En flicka sticker ner ett tänt ljus i sanden i en stor ljusbärare.
Foto: Johannes Frandsen

Svenska kyrkan i Sundbyberg

Strax norr om Stockholm har vi Sundbyberg - Sveriges snabbast växande stad. Vi vill vara en viktig del av ditt liv här. Välkommen att delta i aktiviteter och evenemang. Bli gärna medlem eller volontär!

Hot om publicering av stulen information

Det har kommit till Svenska kyrkans kännedom att någon hotar att 21 maj 2024 publicera information som stals i samband med cyberangreppet november 2023.

Aktuellt i Sundbybergs församling

Biologiska mångfaldens dag 22 maj

Vi uppmärksammar Biologiska mångfaldens dag på Sundbybergs begravningsplats, Kyrkogårdsvägen 2, med guidade rundturer för allmänheten kl. 10 och 14 om hur vi värnar biologisk mångfald. Ingen föranmälan krävs. Det finns även möjlighet att under hela dagen att gå en tipsrunda och spela bingo på tema biologisk mångfald.

Babyrytmik, fredagar kl. 10-11.30 i Ursvik

På babyrytmiken blandar vi sånger och ramsor med enkla rörelser. Ett musikaliskt tillfälle för barnen och en stund av social samvaro med andra föräldrar och barn. Fredagar, på Krubban i Ursvik, med start 26 januari. 10.00-10.30 Barn 10-18 månader 10.30-11.00 Gemensam fika för båda grupperna 11.00-11.30 Barn 0-9 månader Ledare: Jessika Grape, musikpedagog. Drop in, anmälan behövs ej!

Solsken på påskliljorna i trädgården.

Familjeutflykt till Skansen 25 maj

Följ med till Skansen! Vi samlas vid huvudentrén till Skansen klockan 10.00. Lördag den 25 maj är det trädgårdsdagar på Skansen, barnen får besöka Maskinparken och prova på att sitta i de olika maskinerna. Man kan tillverka fröbomber och plantera i egentillverkad papperskruka och mycket annat kul. Ta med egen lunchmatsäck för gemensam picknick på Skansens ängar. Vi bjuder på entré och eftermiddagsfika. Begränsat antal platser – först till kvarn! Anmälan öppnar den 13 maj och görs till Maja på e-post: maja.lindberg3@svenskakyrkan.se

Vi är blommor, 28 maj kl. 17.30 i Sundbybergs kyrka

Barnkörerna Småfåglarna och Sångfåglarnas vårkonsert

En flicka blåser såpbubblor.

Sommarlovskul, 2024

Nu välkomnar vi barn födda år 2011, 2012, 2013 och 2014 till Sommarlovskul! Anmälan öppnar den 3 maj. Först till kvarn!

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet

Vill du få aktuell information om vad som är på gång i Svenska kyrkan Sundbyberg - då ska du prenumerera på vårt nyhetsbrev! Med det håller du dig uppdaterad om våra aktiviteter för stora och små, retreater, gudstjänster, konserter och andra evenemang.

Barn och familjer i Sundbybergs församling

Några mammor sitter i en ring på golvet med sina bebisar. En bebis tittar nyfiket på ett levande ljus som står i mitten.

Barn och familj

Här hittar du information om höstens föräldrabarngrupper, småbarnsgudstjänster och fredagsmys. Här finns också inspelade sångstunder, så du kan sjunga hemifrån tillsammans med oss!

Föräldrabarngrupp

För barn 0-1,5 år med föräldrar. Vi träffas en gång i veckan i våra grupper, under terminstid på Lammet i församlingshemmet på Prästgårdsgatan 11 i Sundbyberg. Då blir det lek, fika och gemensam sång- och rytmikstund.

Goda grannar i Sundbyberg

Ett anteckningsblock och en penna på ett bord.

Få hjälp med ditt CV

Du som är arbetssökande kan nu få hjälp av Magnus Ahlqvist, diakon, att skriva ditt CV. Boka dina 45 minuter i Hallonbergens bibliotek på torsdagar 13.00-14.00, 14.00-15.00 Se till att rätt arbetsgivare får upp ögonen för dig! Hör av dig senast tisdagen före till Magnus på tfn.: 072-732 95 40 eller E-post: magnus.ahlqvist@svenskakyrkan.se

Illustrativ bild för digitalt språkcafe i Sundbyberg

Digitalt Språkcafé

Kan du lite svenska, men vill lära dig mer? Välkommen till digitalt språkcafé!

Ge och få stöd

Volontär

Volontärarbetet präglas av glädje, gemenskap och möjlighet till utveckling. Som volontär i församlingen är du en viktig stöttepelare i kyrkans verksamheter.

Samtal och stöd

Behöver du någon att prata med? Alla kan vi hamna i lägen då livet känns tufft och du är ledsen, orolig eller rädd. Då gör det skillnad att få samtala med någon som tar sig tid att lyssna på vad du tänker och känner. I kyrkan kallar vi sådana samtal för själavårdssamtal.

En person med en tatuering på handryggen sitter vid ett bord.

Fonden för hjälpbehövande i Sundbyberg

Livet kan ibland vara extra svårt och ekonomin bräcklig. Genom församlingens Fond för hjälpbehövande kan människor i Sundbyberg i ekonomiska svårigheter få tillfällig hjälp med till exempel matinköp, vinterkläder till barnen eller livsnödvändig medicin. Diakonerna förmedlar bidrag efter samtal.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar och det som sägs stannar mellan er. Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 17-08. Ring 112 och fråga efter jourhavande präst.

Palveleva puhelin

Finskspråkig telefonjour. Om du behöver samtala om din livssituation på finska kan du ringa Sverigefinska telefonjouren. Palvelevassa puhelimessa voit keskustella luottamuksellisesti. Voit puhua suomea. 020-262500, Joka ilta klo 21-24.

Panoramabilder

Panoramavyer över kyrkorna, kapellet, samlingslokalerna och begravningsplatsen

Här hittar du direktlänkar till 360°-bildvisningar över våra byggnaders interiörer och begravningsplatsens område.