Foto: Birgitta Löwing Kiser

Göteborgs begravningssamfällighet

Göteborgs begravningssamfällighet med 36 begravningsplatser, cirka 118 000 gravplatser och runt 175 anställda, är en av landets största kyrkogårdsförvaltningar.

Utsikt över Kvibergs kyrkogård från en höjd med gravar, träd och gröna gräsmattor med berg i bakgrunden med villor i Sävedalen

Göteborgs begravningssamfällighet söker trädgårdsingenjör

Vill du vara med och utveckla våra begravningsplatser, köpa in växtmaterial och ingå i många spännande projekt? Ansök senast 7 december!

sommargrön kyrkogårdsmiljö med golfbil i förgrunden.

Göteborgs begravningssamfällighet söker 20 säsongsarbetare för 2023

Vill du arbeta på några av Göteborgs vackraste arbetsplatser? Ansök senast 5 december!

Collage där man ser ett grusfyllt dike mellan gravar och därefter ett dike med jord mellan gravar.

Häckbyte pågår på Östra kyrkogården

I höst planterar vi nya rygghäckar på Östra kyrkogården. Vi ber om överseende med att det kan vara lite stökigt på delar av kyrkogården där arbete pågår.

Planteringsyta på grav täckt med granris och med en dekoration som gjorts i form av en toppig rosett med instuckna granrisgrenar.

Nu smyckar vi med granris inför första advent

Nu gör vi vinterfint på våra begravningsplatser. Se skötselarbetare Thomas Sandsten utföra en traditionell granristoppning.

Vi anlägger ny minnes- och askgravlund i Torslanda

Bygget av en ny minnes- och askgravlund på Torslanda kyrkogård har startat. Vi hoppas kunna börja gravsätta där i början av 2023.

Kapellbyggnad i gult tegel med skorsten.

Gamla krematoriet på Kviberg blir miljövänligare

De gamla ugnarna byts mot nya som värms med det miljövänligare biobränslet RME. Dessutom renoveras byggnaden invändigt.

Utskick om gravstenstvätt kommer inte från oss

Har du fått ett erbjudande om gravstenstvätt från företaget Gravskötsel & omvårdnad? Vi vill klargöra att det inte kommer från oss i Göteborgs begravningssamfällighet.

VA-arbete på Västra kyrkogården i höst

Måndag 15 augusti påbörjade vi ett VA-arbete som påverkar framkomligheten på en liten del av Västra kyrkogården närmast vår materialgård i höst.

GÖTEBORGS BEGRAVNINGSSAMFÄLLIGHET

Box 1526, 401 50 Göteborg
Växel: 031-731 80 80
Växeln är öppen måndag – fredag kl. 9-12 samt 13-16.

E-post förvaltningens brevlåda: gbg.begravningssamfallighet@svenskakyrkan.se

Nyheter från begravningssamfälligheten

Prenumerera via RSS

Begravningsavgiften för 2023 fastställd

Publicerad:

Kammarkollegiet har beslutat att sänka avgiftssatsen med 0,3 öre till 25,8 öre per hundralapp.

Vi söker lokalvårdare till Kviberg

Publicerad:

Göteborgs begravningssamfällighet söker en lokalvårdare till vår enhet på Kvibergs kyrkogård. Ansök senast 7 december!

Göteborgs begravningssamfällighet söker trädgårdsingenjör

Häckbyte pågår på Östra kyrkogården

Göteborgs begravningssamfällighet söker 20 säsongsarbetare för 2023

Stampens kyrkogård, sommar

Här finns kontaktuppgifter för begravning, gravskötsel och andra ärenden.

Information till begravningsbyrån

Blanketter och information inför planering av begravning för begravningsbyråer och andra.

Stampens kyrkogård i sommargrönska

Nyhetsflöde från Göteborgs begravningssamfällighet

Gravskötsel

Många vårdar själva minnet av sina anhöriga. Om man inte hinner, kan eller orkar ta hand om graven själv – låt oss hjälpa till. Du kan också beställa din gravskötsel på webben.

Kyrkogårdsarbetare, Kviberg

Här finns information om lediga tjänster i Göteborgs begravningssamfällighet.

Minneslunden Västra

Vid dödsfall

Det är en svår situation när en anhörig går bort. Förutom sorg, ställs man inför en rad praktiska problem.

Kapell och ceremonilokaler

Våra kapell/ceremonilokaler är till för begravningar med olika uttryckssätt/livsåskådning

Grav, muslimska begravningsplatsen, Billdal

Begravningsombud

För att tillvarata intresset för dem som inte tillhör Svenska kyrkan utser Länsstyrelsen begravningsombud.

Grav på Styrsö kyrkogård

Var finns graven?

Sök efter graven på svenskagravar.se

Örgryte nya kyrkogård i morgonljus, vy över gravar och med bostadshus i bakgrunden

Kyrkogårdar och begravningsplatser

Här finns information om våra 36 begravningsplatser i Göteborg

Miljö- och hållbarhetsfrågor

Göteborgs begravningssamfällighet är miljödiplomerad enligt kraven i Svensk Miljöbas. Vår största positiva miljöaspekt är att vi på olika sätt värnar biologisk mångfald. Ett av våra viktigaste miljömål är att verksamheten ska vara fossilfri år 2030.

Pastorat och församlingar i Göteborg

Från 1 januari 2018 finns sex pastorat, tre fristående församlingar och en begravningssamfällighet i Göteborg.

En vuxen person omfamnar ett barn. Skulptur i grässlänten ovanför minneslunden med buskar och träd i bakgrunden

Stöd vid sorg

Här finns information om stöd vid sorg och andra svåra situationer i livet.

Schematisk skiss över förvaltningens uppbyggnad.

Ansvar & organisation

Göteborgs begravningssamfällighet ansvarar för begravningsverksamheten och kyrkogårdarna i Göteborg. Här finns 36 begravningsplatser, två kapell, fem ceremonilokaler och ett krematorium. Förvaltningen sysselsätter cirka 175 personer och har en styrelse som består av förtroendevalda från Svenska kyrkan.

Begravningssamfälligheten finns i sociala medier

Ikoner för facebook, linkedin och facebook

Följ oss gärna på Facebook, Linkedin och Instagram.

Personuppgiftshantering på INTERNET

Din integritet är viktig för oss. Vi vill vårda det förtroende som du ger oss genom att hantera dina personuppgifter på ett tryggt och säkert sätt.

STATISTIK & ANVÄNDARANALYS

Vi samlar inte information om våra användare via Google Analytics.

Här finns information om hur vi hanterar personuppgifter/GDPR.