.30-17.00
lördag och söndag 10.00 - 17.00

Reservation för förändringar

Obs! Planerad verksamhet kan ändras och vi uppdaterar information närmare om på vilket sätt verksamhet kan genomföras.
Om du behöver någon att prata/teckenspråka med en stund kontakta oss gärna, för kontaktuppgifter se: sidan Teckenspråk eller Svenska kyrkans jourtelefon adress: svenskakyrkan@ectalk.se
Jourtelefonen är öppen: Måndag 10 - 16, onsdag 10 - 19 och fredag 10-16.