Foto: Ronald Eek

Bårtäcken

Ett bårtäcke är en vacker textil som läggs på kistan under begravningsakten i stället för en dyrbar kista eller blomsteruppsättning. Endast handbuketter får läggas på bårtäcket. Vid kistbegravning tas bårtäcket av i kapellet. Kostnadsfritt men varje bårtäcke är kopplat till respektive kapell.

Våra bårtäcken bokas på begravningsexpeditionen (kontaktruta nederst på sidan). Bårtäcken finns på Kvibergs kyrkogårds kapell S:t Olof och S:t Sigfrid, i S:t Lukas och S:t Markus kapell på Västra kyrkogården, i Östra kapellet på Östra kyrkogården samt i Fridhems kapell på Fridhems kyrkogård.

Om bokning av bårtäcke

Det är kostnadsfritt att låna ett bårtäcke. Varje bårtäcke är kopplat till respektive ceremonilokal/kapell. I övrigt gäller också att endast handbuketter får läggas på bårtäcket. Vid kistbegravning tas bårtäcket av i kapellet. Våra bårtäcken bokas på begravningsexpeditionen. 
 

Bårtäcke på Fridhem

Bårtäcke som finns i Fridhems kapell på Fridhems kyrkogård. Bårtäcket kan vara fotograferat i ett annat kapell.

Bårtäcken på Kviberg

Bårtäcken som finns på Kvibergs kyrkogårds kapell S:t Olof och S:t Sigfrid. Bårtäcket kan vara fotograferat i ett annat kapell.

Bårtäcke Västra, löpare - bårtäcke på kista

Bårtäcken på Västra

Bårtäcken som finns i S:t Lukas och S:t Markus kapell på Västra kyrkogården. Bårtäcket kan vara fotograferat i ett annat kapell.

Bårtäcken på Östra

Nu finns två bårtäcken i Östra kapellet på Östra kyrkogården. Bårtäcken kan vara fotograferat i ett annat kapell.

Begravningsexpeditionen

Vi svarar på alla frågor om begravningar, gravsättningar, gravrätter, beställning av plaketter, gravanordningar, gravvisning, bokning av kapell, nedlagda stenar av säkerhetsskäl samt frågor om lagar och förordningar.

Du når oss på 031-731 80 80 vardagar kl. 9-12 och 13-15 för hjälp med frågor kring begravning. Du kan också skicka e-post till gbg.begravning@svenskakyrkan.se

Begravningsexpeditionen finns på Kvibergs kyrkogård, vi har öppet för besök vardagar kl. 09-12 och 13-15.

Besöksadress: Kvibergs kyrkogårdsväg 4, 41522 Göteborg

Postadress: Box 1526, 401 50 Göteborg