Man i neongul reflexjacka på knä vid en grav med ett flak med plantor i handen. I bakgrunden en röd klockstapel och fler personer i arbetskläder.
Foto: Birgitta Löwing Kiser

Priser för gravskötsel

Vill du ha hjälp med att sköta om en gravplats? Vi erbjuder olika skötselpaket och tillval.

Du kan välja att själv sköta om din gravplats, men ibland kan det vara svårt att hinna med. Du kanske inte har möjlighet eller orkar ta hand om graven själv. Då kan Göteborgs begravningssamfällighet hjälpa till.

Vår skötselavdelning erbjuder olika typer av skötselpaket och tillval. Vilken typ av paket/tillval du kan välja och vad det kostar beror på gravplatsens storlek och utseende.

Vill du veta precis vilka alternativ som är möjliga för en specifik gravplats och hur mycket det kostar är det bästa att gå in på webben via www.svenskagravar.se och fylla i vilken gravplats det gäller. Då får du endast upp de alternativ som är möjliga och de priser som gäller för just den gravplats du anger. Du kan beställa den skötsel du önskar direkt på webbsidan.

Vill du ha hjälp, råd eller mer information om vad vi kan erbjuda är du välkommen att kontakta vår skötselexpedition, telefon 031-731 80 80 (växel).

Här ger vi en översikt över våra vanligaste paket och priser för 2023

Prislistan finns även i PDF-format för utskrift:

Priser för gravskötsel 2023

Perennpaket

I paketet ingår två påskliljor till skärtorsdag och i maj första året anlägger vi fleråriga växter. Vi sköter därefter gravplatsen löpande med vattning, gödsling och ogräsrensning. Till första advent täcker vi planteringen med granris och vi vårstädar i mars. Vi sköter också yta på gravplatsen som är försedd med gräs eller vårt standardgrus.

Pris för standardgrav 950 kronor. Pris för större ramgrav 1 230 kronor.

Årspaket

I paketet ingår växter, plantering och skötsel. Vi planterar penséer så snart vädret tillåter i april, sommarblommor är på plats senast till midsommarafton samt en granrisdekoration till alla helgons dag. Dekorationen tar vi bort vid vårstädningen i mars. Vi sköter också yta på gravplatsen som är försedd med gräs eller vårt standardgrus.

Pris för standardgrav 1 355 kronor. Pris för större ramgrav 1 750 kronor.

Sommarplantering

Sommarplantering, ospecificerad växt: Vi bereder planteringsbädden och planterar blommande växt som vi väljer, vi anpassar antalet plantor efter planteringsytan. Det är klart till midsommar. Vi vattnar, luckrar, rensar ogräs och gödslar samt sköter yta på gravplatsen som är försedd med gräs eller vårt standardgrus. Vanligtvis tar vi bort växterna första veckan i oktober.

Pris för standardgrav 810 kronor. Pris för större ramgrav 1 090 kronor.

Sommarplantering, kundens val: Du kan välja en av följande: isbegonia, begonia, pelargon, salvia eller fuchsia. Vi bereder planteringsbädden och planterar den växt du valt, vi anpassar antalet plantor efter planteringsytan. Det är klart till midsommar. Vi vattnar, luckrar, rensar ogräs och gödslar samt sköter yta på gravplatsen som är försedd med gräs eller vårt standardgrus. Vanligtvis tar vi bort växterna första veckan i oktober.

Pris för standardgrav 810 kronor. Pris för större ramgrav 1 090 kronor.

Extra tillval av kantväxt (ospecificerad)

Du kan beställa en kantväxt som komplement till huvudväxt i sommarplantering. Vi anpassar antalet efter planteringsytan.

Pris för standardgrav 300 kronor. Pris för större ramgrav 300 kronor.

Tillval vårplantering

Kan endast beställas som tillval till sommarplantering

Plantering och skötsel av penséer:  Vi bereder planteringsbädden och planterar under april månad. Planteringen görs i en enhetlig färg, blå eller gul nyans, som antingen du eller vi väljer. Vi vattnar, gödslar, rensar ogräs och sköter yta på gravplatsen som är försedd med gräs eller vårt standardgrus. Växterna tar vi bort efter mors dag. 

Pris för standardgrav 395 kronor. Pris för större ramgrav 510 kronor.

Tillval utsättning av kruka

Kan endast beställas som tillval till perennpaket, årspaket eller sommarplantering. Observera att du utöver kostnaden för tillvalet även mister paketrabatten på årspaket och perennpaket om du gör detta tillval. Kontakta skötselexpeditionen för närmare information.

  • Påsklilja, gul. Vi sätter ut krukan eller krukorna till skärtorsdagen och tar bort dem senast efter mors dag. En kruka kostar 200 kronor. Två krukor kostar 240 kronor. Fyra krukor kostar 330 kronor.
  • Höstljung, lila. Vi sätter ut krukan eller krukorna till alla helgons dag och tar bort dem vid vårstädningen i mars. En kruka kostar 200 kronor. Två krukor kostar 240 kronor. Fyra krukor kostar 330 kronor.

Skötsel av kundens eget ytmaterial

När du beställer årspaket, perennpaket eller sommarplantering ingår skötsel av gräsyta eller grusyta som är försedd med vårt standardgrus. Har du själv valt ett annat ytmaterial som du vill att vi ska sköta om tillkommer en extra avgift. Påfyllning av material ingår ej.

Pris 280 kronor. OBS! Utöver denna kostnad mister du även paketrabatten på årspaket/perennpaket, kontakta skötselexpeditionen för mer information.

Grundskötsel - grav utan planteringsyta

  • Grundskötsel av gräsmatta som hänger samman med kringliggande gräsmatta. Vi håller gräsytan jämn och fri från ogräs och klipper regelbundet under säsong. Pris 310 kronor.
  • Grundskötsel grus över hela ytan på gravplatsen. Vi håller grusytan jämn och fri från ogräs. Vid behov fyller vi på med grus. Pris 310 kronor.

Granris och dekorationer

  • Granrisdekoration till alla helgons dag: Vi sätter ut den senast till alla helgons dag. Vid behov kompletterar vi med granris så att hela planteringsytan täcks. Vi tar bort dekoration och granris vid vårstädningen under mars månad. Pris 350 kronor.
  • Granris, slättäckning till första advent: Ska vara klar senast till första advent. Planteringsytan täcks med granris. Granriset tar vi bort vid vårstädningen under mars månad. Pris 380 kronor.
  • Granristoppning till första advent: Ska vara klar senast till första advent. Vi placerar den handgjorda, traditionella granristoppningen centrerat i huvudändan på graven. Vid behov slättäcker vi resten av planteringsytan. Vi tar bort toppning och granris vid vårstädningen under mars månad. Pris 550 kronor.

Anläggning

  • Anläggning av planteringsyta: Vi tar bort befintligt material, gräver ur till cirka 30 centimeters djup och fyller på med planteringsjord. Planteringsytans storlek anpassas efter gravtyp och gravsten. Detta utför vi senast tre veckor efter erlagd betalning. Pris 700 kronor.
  • Anläggning av gräs: Vi tar bort befintligt material, alternativt jämnar till befintlig yta. Vi lägger ut gräsmattejord och sår gräs. Planteringsytan berörs inte. Pris 700 kronor.
  • Anläggning av grus eller sand: Vi tar bort befintligt material, lägger ut grus eller sand till minst 10 centimeters tjocklek. Vi jämnar ut ytan, krattar och tar bort överflödigt material. Detta utför vi senast tre veckor efter erlagd betalning. Planteringsytan berörs inte. Pris 700 kronor.

Tvätt av gravanordning

Vi erbjuder högtryckstvätt som ett miljövänligt alternativ utan kemikalier. Vi borstar känsliga partier manuellt. Tjänsten utför vi på hösten, efter avslutad blomsäsong.

Pris för gravanordning utan ram 685 kronor. Pris för gravanordning med ram 1 015 kronor.

Ett collage med bilder av olika växter framför gravstenar med växternas namn under varje bild.