Diakon Carina Norlén byter Södertälje mot Berlin

Nyhet Publicerad

På måndag, den 21 augusti, åker Carina Norlén, diakon i Södertälje pastorat, till Berlin för att jobba för SKUT, Svenska kyrkan i utlandet. Sammanlagt 27 personer ska nu börja sina tjänster på platser runt om i världen.

Utlandsförsamlingarna arbetar på samma sätt som en församling i Sverige. Gudstjänsten står i centrum och omsorgen om medmänniskan är en viktig del i arbetet. Personal och frivilliga besöker svenskar på sjukhus, ombord på båtar och i fängelser.

- Jag har alltid velat åka ut och jobba för Svenska kyrkan utomlands. Tidigare fanns den möjligheten främst för präster, eller för den som ville jobba som husmor eller assistent. Men  jag kommer att jobba som diakon och det känns väldigt spännande, säger Carina Norlén, diakon i Södertälje/Östertälje församlingar som ska arbeta två år i Berlin.

I utlandet möter Svenska kyrkan många olika grupper av människor: au-pairer, backpackers, studenter, affärsmän och många som är bosatta utomlands. Svenska kyrkan i utlandet har också en viktig uppgift att fylla genom sin speciella kompetens att hjälpa drabbade och anhöriga, vid olyckor och katastrofer som berör svenskar utomlands.

Carina Norlén, Södertälje, flyttar till Berlin för att jobba med SKUT. Foto: Magnus Aronson

- Jag kommer att möta svenskar som är stationerade utomlands, men också de vistas tillfälligt där. Planen är att jag ska leda några smågrupper, bland annat en konfirmandgrupp, säger Carina Norlén.

 

 
Läs mer om Svenska kyrkan i utlandet

För mer information:
pressekreterare Miriam Arrebäck, 070-257 06 68.