Svenska kyrkan i Sundbyberg

Svenska kyrkan i Sundbyberg Besöksadress: Prästgårdsgatan 11, 17232 SUNDBYBERG Postadress: BOX 1170, 17224 SUNDBYBERG Telefon: +46(8)6353350 E-post till Svenska kyrkan i Sundbyberg Webbplats

Svenska kyrkan i Sundbyberg

Få möjlighet att fira gudstjänst och växa tillsammans med din kyrka! Vi möts på öppna förskolan, kyrkträffen, veckomässan, konserter, ungdomsgruppen eller på någon annan aktivitet som passar dig.

Under sommaren får vi ta del av musik i alla dess former. Jazz, musikal och klassiskt som möter nytt. Varje torsdag kl 19.00 i Sundbybergs kyrka fram till och med 4 augusti.

Sommarens konserter

Torsdagen den 25 augusti välkomnar vi dig till församlingshuset på Prästgårdsgatan 11 då vi har öppet hus. Under dagen bjuder vi på prova-på-cirkus, hoppborg, korvgrillning och mycket mer. Vi ses!

Öppet hus - 25 augusti

Vi rivstartar höstterminen med upptaktsgudstjänst söndagen den 28 augusti 11.00 i Sundbybergs kyrka.

Upptaktsgudstjänst med alla åldrar

Sommarträffen 2016

Måndagen den 13 juni startar sommarträffen! Vi möts kring kaffeborden, samtalar och tar del av dagens program. Det blir sång, musik och intressanta möten. När vädret tillåter sitter vi under äppelträden i trädgården. Varje måndag kl 13.00-14.30 i Församlingshuset på Prästgårdsgatan 11. Sommarträffen pågår fram till och med den 29 augusti.

Öppna Förskolan har sommarlovsstängt till och med tisdagen den 30 augusti. Glad sommar och välkommen tillbaka i höst!

Öppna förskolan har sommarlovsstängt

Två granskningar publicerades i veckan, oberoende av varandra. Aftonbladet var först ut i måndags med fokus på Svenska kyrkan i utlandet, Ekot följde med en granskning av församlingars utlandsresor.

Angående medias granskning av resor i Svenska kyrkan

Funderar du på dop? Vi erbjuder dop på lördagar i Sundbybergs kyrka och Duvbo kyrka.

Dop

Kommer kriget till Sverige? Varför finns det olika religioner? Blir jag lycklig om jag blir smal? Du är inte ensam att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Konfirmation

Bröllop är fest! Ett minne för livet. Att gifta sig borgerligt eller kyrkligt ger samma legitimitet, men i kyrkan ber vi också om Guds välsignelse över äktenskapet.

Vigsel

När döden kommer nära är det ofta många frågor som behöver svar. Det är viktigt att ta farväl, särskilt vid livets slutliga avsked. Ibland kan sorgen kännas allt för tung att bära på egen hand. Präster och diakoner är vana att möta människor i svåra situationer och de har tystnadsplikt.

Begravning