Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Svenska kyrkan i Sundbyberg

Strax norr om Stockholm har vi Sundbyberg - Sveriges snabbast växande stad. Vi vill vara en viktig del av ditt liv här. Välkommen att delta i aktiviteter och evenemang. Bli gärna medlem eller volontär!

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet

Vill du få aktuell information om vad som är på gång i Svenska kyrkan Sundbyberg - då ska du prenumerera på vårt nyhetsbrev! Med det håller du dig uppdaterad om våra aktiviteter för stora och små, retreater, gudstjänster, konserter och andra evenemang.

Aktuellt i Sundbybergs församling

Finn skrattet igen - samtala om din sorg!

När en nära anhörig går bort förändras allt. Behöver du dela dina tankar och känslor med någon men vet inte vart du ska vända dig? Kanske kan en samtalsgrupp om sorg vara ett alternativ för dig. Nu kan du anmäla dig till vårens samtalsgrupper om sorg.

Motettkören 20 år! i Sundbybergs kyrka

KONSERT lördag 30 september kl. 16. Det var 20 år sedan Sundbybergs Motettkör började sjunga i  Sundbybergs församling. Det har blivit många gudstjänster och konserter som Motettkören medverkat på sedan dess. En mycket bred palett av körsånger kommer att framföras i denna konsert för att fira körens historia i Sundbybergs församling

En bebis med keps i barnvagn är på promenad i skogen.

Vandra för Världens barn, 7 oktober kl 10-14

Lördag 7 oktober samlas vi vid entrén till Ursviks motionsgård kl. 10 för att vandra 2,5 km i lugnt tempo i Ursviks motionsområde. Vi tar paus och grillar tillsammans där du kan köpa korv och fika till förmån för Världens barn. Vandringen är tillgänglig även för dig med barnvagn. Avslutas cirka kl. 14.

Allhelgonavandring, 5 november kl 11-16.30

Söndag 5 november samlas vi till mässa i Duvbo kyrka kl. 11 för att sedan vandra genom Sundbyberg. På vandringen bär vi med oss minnen av dem vi förlorat och får möjlighet att dela både sorg och tacksamhet. Vi besöker begravningsplatsen tillsammans, där det finns möjlighet att tända ljus.

För yttre och inre miljö

Vårt hållbarhetsarbete

Gud gav jorden som gåva till oss människor att glädjas över. Vi fick i uppdrag att vårda och värna jorden, inte förbruka och förgifta. Arbetet för en hållbar framtid i Sundbybergs församling är pågående, uthålligt och i ständig förbättring.

Lunchmusik

Välkomna till en stunds musik vid lunchtid i Sundbybergs kyrka!

Med omsorg om själen

Livet och Bibeln

Samtalsgrupp med bibelstudier. Det finns inga krav på förkunskaper eller trosvisshet. Du är välkommen som du är - troende eller tvivlare, nybörjare eller bibelkunnig.

Öppen Kyrka

Sundbybergs kyrka är öppen varje vardag för enskild andakt och på söndagar i samband med gudstjänster och konserter. Välkommen in!

Barn och familjer i Sundbybergs församling

Några mammor sitter i en ring på golvet med sina bebisar. En bebis tittar nyfiket på ett levande ljus som står i mitten.

Barn och familj

Här hittar du information om höstens föräldrabarngrupper, småbarnsgudstjänster och fredagsmys. Här finns också inspelade sångstunder, så du kan sjunga hemifrån tillsammans med oss!

Föräldrabarngrupp

För barn 0-1,5 år med föräldrar. Vi träffas en gång i veckan i våra grupper, under terminstid på Lammet i församlingshemmet på Prästgårdsgatan 11 i Sundbyberg. Då blir det lek, fika och gemensam sång- och rytmikstund.

Goda grannar i Sundbyberg

Ett anteckningsblock och en penna på ett bord.

Få hjälp med ditt CV

Du som är arbetssökande kan nu få hjälp av Magnus Ahlqvist, diakon, att skriva ditt CV. Boka dina 45 minuter i Hallonbergens bibliotek på torsdagar 13.00-14.00, 14.00-15.00 Se till att rätt arbetsgivare får upp ögonen för dig! Hör av dig senast tisdagen före till Magnus på tfn.: 072-732 95 40 eller E-post: magnus.ahlqvist@svenskakyrkan.se

Illustrativ bild för digitalt språkcafe i Sundbyberg

Digitalt Språkcafé

Kan du lite svenska, men vill lära dig mer?

Ge och få stöd

Volontär

Volontärarbetet präglas av glädje, gemenskap och möjlighet till utveckling. Som volontär i församlingen är du en viktig stöttepelare i kyrkans verksamheter.

Samtal och stöd

Behöver du någon att prata med? Alla kan vi hamna i lägen då livet känns tufft och du är ledsen, orolig eller rädd. Då gör det skillnad att få samtala med någon som tar sig tid att lyssna på vad du tänker och känner. I kyrkan kallar vi sådana samtal för själavårdssamtal.

En person med en tatuering på handryggen sitter vid ett bord.

Fonden för hjälpbehövande i Sundbyberg

Livet kan ibland vara extra svårt och ekonomin bräcklig. Genom församlingens Fond för hjälpbehövande kan människor i Sundbyberg i ekonomiska svårigheter få tillfällig hjälp med till exempel matinköp, vinterkläder till barnen eller livsnödvändig medicin. Diakonerna förmedlar bidrag efter samtal.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar och det som sägs stannar mellan er. Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 17-08. Ring 112 och fråga efter jourhavande präst.

Palveleva puhelin

Finskspråkig telefonjour. Om du behöver samtala om din livssituation på finska kan du ringa Sverigefinska telefonjouren. Palvelevassa puhelimessa voit keskustella luottamuksellisesti. Voit puhua suomea. 020-262500, Joka ilta klo 21-24.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet

Vill du få aktuell information om vad som är på gång i Svenska kyrkan Sundbyberg - då ska du prenumerera på vårt nyhetsbrev! Med det håller du dig uppdaterad om våra aktiviteter för stora och små, retreater, gudstjänster, konserter och andra evenemang.

Panoramabilder

Panoramavyer över kyrkorna, kapellet, samlingslokalerna och begravningsplatsen

Här hittar du direktlänkar till 360°-bildvisningar över våra byggnaders interiörer och begravningsplatsens område.