Kyrkogårdsförvaltningen i Göteborg

Prata med oss

Kontakt

Kyrkogårdsförvaltningen i Göteborg

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Begravning

Begravningsceremonin är ett sätt att ta farväl och en viktig del i sorgearbetet. Men alla sörjer på sitt eget sätt och anhöriga kan välja att avstå från en ceremoni.


En kristen begravning brukar äga rum i en kyrka eller ett kapell. Den kan ske enligt Svenska kyrkans eller något annat trossamfunds ordning. 

Kapellen upplåts även till icke-kristna och borgerliga begravningar. En icke invigd ceremonilokal finns på Billdals kyrkogård.

Länk till borgerliga begravningsförrättare på Göteborgs Stads portal.

Lördagsbegravningar i Göteborgs begravningskapell

- Nu har vi återinfört denna möjlighet i samtliga kapell i Göteborg, säger Katarina Evenseth, driftschef på begravningsenheten vid Kyrkogårdsförvaltningen i Göteborg. 

I det första steget erbjuder vi nu möjlighet till begravning vid tre fastställda tider på lördagar, kl. 9.30, 11.30 och 13.30. För att kunna bemanna på rätt sätt behöver vi ha minst en veckas framförhållning.

De sju kapell det handlar om i Göteborg är Östra kapellet på Östra kyrkogården, S:t Lukas och S:t Markus kapell på Västra kyrkogården, S:t Olofs och S:t Sigfrids kapell på Kvibergs kyrkogård, Fridhems kapell på Fridhems kyrkogård och Ambjörnshagens ceremonilokal på Billdals kyrkogård.  

Beställning av begravning

Ladda ner blanketten.

Begravningsexpeditionen

Vi svarar på alla frågor om begravningar, gravsättningar, gravrätter, beställning av plaketter, gravanordningar, bokning av kapell, gravvisning, nedlagda stenar av säkerhetsskäl samt frågor om lagar och förordningar.

Du når oss på 031-731 80 80 - tryck 2 för hjälp med frågor kring begravning.
Vardagar kl. 9-12, 13-16.
gbg.begravning@svenskakyrkan.se

Begravningsexpeditionen finns på Kvibergs begravningsplats, till vänster efter huvudentrén.