Foto: Magnus Aronsson/Ikon

Mötesplatser

Välkommen att vara med i den teckenspråkiga verksamheten (främst i Örebro). Babyträffar, samtalsträffar och gudstjänster med mera.

Sommar-/höstprogram

INFORMATION MED ANLEDNING AV CORONAVIRUSET

En del av Strängnäs stifts teckenspråkiga verksamhet är omställd och annan verksamhet är inställd på grund av Coronaviruset. Vi ger information fortlöpande. Följ oss gärna i Facebookgruppen Teckenspråk i Svenska kyrkan, Strängnäs stift.

Var rädd om dig själv och också andra! Känner du dig minsta förkyld eller sjuk stanna hemma.

Teckenspråkiga gudstjänster

Från 1 juni får gudstjänst för 50 personer med anvisad plats firas i kyrkan. Datum för de fysiska gudstjänsterna på teckenspråk på plats i S:t Nicolai kyrka i Örebro under hösten:

Teckenspråkig andakt söndag 29/8 kl. 14 (på Stora Holmen)

Söndagarna 26/9, 17/10, 7/11, 28/11 kl. 14 och

Julotta lördag 25/12 kl. 09.00

Du kan även se gudstjänster digitalt via den här länken:  Youtube

Mötesplatser i Nikolai Prästgård

Café Nikolai

Från den 14 juni till den 27 augusti har Café Nikolai sommaröppet måndag–fredag kl 12–16 (stängt på midsommarafton). Caféet kommer under sommaren ha platser både inomhus och på uteserveringen. Vi ber er att hålla avstånd, respektera anslagen om antal personer i varje rum och vid varje bord samt den möblering som är.

Lekrummet kommer att vara stängt under sommaren men det kommer finnas leksaker i trädgården varje dag caféet är öppet.

Välkommen!

Café Nikolai på webben.

Torsdagar finns oftast teckenspråkig närvaro på Café Nikolai. Vid frågor kontakta Pernilla Folebo eller Agneta Wisser.

Teckenspråkig babyträff

är på grund av restriktionerna stängd tills vidare. Vi informerar när vi har möjlighet att öppna igen. Vid frågor kontakta Gun Carlzon.

öPPETTIDER I S:T NICOLAI KYRKA I ÖREBRO

måndag, stängt
tisdag, torsdag, fredag 9.00 - 17.00
onsdag 7.30-17.00
lördag och söndag 10.00 - 17.00

Reservation för förändringar

Obs! Planerad verksamhet kan ändras och vi uppdaterar information närmare om på vilket sätt verksamhet kan genomföras.
Om du behöver någon att prata/teckenspråka med en stund kontakta oss gärna, för kontaktuppgifter se: sidan Teckenspråk eller Svenska kyrkans jourtelefon adress: svenskakyrkan@ectalk.se
Jourtelefonen är öppen: Måndag 10 - 16, onsdag 10 - 19 och fredag 10-16.