Foto: Tommy Hvitfeldt

Fridhems kapell

Kapellet på Fridhems kyrkogård är vår enda ceremonilokal på Hisingen.

Fridhems kapell invigdes 1982 av biskop Bertil E. Gärtner. Kapellet har 72 sittplatser och är ritat av arkitekt Björn Christiansen. Det maximala antalet personer som får vistas i kapellet (inklusive medverkande) är 75.

Fridhems kapell har en kapellsal och en lokal för visning av avliden. Båda lokalerna har vävnader med anknytning till Psaltaren 23.

I kapellsalen finns Gerd Ekdahls väv "Hans gröna ängar" (vers 2: "Han låter mig vila på gröna ängar", 1917 års översättning).

I lokalen för visning av avliden finns en vävnad av Märta Afzelius: "Om jag ock vandrar i dödsskuggans dal fruktar jag intet ont, ty du är med mig" (vers 4, 1917 års översättning).

Fridhems kapell är numera en neutral ceremonilokal.

Adress: Fridhems kyrkogård, Fredenslundsvägen, 422 59 Hisings Backa

Hållplats: Buss 18, Fridhems kyrkogård

Se karta och bilder från Fridhems kapell

GÅ IN I KAPELLET FÖR ATT SE HUR DET SER UT, nya bilder 2020 med ny klädsel på bänkar

Du når oss på 031-731 80 80 för hjälp med frågor kring begravning.
Öppet för telefon vardagar kl. 9-12, 13-15.
gbg.begravning@svenskakyrkan.se

Begravningsexpeditionen finns på Kvibergs begravningsplats, till vänster efter huvudentrén.