Svenska kyrkan i Sundbyberg

Svenska kyrkan i Sundbyberg Besöksadress: Prästgårdsgatan 11, 17232 SUNDBYBERG Postadress: BOX 1170, 17224 SUNDBYBERG Telefon: +46(8)6353350 E-post till Svenska kyrkan i Sundbyberg Webbplats

Svenska kyrkan i Sundbyberg

Få möjlighet att fira gudstjänst och växa tillsammans med din kyrka! Vi möts på öppna förskolan, kyrkträffen, veckomässan, konserter, ungdomsgruppen eller på någon annan aktivitet som passar dig.

Tisdag den 30 augusti öppnar Lammet och Krubban igen. Vi välkomnar dig till en höst präglad av gemenskap, glädje, lek och sång.

Välkommen tillbaka till Öppna förskolan!

Välkomna till en 15-20 minuters lång konsert i Sundbybergs kyrka! Efteråt serveras det lunch i den intilliggande församlingssalen.

Lunchmusik onsdagar kl 12.15

Varje onsdag kl 17.30 i Sundbybergs kyrka serveras en enkel måltid och fika. Efter måltiden firar vi en gudstjänst med mässa kl 18.30.

Mätt och förlåten

Två granskningar publicerades i veckan, oberoende av varandra. Aftonbladet var först ut i måndags med fokus på Svenska kyrkan i utlandet, Ekot följde med en granskning av församlingars utlandsresor.

Medias granskning av resor i Svenska kyrkan

Funderar du på dop? Vi erbjuder dop på lördagar i Sundbybergs kyrka och Duvbo kyrka.

Dop

Kommer kriget till Sverige? Varför finns det olika religioner? Blir jag lycklig om jag blir smal? Du är inte ensam att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Konfirmation

Bröllop är fest! Ett minne för livet. Att gifta sig borgerligt eller kyrkligt ger samma legitimitet, men i kyrkan ber vi också om Guds välsignelse över äktenskapet.

Vigsel

När döden kommer nära är det ofta många frågor som behöver svar. Det är viktigt att ta farväl, särskilt vid livets slutliga avsked. Ibland kan sorgen kännas allt för tung att bära på egen hand. Präster och diakoner är vana att möta människor i svåra situationer och de har tystnadsplikt.

Begravning