Svenska kyrkan i Sundbyberg

Strax norr om Stockholm har vi Sundbyberg - Sveriges snabbast växande stad. Vi vill vara en viktig del av ditt liv här. Välkommen att delta i aktiviteter och evenemang. Bli gärna medlem eller volontär!

Bryt en tradition - Julinsamlingen 2022

Tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp krossar drömmar och slår sönder liv. Det är hög tid att bryta skadliga traditioner. Var med i kampen för allas rätt till ett värdigt liv!

Julklappar till barn

Under perioden 1/12 – 19/12 kan ekonomiskt behövande personer hämta en julklapp till barn. Tider och datum för utlämning av julklappar hittar du här.

Aktuella aktiviteter och verksamheter

En kvinna hjälper en liten flicka att rita i ett rum fullt av människor.

Familjens julpyssel

Kom och pyssla med oss! Välkommen till Sundbybergs kyrka, Rosengatan 15, lördag 10 december kl. 10-13. Vi bjuder på enklare förtäring vid lunch. Föranmälan görs till Helena Nyhlén via e-post helena.nyhlen@svenskakyrkan.se

En flicka med långa flätor och luciakrona.

Luciagudstjänst med små och stora

Lördag 10 december kl. 14 är det Luciagudstjänst med små och stora Sundbybergs kyrka. Alla som vill är välkomna att vara med i luciatåget. Vi möts klockan 13 för gemensam övning.

Ge julklappar till barn i Sundbyberg

Alla barn vill ha en rolig julafton! Den 1 november - 19 december samlar vi in julklappar till behövande familjer, nyinköpta, hela, oöppnade leksaker (i originalkartong) till barn i åldrarna 0-13 år. Du kan lämna julklappen till vem som helst i personalen, under kontorstid alla vardagar, i församlingshuset på Prästgårdsgatan 11 i Sundbyberg. Obs! Vi tar inte emot begagnade leksaker, inte heller kläder (nya eller gamla). Kontaktperson Magnus Ahlqvist mobil: 072-732 95 40

Fyra röda blockljus brinner i en adventsljusstake.

Jul- och adventstid i Sundbybergs församling, år 2022.

Äntligen är den härliga tiden här då vi tänder ljus och njuter av julmusik. Vad händer i församlingen? Klicka här för hela programmet.

Aktuellt i Sundbybergs församling

Sundbybergs kyrka vann ljuspriset

Den nya belysningen av Sundbybergs kyrka och kyrkopark blev belönad med ljuspriset, vilken delades ut vid det årliga branscheventet Ljusdagen i Stockholm den 6 september 2022.

Tacksägelsedagen 2022

Insamlingen i samband med skördeauktionen gav bra resultat!

Ett glatt barn med rutig mössa gör V-tecknet med båda händerna mot kameran.

Vem kan mest om miljö i familjen?

Välkommen att gå en promenad i närområdet av Sundbybergs kyrka och lösa ett quiz om miljö och hållbarhet. Alla kan delta. De som deltar får en fröpåse.

För yttre och inre miljö

Vårt hållbarhetsarbete

Gud gav jorden som gåva till oss människor att glädjas över. Vi fick i uppdrag att vårda och värna jorden, inte förbruka och förgifta. Arbetet för en hållbar framtid i Sundbybergs församling är pågående, uthålligt och i ständig förbättring.

Med omsorg om själen

Livet och Bibeln

Samtalsgrupp med bibelstudier. Det finns inga krav på förkunskaper eller trosvisshet. Du är välkommen som du är - troende eller tvivlare, nybörjare eller bibelkunnig.

Öppen Kyrka

Sundbybergs kyrka är öppen varje vardag för enskild andakt och på söndagar i samband med gudstjänster och konserter. Välkommen in!

Barn och familjer i Sundbybergs församling

Några mammor sitter i en ring på golvet med sina bebisar. En bebis tittar nyfiket på ett levande ljus som står i mitten.

Barn och familj

Här hittar du information om höstens föräldrabarngrupper, småbarnsgudstjänster och fredagsmys. Här finns också inspelade sångstunder, så du kan sjunga hemifrån tillsammans med oss!

Föräldrabarngrupper med anmälan

För barn 0-1,5 år med föräldrar. Vi träffas en gång i veckan i våra grupper, under terminstid. Fri lek, fika och gemenskap. Träffarna avslutas med gemensam sång- och rytmikstund.

Goda grannar i Sundbyberg

Ett anteckningsblock och en penna på ett bord.

Få hjälp med ditt CV

Du som är arbetssökande kan nu få hjälp av Magnus Ahlqvist, diakon, att skriva ditt CV. Boka dina 45 minuter i Hallonbergens bibliotek på torsdagar 14.30-15.15, 15.15-16.00 Se till att rätt arbetsgivare får upp ögonen för dig! Hör av dig senast tisdagen före till Magnus på tfn.: 072-732 95 40 eller E-post: magnus.ahlqvist@svenskakyrkan.se

Illustrativ bild för digitalt språkcafe i Sundbyberg

Digitalt Språkcafé

Kan du lite svenska, men vill lära dig mer?

Power Sisters

Gratis träning för tjejer!

Ge och få stöd

Volontär

Volontärarbetet präglas av glädje, gemenskap och möjlighet till utveckling. Som volontär i församlingen är du en viktig stöttepelare i kyrkans verksamheter.

Samtal och stöd

Behöver du någon att prata med? Alla kan vi hamna i lägen då livet känns tufft och du är ledsen, orolig eller rädd. Då gör det skillnad att få samtala med någon som tar sig tid att lyssna på vad du tänker och känner. I kyrkan kallar vi sådana samtal för själavårdssamtal.

En person med en tatuering på handryggen sitter vid ett bord.

Fonden för hjälpbehövande i Sundbyberg

Livet kan ibland vara extra svårt och ekonomin bräcklig. Genom församlingens Fond för hjälpbehövande kan människor i Sundbyberg i ekonomiska svårigheter få tillfällig hjälp med till exempel matinköp, vinterkläder till barnen eller livsnödvändig medicin. Diakonerna förmedlar bidrag efter samtal.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar och det som sägs stannar mellan er. Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 17-08. Ring 112 och fråga efter jourhavande präst.

Palveleva puhelin

Finskspråkig telefonjour. Om du behöver samtala om din livssituation på finska kan du ringa Sverigefinska telefonjouren. Palvelevassa puhelimessa voit keskustella luottamuksellisesti. Voit puhua suomea. 020-262500, Joka ilta klo 21-24.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet

Vill du få aktuell information om vad som är på gång i Svenska kyrkan Sundbyberg - då ska du prenumerera på vårt nyhetsbrev! Med det håller du dig uppdaterad om våra aktiviteter för stora och små, retreater, gudstjänster, konserter och andra evenemang.

Panoramabilder

Panoramavyer över kyrkorna, kapellet, samlingslokalerna och begravningsplatsen

Här hittar du direktlänkar till 360°-bildvisningar över våra byggnaders interiörer och begravningsplatsens område.